Zagonetke , pitalice , zadaci

Po meni je logicnije 81=9x9, s obzirom da ne volim matematiku :wink: Jedna koka daje dnevno jedno jaje. E sad to sto se matematickom formulom dobija drugi rezultat, zato se to i zove teorija a praksa nesto drugo :stuck_out_tongue:

bas zato i pitam jer sam i ja dosao do 81, hocu da prosirim znanje :smiley:

Evo imam ja jednu! Sta je teze, kilo gvozdja ili kilo perja? :stuck_out_tongue: :smiley:

Pa ima ta fora sto oni racunaju 1 i po, a ne logicno da ne postoji pola kokoske koja ce da snese pola jajce, doduse postoji pola dana… E sad sto ce meni moja kokoska da snese samo jedno jaje na dan to je druga prica :smiley:

Lako, 1,5 koka - 1,5 dana - 1,5 jaja = 9 koka - 1,5 dana - 9 jaja. Za 9 dana snesu 6 puta više. :wink:

Los ti taj kalkulator :stuck_out_tongue: Bleki pricaj formulu :stuck_out_tongue:

Pa pazite, evo bez puno matematickih formula :

1.5 koka na 1.5 dan daje 1.5 jaje

1.5 koka ce za 9 dana ( 9 je 6 puta vise od 1.5 ) dakle dati 6 puta vise jaja, dakle 9 jaja

znaci 1.5 koka za 9 dana daje 9 jaja

9 koka je 6 * 1.5 sto znaci da ce 9 koka za 9 dana dati 6*9 jaja aka 54… ez pz :smiley:

edit pretekao me sog :smiley:

po mojoj kalkulaciji 3 kokoske zabusavaju!!!

Paj sad:

Čovjek ima 8 tableta i apotekarsku vagu. 7 tableta je otrovno a jedna mu spašava život i malo je lakša od ostalih. Problem je što ima na raspolaganju samo dva vaganja. Kako će u dva vaganja da nađe koja tableta je spasonosna? :slight_smile:

verovatno je drugog oblika od ovih 7 :D, nema sta ni da meri

Evo jedan od mene ,setio sam se ovoga zadatka pa reko da vidim koliko se vi “stariji” secate gradiva :stuck_out_tongue:

Takodje evo texta : Vetar je polomio stablo na visini od 3m.Vrh stabla dodirnuo je tlo na udaljenosti od 4m. Koliko je visoko stablo?

Edit: Znam da lepo crtam u paintu!!!

Ne, iste su. :wink:

Edit: Vidoviću, hbt… :smiley:

Reko ti da nema logike al ajd sad, kljucno je ono 9 je 6 puta vise od 1.5 pa ga onda ispalamudise za medalju :smiley:

Zapravo stablo je visoko 8 metara, nisi citao pitanje :stuck_out_tongue:

Hahahaha vrh!

Kod njih je 2 x nista = nesto :smiley:

nisam :smiley: ahahahah

a ni vi niste zapazili da sam napisao da sam GLUP! :stuck_out_tongue:

Nego, šta bi s tabletama, umrije čovjek? :smiley:

Ccc ljudi Pitagorina teorema ,cak sam vam i sliku nacrtao :stuck_out_tongue:

Lako, podelite na grupe od 6 i 2. Izmerite ovih 6 po 3 na svaku stranu. Ako neka preteze, uzmete te 3 sa lakse strane i opet izdvojite neku random. U sledecem merenju ove dve preostale, ako su jednake, onda je ona izdvojena najlaksa. Ako neka preteze, onda je ta najlaksa na onom tasu koji ne preteze. Ako pak u prvom merenju po 3 tablete na svakoj strani nijedna ne preteze, onda je ona dobra medju one dve, izmerite ih and voila.