Meni su super te mozgalice. 
Skoro su u nekoj top 10 svjetskih kompanija primali čovjeka na CEO poziciju. Na konkursu su postavili samo jedno pitanje:
Voziš se dvosjed automobilom i nailaziš na autobusku stanicu. Na njoj stoji troje ljudi i čeka autobus.
Prva osoba je tvoj najbolji prijatelj koji ti je spasao život i koji žuri na neki event koji je njemu od životnog značaja.
Druga osoba je starica koja će umrijeti ako ne stigne do bolnice u najkraćem roku.
Treća osoba je vaša srodna duša koju ako ne povezete nikad više nećete sresti u životu.
Koga ćete povesti?
Ljudi su lupali ovako i onako, ali čovjek koji je na kraju dobio posao je razvalio sa odgovorom!
Tako da VJEŽBAJ MOZGALICE! 
Let me guess, dao auto covjeku da odveze babu i ide na sastanak, a on na fuka sa zenom?
Ili je odabrao neku nasumicnu sa najvecim sisama?
Ja vidim da sam ja ipak ranije. Sad, gdje je ta CEO pozicija? 
potejto potato!!! 
mozda koju sekundu pre pa vec otkucao novi minut 
U prevodu, ta srodna dusa je nasa kompanija, batalices prijatelje i porodicu, ko ih hebe…:D.
Otisao je na razgovor na posao, ono sto je rekao ih je ODUSEVILO!!!
Evo jedne: da bi mladic usao u najludji VIP klub potrebno je da pogodi sifru, te se sklonio u stranu ne bi li mozda nesto saznao.
Dolazi prvi gost i obezbedjenje kaze broj 22, gost odgovara 11 i usao je.
Dolazi drugi gost i obezbedjenje kaze broj 10, gost odgovara 5 i usao je.
Skontao mladic, aha znaci broj podelis sa 2?
Dolazi mladic i obesbedjenje kaze broj 20, a mladic odgovara 10 i nisu ga pustili.
Koji je broj bio u pitanju i zasto?
iKaran
10
Znas sto bi CEO morao da pogadja odgovor na ulazu 
Got no clue. 
A i prilično sam siguran da su ova dvojica CEO-a pročitali ovu vijest kao i ja. 
Edit: Ustvari da pokušam - Ovaj kaže 20, znači odgovor je 10 ali pošto je 10 ustvari 5, onda je odgovor na 20 - 5? 
treba objasniti i ZASTO je taj broj?
Pa nisam htio da pokvarim ostalima, posto kontam da vam je zanimljivo ako mozgate. Evo u spoiler tagu :
dvadesetdva - 11 slova
deset - 5 slova
dvadeset - 8 slova

iKaran
15
Ovaj tvoj Slavene nisam procitao, lako je bilo. Ali ovo za broj neam blage, ja sam isao na to da mora biti neparan broj, ocito sam lose mislio 
Meh, not amazed.
Now listen:
Koka i po za dan i po snese jaje i po. Koliko jaja snese devet koka za devet dana? 
Tacno. 
To je bilo na b92 al valjda za 7 dana 
[QUOTE=grandmaster.black;248811][/QUOTE]
Nice… Daj ti nešto nerdčino! 
Nisam keve mi, ovu prvu jesam pa znam, i priznao sam, ovu drugu je lako izracunati 
ajde ja sam glup kako 54?
do duse nisam spavao nocas, ali i dalje sam glup