Android vs iOS

Najvise mrzim tamo SNS botove koji dolaze i sole pamet ljudima

Gde bre, na Bencu?! Da nisi pomesao sa B92 :sweat_smile:

1 Like

Biznis price :smiley:

1 Like

Je l neko ko koristi iOS 18 betu probao RCS u Srbiji?
Izgleda da ce RCS support na iOSu biti mobile operator based, a ne Google based (sve rade da ne udovolje Google) :yawning_face:

Pa me interesuje je l Yettel, MTS i A1 rade na RCS podrsci ili jok?

I je l vi, koji ste na Androidu, imate RCS iskljucivo preko Google Chat/Message aplikacije ili je operaterski? :thinking:

Yettel na iOS-u nema, a ne verujem ni da imaju ostali.

Ja koristim google messages ali radi i preko samsung aplikacije za poruke m:tel

Hm što da ne… videću šta treba sa moje strane da se uradi

1 Like

Operator je morao da omogući RCS i nama na Androidu, tako da je to standard procedura. Konkretno Yettel na Androidu, RCS šljaka perfektno.

Meni RCS šljaka, iako najmanje koristim SMS, bez da sam cimao Yettel, isto Android.

Da, da, šljaka on bez cimanja, ali je prvobitno Yettel morao da prilagodi mrežu za RCS, tako da je intervencija operatora neizbežna, samo što se to obavi bez cimanja, jer oni to odrade za sve korisnike.

1 Like

Ovo zapravo bas i nije tacno.

“When you use Google Messages app to text, the app can check with Google’s backend to know if the recipient is also using Google Messages app and then it will handover the messages to Google Jibe backend to deliver the message. Again this needs internet connection.”

Zato napomenuh da je na androidu, uglavnom, Google taj koji obezbedjuje njihov “standard” RCS-a.

Prosto mi to nema smisla, jer da je Yettel taj koji svim korisnicima obezbedjuje RCS @iNikola bi vec imao RCS na Beta-i (sem ako ga Apple nije jos otkljucao za Srbiju).

Slikovit prikaz Jibe-a koji Google operaterima nudi.

U prevodu, Google nudi opciju koju Apple ODBIJA da koristi. Zato me zanima koliko su nasi operateri voljni da se bace u Apple vode RCS-a.

1 Like

Nemoguce je bukvalno sve ispratiti. Ko zna koliko aplikacija radi isto ili slicno.

1 Like

Pa da ali kako su iskoristili foru sa geolokacijom da ih prevare to mi baš zanimljivo

Da, ja nisam u materiji. Ali ono sto sam procitao je super fora.

Ljudi padaju na foru “umro je klijent i odlucili smo da vama prebacimo lovu”. Nije nista novo da se ovako nesto radi. Koliko tek ovakvih stvari ima na androidu.

1 Like

1 Like

Jos si slobo na motoroli? :face_with_hand_over_mouth:

2 Likes

Slobo pa to na Samsungu stiglo iha haaa

1 Like