Apple Computers (Macintosh, Mac OS itd.)

Kakvi dzankiji.

3 Likes

Al eto imaju popust od 100eur za studente :sweat_smile:
Bar neke koristi da imam od mladje sestree

1 Like

Ne prestajes da kupujes sve gluposti koje izbaci Apple :sweat_smile:

Nah, ne treba mi ovo, al stvarno once in a blue moon vidjamo ovakve ponude od Apple-a.

Čak ni Air nisi mogao da ponudiš prosečno korisniku zbog cene, ali ovo je top.

Pogodio sam :smiley: tj bio sam najbliži

Je l kapira neko kako funkcioniše ovaj EasyUpgrade program?
Čini mi se da su ga uveli samo da bi nabacili kamatu, a izbacili opciju na rate bez kamate odredjenim karticama.

Za cenu koja stoji na iStyle sajtu….paaa, da budem iskren pre bih uzeo OVO

Jeste golicljiva ponuda 599$, ali kad se malo zagrebe ispod površine, Air je ipak bolja kupovina

1 Like

@ninja Jeste da je mali ali je tehničar. :grin:

1 Like

Ja uzeo bukvalno isti laptop kao taj u Gigatronu krajem 2022. za 70k na nekom popustu…

Samo da je Apple dao 16gb ram-a ili bar 12, uzevši u obzir da Mac ima bolji ram management, mislim da bi bio ubedljivi best buy. Ovako teška priča

Sećam se daleke 2016-17 sam imao Thinkpad 4xx nešto, ne sećam se, sa I7 i 16gb rama, i onda dobio od firme kada sam radio tada Macbook Air samo i5 i 8gb rama.

Recimo, photoshop i svi daliy taskovi su mnogo bolje radili na Macu iste godine, ne znam kako, ne znam zašto. Sećam se da smo u društvu pričali da je to magija. Pa sam prodao Thinkpad posle par meseci jer ga nisam više koristio praktično

Jedini problem sa tim laptopom mi je bio to što je rezolucija bila pre-retina, obična 1366x768 valjda, jako me je smaralo to pa sam ga 2020 prodao za fazon 500eura.

I to je bio Intel-Based Mac jelte… Ne M1 i derivati istog.

Taj i5 je neuporediv sa A18 Pro na žalost… po svemu. Generacijama iza.

1 Like

Само луд човек може купити у нашим радњама Епл уређаје.

1 Like

До скоро сам радио у Техномедији, мало живиш у свом мехуру па кажеш да је ово за оне са уским буџетом. Највише се продају лаптопови који су око 50к (5к горе-доле), све преко тога већ мука да се прода јер шта? Народ нема пара. Овај Нео је за америчке студенте намењен, јер за 600 долара је стварно врх куповина за нов лаптоп (реци и 650 долара кад урачунаш порез, исти к), што ти дође око 65к дин, то је реално топ цена, али за наше услове да даш 89к за овакав лаптоп је просто сулудо и уопште не спада у уски буџет, напротив, улази у доста скупљу територију.

Кад би ти знао колико људи гули један лаптоп, то превазилази сваки просечни животни век хахаха

Oko 82000din 512GB na KP-u. Verujem da ce pasti kupovina samo cekam da prodje malo vremena da stignu utisci mozda i cena padne kolko tolko…

Ruku u vatru mogu da stavim da će Neo prevazići svaki mogući generičan laptop i da će se na duže staze itekako isplatiti :grinning_face:
Pogotovo posle prvih benchmarka.

Air je šatro “budžetni” uredjaj koji nisi mogao prosečnom korisniku u srbiji ni da preporučiš zbog cene, ali Neo već ulazi u pristupačniju kategoriju.

Ja sam siguran da ljudi koji daju 50-60k za laptop mogu i da odvoje 80k za Neo.

Брате мој, људи који купују Нео ни не знају шта је бенчмарк, мораш прво да знаш циљну публику коме је овај лаптоп намењен. Продао сам ко зна колико лаптопова студентима и средњошколцима, мислиш да су знали какав је тај процесор унутра? Јок, само им је била битна меморија и величина, ништа више (поред цене јелте), тако да то уопште не игра улогу.

Mislim da će se desiti upravo to da će ljudi koji nikad ranije nisu razmišljali o Apple računarima videti laptop od 80k i, pošto zapravo ne znaju mnogo o tome, kupiti ga samo zato što je Apple… catch je taj da ga za takve ljude gotovo nema :smiling_face_with_tear:
Za malo veći novac su uzeli dosta luksuzniji uredjaj od onoga što su imali.

I da podsetim još jednom da je single core score na nivou M4… M4 LJUDI.

1 Like

Fantazija brt. Sigurno ce da izgrimi u MS Office paketu bolje nego bilo koji prokleti Intel. :grin:

5 Likes

Vrti Power Point prezentaciju u 120fps, fantazija :grin: