Android vs iOS

Ne shvataš poentu da oni ne prave uređaj nego pošalju nacrt i dobri ljudi u aziji to sklope

2 Likes

@iNikola :grin:

bleax

2 Likes
1 Like

Malo mi je cudno sto ce AI biti US English only:eyes: Uopste nema smisla jer je ChatGPT dovoljno dobar da razume sve moguce jezike ovog sveta.

Predpostavljam da su to uradili samo zbog on-chip AI funkcije koja se desava lokalno, ali opet veliki propust…

RCS sa Androidom me raduje (no more Meta’s WA yaay), a takodje mi se svidja fokus na gejming, sto se Mac-a tice :smile:
Vidim da ‘love’ developere i studie za day-one releases kao na PC-u ili konzolama.

:grin::grin:

2 Likes

Sta kaze Slobo na ovo?

1 Like

Sada ćuti i

:grin:

1 Like

Sutra ce sa pricom Apple designed in California, made in China :joy:

3 Likes

2 Likes

Jedno pitanje za tebe i sve sto stalno pricaju o AI.
A sta ocekujete vi od nekog AI na telefonu?
Cemu ce vam to sluziti? Sta cete dobiti sa tim nekim AI?
Evo ja vec mesecima mozgam i ne kapiram cemu to sluzi 95% populacije?

Malo pametnija Siri i to je to…

Recice ti vreme kroz AI a ne kroz weather app

Evo reci mi ti?
Cemu sluzi? Kako ces ti to da koristis?
Evo opisi mi jednu situaciju?

Ovo me podseca na vreme kada su korisnici Androida vikali kako imaju “vece mogucnosti” na amdroidu nego na iOS.
Kada god sam pitao “ok a sta radis” niko nista.
Reko da, bas ti je koristio andrpid zadnji put kada si hakovao pentagogn :rofl:

To je sad glavni catchphrase, jednostavno mase se primaju na to i ako staviš to u ime prodaje se. Ceo computex ne pamtim jednog proizvođača da nije imao neki proizvod bez ai.
Neke stvari kao googlovo indeksiranje search rezultata bi moglo da se nazove ai, a to što postoji 20 god nikom ništa.

1 Like

Hmm pa je l si odgledao Apple WWDC?
Apple je jedan od retkih koji je zapravo pokazao “real-world-use” sto bi rekli…

Ja vec sada 30% koristim ChatGPT, a 70% mozda Google pretragu.

Sve je to novina i verujem da neki ljudi uopste ne znaju ni kako da ga pametno koriste da ustede vreme/novac. Ali kroz par godina cemo se svi pitati kako smo uopste funkcionisali bez toga :grinning:

1 Like

Znaci sluzi koliko i rekla ma pasti za zube gde pise 3D izbeljivanje :joy:
Boze ljudi su ovce…

2 Likes

Ja opet pitam sta radis?
U cemu ti pomogne u nekom dnevnom koriscenju telefona?

ChatGPT moze da kodira umesto tebe, ispravlja greske u kodiranju, pise profesionalne mejlove, pretrazuje Reddit odgovore sa najvecim upvotes-ima koji bi ti pomogli za odabir i kupovinu necega (s obzirom da su mnogi sajtovi sponzorisani) itd itd…

Mare u svemu moze da tu pomogne. Lupam, dovoljno je sta god ne znas da ukucas, pitas i dobijes momentalni odgovor. Sta god to bilo. Evo vidim malopre na viber grupi ima nekoliko neprocitanih poruka i na kraju mi ai napisao kratak sazetak toga sto sam propustio…

1 Like

AI ti je kao blockchain tehnologija. Sad je sve AI. Pre 3 godine je sve bilo web3 blockchain.
Za koju godinu ce biti nesto trece, a AI ce ostati samo tool koji cemo koristiti in day to day life