Hahah, a dobro, ovo je 9 eura, nije dzabe ali ono, ako mi ne stigne, necu se mnogo potresti…
Btw, moze mi neko objasniti kako da doplatim za to pracenje posiljke?
Ajde molim te proveri taj fles sa ovim programom koji spominju ovde, pa javi, izgleda da ima puno prevara po ovakvim sajtovima.
naravno da je prevara, lol
Opet pitam, moze neko da mi kaze gde da stavim pracenje posiljke?
Ako ti nesto znaci, nigde nisam morao da ‘stavim’ da prati posiljku. Ne znam kako je na sajtu, ali kroz app lako nadjes dugme koje te odvede na sajt china maila (mislim?) i tu se lepo ispise gde je dosad bila tvoja porudzbina.
Tako nesto se zove China Mail, aj videcemo onda… Svako iskustvo se placa
Kad dodjes na chekout,moras da imas mogucnost doplate za pracenje paketa. Na vec poruceno neces moci,tj ako je porudzbina obradjena. Ipak ako su ti poslali broj posiljke, preko ovog sajta mozes da pratis kad uneses podatke o posiljci http://www.track-trace.com/.
Nacekaces se china post je najsporiji, zato evropa i sve brzo stize.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Error bot
***** li ga, kada china post na najvise proizvoda nudi free shiping za Srbiju
na putu ka tebi je, tj krece na carinu,pa ces onda imati rs broj carine,sto ces pratiti na sajtu poste,sa istim tim treking nambrom.
Posta sajt pa otkucaj taj broj za pracenje i pisace ti ako je stigao
Otisao tamo na track&trace, napisao taj broj i izbaci mi da moram uneti ispravan broj posiljke…
Upravo tako kako kaze M007P. idi na Праћење пошиљке ubaci treking broj i videces status.
AA tebi je oznaka CN na kraju sto je oznaka za China Post Register Airmail. Za to ti treba pracenje odavde
Po tome ispada da će tek sada da krene u Srbiju,tj da napusta granice Kine. Vidis prvo je pristiglo iz lokalne poste iz provincije odakle je najblizi shop da tako kazemo, zatim je u Gvangžu stigao na sigurnosnu proveru i kontrolu i rasporedjivanje u magacin. i sad izlazi po poslednji put na istovar. Ono sto je meni cudno,jeste sto tebi ne ide preko Holandije posiljka, tako sad najbrže Kinezi šalju. Bojim se da će se ovo ipak malo odužiti pa imaj strpljenja.
Ja dva puta narucivao preko Alija. Prvi put bateriju za ipod koja ovde kosta 30-50€, kako gde, a ja je uzeo za 9$. Cekao 44 dana i napisao im mail , jer si u obavezi da pratis rokove (za svaku robu pise rok isporuke) i moras da reklamiras inace nista od povracaja novca. Tako im je pisem a meni sutradan u sanducetu poste ubacena koverta sa baterijom (pisalo gift) pa nisu ni otvarali na carini. Drugi put narucim hdmi kabl za ipad za nekih 5$ ali sa postarinom od 2$ (prva posiljka je bila post free). Verovali ili ne, meni stigne kabl za 5 dana iz Kine, ali ovaj put sa papiricem da podignem u posti, odem ja na salter a cura mi da uplatnicu za carinu i pdv, mislim da je izaslo nekih 300 dinara. Inace sve placam preko kreditne kartice Vojvodjanske banke.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Na cekanje sam se spremio cim sam porucio A i proslo je “tek” 11 dana od porudzbine, ima jos 29, koliko je kao predvidjeno
Savjet za posiljke koje kostaju “malo vise” kesa : Kad vas pozovu da dodjete na terminal sa racunom i da platite carinu, pitate fino carinika “jel se to mora cariniti?” i rijesena stvar
Najskuplja stvar koju sam kupio je bila oko 130e, ostavio 10e cariniku na pice i rijesen problem. Mito i korupcija za dobrobit sviju Drzavi ne treba, kradu oni dovoljno.
Takodje koristite PayPal, u 99.9% slucajeva ako vam nesto ne stigne poslije 35 ( ali manje od 45 ) dana, pozalite se i dobijete pare nazad. Bez paypal-a nista
Pa da, ako ti je terminal za carinu u blizini, ali ja sam od Beograda udaljen oko 200 i nesto km, pa mi se bas i ne isplati… Uglavnom, znam za to, isto kao i kada klasicno prelazis granicu i zelis da preneses nesto, stavis 10e u pasos i vozi