Imaju opciju sa TouchID-em ![]()
Pa da, Air jeste bolja opcija, ali što kaže padawan ovo ima lude boje i super je za one sa uskim-budžetom.
Osećam da će za te pare ova mašina raditi stvari koje Windows laptopovi mogu samo da sanjaju.
Imaju opciju sa TouchID-em ![]()
Pa da, Air jeste bolja opcija, ali što kaže padawan ovo ima lude boje i super je za one sa uskim-budžetom.
Osećam da će za te pare ova mašina raditi stvari koje Windows laptopovi mogu samo da sanjaju.
Znam, ali naravno na skupljem modelu, koji se onda još više približava ceni Air modela.
Koji bre uski budzet ako ovo hmhm roze djubre kosta 94.999,00. Ne znas ti burke sta je uzak budzet za prosecnog gradjanins Srbije.
da je 60000 soma pa i da se pazari, ali 100 soma za ovo je luuuudiiiiilo.
Ko ima uzak budžet ne kupuje mobilni telefon od 60k, a kamo li 95k. Uozbiljite se.
Ma normalno brate, i 60 soma je previse. Ali uzak budzet i 100 soma. Ne znam ko bese jednom reko ali kiboli bas zivi u kiboliland-u ![]()
![]()
Ali uzmi u obzir prosečan životni vek windows laptopa. Ispadne isplativije.
Bolji Air može da se uzme za manje para. Ovo bi trebalo da je $400 da bi bilo prihvatljivo. “Chromebook” za novce koje trenutno traže je prevara lol.
M1 performanse. Šta ja znam, svakako može se za te pare jače naći, ali moj M1 iMac i dan danas nema šta ne može sa odradi, ovako daily computing, i nešto više. Kontam da je Neo radjen da bude zanimljiv studentima (američkim), i to je to.
M1 performanse ako gleda multi-core, ali studentima, srednjoškolcima i većini ljudi je bitniji single core ![]()
M1 single core 2346
A18 Pro single core 3445
Ako cena bude ispod 100k ovo je super i za naše studente.
Pa za 100k ce naci Air.
Ljudi bre ja kao student sa stalnom platom i to finijom platom gledam laptop do 600evra maks. Ako ovo ne bude bilo u rangu do 600evra zalim. Pogotovo sto zaista mi u ovom trenutku treba bas neki ovakav uredjaj.
Ne bih baš rekao… Ima m1 za oko 400 eura najjeftinije, ali su polovni, nikada ne znaš šta dobijaš, a iskreno nikada ne bih uzeo metalni unibody laptop koji je polovan… Sem ako baš nije ono par nedelja korišćen samo.
Plus Apple garancija važi samo za prvog korisnika koji veže nalog za uređaj, i to jelte jeste problem.
Plus što se tiče cene, samo kilaboi mislim da uzima stvari u istyle i tako to, jer mu se može. Novi macbookovi na izlasku makar prošle godine su manje koštali kod nas na KP nego u EU (nemačkoj recimo znam sigurno). Ali kontam da će u radnjama kod nas da bude oko 90k, ako ne i više. Jer oni plaćaju duplu maržu pre nego što uđe u prodaju.
A performanse, pa bolje od M!, i to primetno. Za sve daily taskove se gleda Single Core performance. a i dan danas je Air sa M1 sjajna mašina.
Teška srca bih se složio sa svim što je wahad napisao ![]()
Ako si student ne verujem da bi baš ovo uzimao po iStyle ceni, ali ako si u inostranstvu (odradiš povratak pdv-a) ili možeš da nadješ nešto novo bez našeg pdv i marže, go for it.
Ljudi govore da M1 idalje letii, a zamisli tek ovo. Sasvim dovoljno i za sredje-naprednog korisnika.
Ja sam samo više u šoku šta A18 Pro može.
U iStyle nikad nista nisam uzimao , samo KP dolazi u obzir i takvu cenu ocekujem na KP, ako bude onda super , ako ne onda jbg trazimo nesto normalnije…
Ovo ne može ništa više od kancelarijskog rada: word, sheets, presentacije, netflix. Sve ostalo će da radi kilavo.
Mene samo zanima kako će Photoshop 2022 recimo da radi i Illustrator. Ako će to bolje raditi nego na Win laptopu iz 2020 sa 16gb rama i i3 procesorom, to će biti insta buy za moju devojku. više od toga joj ne treba, samo da je brzo i stabilno.
Kontam za par nedelja kada izađu reviews
Znam ljude koji light kodiraju na M1… where there’s a will there’s a way ![]()
Ne verujem da će moći za neki ozbiljniji rad. Za to postoje Pro modeli, ne bi oni nudili takve performanse i srozali svoju top ponudu.
Znam da m o ž e, pitanje je kako to izgleda i koji kompromis je spreman da se uloži.