Za kodiranje.jedino priznajem. To je kao nesto i to treba 0.0001% ljudima na planeti koji kodiraju.
Ostalo je samo malo bolja pretraga.
Pametnija Siri i nista vise.
Sta ti pomaze u kupovini?
Ide u Maxi za tebe? Gleda da li je otisao plivajuci zamajac kada kupujes kola?
Zove vodoinstalatera?
AI za sada ima krajnje ogranicen usability izvan usko specificnih oblasti (kao sto su npr autonomna vozila ili generisanje koda i skripti).
Svodi se na neke bezvezarije tipa generisanje slika iz promptova, summary sastanaka i mailova (mega glupo), odgovore na pitanja koje mozes uz malo truda da iskopas i sam. Nista drasticno bolje od Siri neces dobiti sad sa OpenAI integracijom koju Apple najavljuje (a Elon musk oce da zabrani koriscenje iphonea).
Medjutim treba osmisliti neki usecase i korist za krajnje korisnike. Tehnologija je sama po sebi mocna, samo nismo jos smislili kako da je upotrebimo a malo je se i plasimo i ne smemo ni da je upotrebimo za kriticne zadatke dok se sve dobro ne analizira, uklopi u neke regulatorne okvire…
Ovo na Samsungu sto sada ima ja ne znam da li bilo ko ista od toga zaista koristi. Najavljivali su kao neko cudo na konferenciji.
Ce da vidimo ali summary mailova mi je samo u zivotu nedostajao… ne znam kako sam ziveo bez toga, sto bi rekao jedan Slovenac na prezentaciji MS copilota
Ovo je retko retardirana stvar. Office je sve retardiraniji. Kada jebeno pokusava da se pravi pametan i on meni da odredi sta bih ja.da vidim i kojim redom. To me izludjuje…
Inace sve ovo sto si napisao iznad. Jedini smislen odgovor. Znam ga i ja
Ali me neverovatno interesuje cemu lozenje.obicne raje.
Imacemo navalu AI pasti za zube, AI ultra praska za ves sada. Zvuci do jaja kao 3D 2000god
Zvuci super, ne kosta nista a uz to i ne sluzi nicemu
A stariji se secaju i magicne reci “Turbo” 90tih.
Pa smo imali sve “Turbo” od turbo folka, turbo dijete, turbo alata i kucnih pomagala.
Nisu igre dizajnirane za veliki tv, kauc i gamepad prikladne za ajfon. Ko piletu sisa dizvinete. Pricam naravno subjektivno, al ne moze me manje zanimati da pokrenem RE8 na ekrancicu velicine mog dlana. I da cimatam prstima po staklu, boz pomozi.
Mozda su mladji narastaji drugaciji (koliko cujem fortniteu lepo ide i na mobilnima), al definitivno nije za mene.
Ja iskreno ne znam ni sta su analiticari ocekivali kada su jedini telefoni koji podrzavaju te igre iPhone 15/ 15 Pro. Userbase je ocekivano mali. Dodatno, slazem se sa svim sto je @n00dle rekao.
Medjutim, postoji jedna stvar koja me dosta raduje, a to je Mac Steam/ App Store dostupnost tih igara!
Prezervacija igara je vrlo bitna stvar, a kao Mac korisnik koji ne poseduje PC, citavo uplitanje Apple-a u cross-platform-gaming je good news za mene. Ako PS8 nekada ne bude podrzavao RE4R (male mogucnosti da nece), igru cu moci da picim na Macu.
Nadam se da ih samo ovo nece obeshrabriti i da ce nastaviti sa izbacivanjem verzija za M-silikon bar.
Update: Pardon, izgleda da je samo iPhone 15 Pro, sto cini stvar jos smesnijom