Za prelaz grane cak ni to. Neki dan sam monitor kupio u Zagrebu (250e), vratio kod Hrvata PDV, a nasem cariniku kad je pitao imas li sta, rekao sve uredno da sam kupio i vratio pdv da bi prosao jeftinije, i kaze kralj priznao si, lijepo od tebe, slobodan si
Pa dobro, to sve zavisi od dobre volje carinika… Ali kod nas kazu, para vrti gde burgija nece
Jel radio neko sa Alibabom (veleprodaja)?
Ma jok, alibaba je wholesale, aliexpress je sa buy now opcijom
Pa ali su ista kompanija, tj isti im je vlasnik
To sam hteo da kazem… Bio je taj kinez nedavno u novinama, iz dana u dan mu raste bogatstvo
iz dana u dan mu raste bogatstvo
Hm, profit mu je opao za 26% ali vrednost akcija ipak raste.
Jack Ma je cudo 21. veka, iako nije uradio nista posebno inovativno (kinez ko kinez), to pokazuje kolika je moc ekonomija u razvoju i digitalne kupovine. Jer za 20-30 godina SVE ce se kupovati online, dronovi ce nam donositi na kucnu adresu i ljudi prepoznaju potencijal toga.
Sta si narucio ako nije tajna?
Ma ja, ja i sam sve vise gledam da kupujem preko neta, zamara me da idem po gradu i majem se kada trazim nesto… Pogotovu ovde kod nas u Subotici u vecini slucajeva nema to sto meni treba, ili je skupo kao djavo… So, internet kupovina
Ma onaj usb od “128gb” za nekih 9-10 eura… Vise iz razdoznalosti, A ako bude stvarno tako kako je, onda super
Izgleda da je krenuo vazdushnom linijom…opet videcemo vec kroz status
Pa naravno da nece biti 128gb, dzabe se nadas
Pa kad ga usteka u komp pisace 128GB. Ali ako krene da prebacuje nesto…
Necu staviti da sam primio paket dogle god ga ne napunim do plafona, pa cemo videti, ako nije to to, ide snimak i zalba, i gotovo
Evo da javim, stigao mi je danas usb… Sada ubacih ga u komp i pise 124gb… Probacu danas sto vise da ga napunim, pa da vidim da li je stvarno tog kapaciteta…
Kinez je cudo. Testiraj malo to pa javi rezultate
Evo stavio da se prebaciva… 40 i kusur giga filmova i serija sto imam… Ono sto mogu da vidim iz prilozenog je da ga ne krasi neka brzina u prebacivanju… Ali ako je stvarno 128 giga, onda cu mu oprostiti… Uostalom za 9e koliko je kostao… Prebacuje odprilike 5000 kbytes/s
Da se ocekivati da mu brzina nije dobra strana, to je 4.88 mb sto je dobra brzina zavisno sta prebacuje male velike fajlove i koliko njih…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Error bot
Filmove sam stavio… Ima dosta i foldera i podfoldera, posto imam nekoliko serija sa svim sezonama, i tako to…
Samo kolika je kvaliteta za tih 9 evra…kolko ce ti trajati…
Ja nikad nikome ne preporucujem kineske telefone, a sad ih ima mali milion i dobrih po specifikacijama, ne zbog (ne)kvaliteta vec zbog zracenja. Ti uredjaji nikakve kontrole, deklaracije ili bilo kakvih testiranja nemaju. Sve ostalo - uzimajte! Taj USB memory stick ima da traje jer nema mehanickih djelova. Kineski motori imaju plasticne djelove a vjerujem da je i klip i karike od neke malo jace plastike xD Uzeo sam neke baterije 3600mAh za gamepad-ove. 4 komada oko 2e. Drze me duze od mjesec dana na 1 punjenju…zanimljivo zar ne?