Sa njima uvek moze da bude kao na lutriji… Ako ubodes lose, ****ga… Nemas srece… Ali mozes da ubodes neku premiju da ces posle nekog vremena i zaboraviti da je kinesko djubre… Zato sto radi kao sat…
Evo na primer ja predprosle godine bio u skripcu, trebali da idemo na futsal a meni pukle patike, najke za koje sam skupljao pare mesecima, samo da bih igrao termine u njima, i naravno pukle su tik mesec dana posle isteka garancije… I u zurbi odem do kineza i kupim neke koje lice na adidas f50
I eto vec godinu i po dana igram fudbal u njima i nigde nisu ni napukle cak… Eto sad…
No slazem se sa ovim, njima bas nisu te neke mehanicke stvari najbolje, zato sto je trash materijal, pa to vremenom brzo izandja… A ovo za baterije ti verujem, mom caletu i dan danas radi Nokia 3310, za koju je kupio kinesku bateriju jos 2007. godine kada je isao da radi u CG… Tako da kazem opet, sa njima uglavnom lutrija… Ali uglavnom su niske cene pa i ako se pokvari u nekom doglednom vremenu, ni ne zalim mnogo, jbg koliko para, toliko muzike…
Ladno je 128 gb
Stavio danas na njega 40 i kusur giga filmova… Potrajalo je doduse, ali bez problema… Nisam imao zivaca vise da stavljam, verujem da moze…
Daj, leba ti, baci mi link za te baterije! Meni muka od menjanja ovih nepunjivih, a sve ove punjive kod nas sto mogu da se kupe su nekog kilavog kapaciteta.
Ma nisam narucivao vec bukvalno cuo od druga da u kineskoj radnji imaju neke punjive baterije od strasno puno mAh. Odem ja u prodavnicu, nadjem i kupim. To je to. Poslacu ti na PM naziv baterije kad dodjem kuci
Edit:
To samo pise 3600 mAh. Nema sanse da su one toliko. Racunaj da je to oko 2000-2500 mAh. Meni drze na 1 punjenju od 15h vec mjesec dana ali nisam nesto pretjerano igrao
Preko AE sam u zadnji 25 dana naručio 17 pošiljki razne robe elektroničarske klase. Preuzeto (primljeno) 15 paketa i sve u kompletu kako sam i naručio. Za dva paketa je vremenski datum prispeća do 45 dana. Da napomenem da sam naručio sve na adresu prijatelja u Malom Zvorniku (Srbija) jer sve da sam adresovao na svoju Bosansku adresu bi bilo ravno samoubistvu zbog poštarine koja je sa AE prema Bosni i više nego bezobrazna a o varijanti Free Shipping za Bosnu je u rangu hard core naučne fantastike.
Sve u svemu sam i više nego zadovoljan jer imam ono što sam i tražio a sve po povoljnoj cijeni.
PS
Sveukupna vrijednost tih 15 paketa je $386 procjenjena vrijednost od strane carine 1400 dinara sveukupno carina+pdv+poštanski troškovi. Srbijanska carina sama procjenjuje vrijednost robe i koliko mogu da skontam je sve od oka. U Bosni (od 30% do 33% na ukupnu vrijednost bi se plaćalo) bi za svaki paket dobio carinsku obavjest (sem za one čija vrijednost ne prelazi $50), kada se carini šalje račun o izvršenoj transakciji placanja (vjerovatno da provjere i dali je transakcija u realnim okvirima tj. da nije nesto korigovano, ono malo fotošopa čime se koriste pojedinci dok ih ne klepe po ušima sa vaspitno popravnom prijavom i novčanom kaznom da otpadaju zubi).
Zahvaljujem se carinici Radmili na procjenjenoj vrijednosti, odužiću se makar se i preznojavao
Da nije Radmile nista
Rada mi je valjala samo tako :). Od predvidjenog planiranog troška je već naručeno još koješta drugo (planirao sam da će mi biti naplaćeno oko $60-$70 za gore navedene pošiljke). Sa ovim pošiljkama sam kompletirao BGA radnu stanicu za rework/reballing ili ti duvanje/kuglanje. Za vikend stižu i fotke (ne tražim ništa samo će da se hvalim ), u medjuvremenu moram da proširim radni prostor sa novim stolom (prethodni je sada i više nego mali, mislim na radni sto).
I ja sam mislio narucivati neke sitnice ali mi je problem sto sam iz bih a skoro nista nema besplatnu dostavu u bih pa me zanima kakav je sistem carinjenja za Hrvatsku (djakovo tacnije jer mi je tamo najlakse) i naplate uopste.Za Srbiju sam skonto otprilike ali mi je malo nezgodnije pa ako iko zna kako je za Hrvatsku bio bih jako zahvalan.
Pa posto su oni u EU to bi trebalo sve da bude mnogo lakse nego za nas koji nismo. Ali najbolje pitaj nekoga odatle koji zna a ne nagadja.
Pitanje za sve koji su probali, kako ste placali? Posto sam ja upravo video nesto sto sam hteo da kupim ali vidim da ladno nema Paypal?! hmmm.
I meni je prije Srbije bila u opticaju varijanta da pošta stigne u Hrvatsku (Djakovo, Osjek, Našice, Vukovar) ali mi je ta kombinacija u startu nemoguća misija zbog daljine Zvornika u BiH. O Srbiji apsolutno nisam ni razmišljao dok slučajno nisam promjenio odredišnu adresu i ČUDO se desilo.
Uvde na fotkama je apsolutno sve išlo preko Srbije do sada (a još 15 paketa je u tranzitu).
Jedna od mana hot air je to sto greje i duva nepotrebno na sve strane, zbog toga je Infra red mnogo bolji… Simpaticna mi ovaj set zice za ciscenje vrha lemilice. Koji ti ono usmerivac za duvaljku dimenzijr i koliko bio , moze na PM…
Pa ja sam odmah na granici a i imam poznanike tamo pa mi puno lakse za hrvatsku.I koliko ti otprilike naplacuju carinici na te stvarcice?
Ja sam master card-om placao i sve je bilo ok… Btw, sve cene se racunaju u dolarima, i ako nemate dolare na racunu banka po svom kursu menja u valutu na vasem racunu, plus njihova ta neka provizija…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kada sam odlučivao koju varijantu da kupim izabrao sam ovu opciju predgrijač, duvaljka i lemilica. Sve druge kombinacije sa infra red varijantom mi je tražila opet nabavku duvaljke koja je potrebna u mnogo slučajeva a sam IR nebi mogao imati u mobilnom stanju (znate o čemu pričam). Ovaj set za držačem lemilice je sve ušrafljeno u jedan komplet i tako je fabrički došlo sa tom mogućnošću (može se i drugačije iskombinovati). Meni najviše odgovara što mogu staviti dva kalema zice različite veličine jednu pored druge i da su obje pri ruci.
Opet bi dodao koju vezano za AE preko koga sam sveukupno do danas (u zadnja dva mjeseca) naručio 24 pošiljke robe većinom vezane po pitanju elektronike i imao sam samo jedan dopis trgovcu da njegova pošiljka nije ni na vidiku (on je produžio sigurnosno vrijeme za 15 dana isti dan a u medjuvremenu je njegova pošiljka ušla na Srbijansku carinu, em se isti u 5 mailova izvinjavao zbog nastale situacije i pojašnjavao je problem sa njihovom kineskom novom godinom). Dok sam na ebay imao situaciju da od 22 pošiljke otvorim 5 DISPUTE iako su pošiljke bile naručene prije nego sam išta naručivao na AE-u. Sve u svemu AE mi je brži i pokazao se po mene sigurniji za naručivanje (lakša opcija da se ukaze neki problem dok na ebay moraš imati i tonu živaca da prodješ kroz proces neke prijave i ukazivanja na nepravilnost.
Imaš opciju pri plačanju da izabereš VISA plaćanje (ručno ukucavaš podatke sa kartice koju si otvorio u banci).
Sve zavisi od carinski zakona koji važe za hrvatsku a možeš da prodješ samo tako kao u mome slučaju kada sam naručivao za Srbiju gdje sam prošao samo tako po pitanju plaćanja carine+PDV+poštarina. Jer ni u snu nisam mogao da prodjem bolje. Sve zavisi od trenutka, situacije, atmosferskog pritiska, vlažnosi vazduha… i mnogo drugih faktora. Elem varijanta AE sa isporukom u Srbiji je po mome dosadašnjem iskustvu sveukupno premija i najbolje riješenje neko drugi će imati neko drugo iskustvo moje je takvo.
Admini neka objedine teme:Aliexpress iskustva i **[h=1][URL=“http://www.xboxrepublika.com/showthread.php?t=10601&page=2”]AlliExpress-Iskustva[/h]- jer postoje dvije kao odvojene svaka za sebe a ista je priča!
**
Radis li privatno BGA reballing i koja je cijena ?