Zagonetke , pitalice , zadaci

Meni su super te mozgalice. :slight_smile:

Skoro su u nekoj top 10 svjetskih kompanija primali čovjeka na CEO poziciju. Na konkursu su postavili samo jedno pitanje:

Voziš se dvosjed automobilom i nailaziš na autobusku stanicu. Na njoj stoji troje ljudi i čeka autobus.

Prva osoba je tvoj najbolji prijatelj koji ti je spasao život i koji žuri na neki event koji je njemu od životnog značaja.

Druga osoba je starica koja će umrijeti ako ne stigne do bolnice u najkraćem roku.

Treća osoba je vaša srodna duša koju ako ne povezete nikad više nećete sresti u životu.

Koga ćete povesti?

Ljudi su lupali ovako i onako, ali čovjek koji je na kraju dobio posao je razvalio sa odgovorom!

Tako da VJEŽBAJ MOZGALICE! :smiley:

Let me guess, dao auto covjeku da odveze babu i ide na sastanak, a on na fuka sa zenom?

Ili je odabrao neku nasumicnu sa najvecim sisama?

Ja vidim da sam ja ipak ranije. Sad, gdje je ta CEO pozicija? :smiley:

potejto potato!!! :stuck_out_tongue:

mozda koju sekundu pre pa vec otkucao novi minut :stuck_out_tongue:

Igor Karan, CEO

U prevodu, ta srodna dusa je nasa kompanija, batalices prijatelje i porodicu, ko ih hebe…:D.

Otisao je na razgovor na posao, ono sto je rekao ih je ODUSEVILO!!!

(FOTO)

Evo jedne: da bi mladic usao u najludji VIP klub potrebno je da pogodi sifru, te se sklonio u stranu ne bi li mozda nesto saznao.

Dolazi prvi gost i obezbedjenje kaze broj 22, gost odgovara 11 i usao je.

Dolazi drugi gost i obezbedjenje kaze broj 10, gost odgovara 5 i usao je.

Skontao mladic, aha znaci broj podelis sa 2?

Dolazi mladic i obesbedjenje kaze broj 20, a mladic odgovara 10 i nisu ga pustili.

Koji je broj bio u pitanju i zasto?

Znas sto bi CEO morao da pogadja odgovor na ulazu :smiley:

Got no clue. :stuck_out_tongue:

A i prilično sam siguran da su ova dvojica CEO-a pročitali ovu vijest kao i ja. :smiley:

Edit: Ustvari da pokušam - Ovaj kaže 20, znači odgovor je 10 ali pošto je 10 ustvari 5, onda je odgovor na 20 - 5? :stuck_out_tongue:

8?

Source : znam od prije :stuck_out_tongue:

treba objasniti i ZASTO je taj broj?

Pa nisam htio da pokvarim ostalima, posto kontam da vam je zanimljivo ako mozgate. Evo u spoiler tagu :

dvadesetdva - 11 slova
deset - 5 slova
dvadeset - 8 slova

:smiley:

Ovaj tvoj Slavene nisam procitao, lako je bilo. Ali ovo za broj neam blage, ja sam isao na to da mora biti neparan broj, ocito sam lose mislio :slight_smile:

Meh, not amazed.

Now listen:

Koka i po za dan i po snese jaje i po. Koliko jaja snese devet koka za devet dana? :stuck_out_tongue:

Tacno. :slight_smile:

To je bilo na b92 al valjda za 7 dana :stuck_out_tongue:

[QUOTE=grandmaster.black;248811][/QUOTE]

Nice… Daj ti nešto nerdčino! :smiley:

Nisam keve mi, ovu prvu jesam pa znam, i priznao sam, ovu drugu je lako izracunati :smiley:

ajde ja sam glup kako 54?

do duse nisam spavao nocas, ali i dalje sam glup :smiley: