Ho, obstinate Xbox 360 owners! Worried that you’ll have nothing to play on your trusty current gen kit by this time next year? Fear not - Microsoft’s chief marketing and strategy officer Yusuf Mehdi claims that there are over 100 new Xbox 360 games in the works, which will last the console till its 11th birthday in 2016.
“You’ve seen us over the years constantly be focused on profitability and improving year over year,” he told audiences at the Citi Global Technology Conference yesterday, as reported by Eurogamer. “There are different points in the cycle of when you invest in new hardware. If you look at 360 that platform lasted for seven to eight years and it’s going to go for another three years. It’s incredibly profitable now in the tail.” Xbox 360 may owe its longevity principally to the continuing success of Xbox Live, which has continued to offer top-notch original releases as high street software sales have declined. “We’ve seen our Xbox Live subscription service continue to grow,” Mehdi explained. “We’re up to 48 million members now. We’re shipping more games than we’ve ever done before. Those are things I look to to say, ‘hey we can grow not just top line revenue but also profitability.’”
The current generation Xbox can co-exist perfectly happily with its next generation sibling, which is due out in November this year (exact date whenever you’re ready, Microsoft). “We’re going to continue to invest in Xbox 360, and the two devices can work in concert. So it’s not like the day we ship Xbox One your 360 won’t work. We’ll continue to support it.”
Ovo je lijepo od njih i ovo je vjerojatano jedna od najboljih konzola do danas barem po meni.Tako da nema straha da ce konzola ostati tu gdje i je izlaskom XO vec ce trajati do 2016
Da je ‘‘iscede’’ do kraja.
Ohrabrujuca vest za vlasnike Xbox-a 360.I buduce…naravno
U svakom slucaju lepo od MS-a sto ce se potruditi da ‘‘nahrane’’ svoje mezimce do zasluzene penzije.
Ovo je super i hvala im na tome,no pogledate li sad da igre poput watch dogsa,Titanfalla i ostalih igara(crossgen) ce biti i na next i na current pa je po meni nekako budalasto igrati igru(WatchDogs) takvog kalibra na recimo x360 kad je tu verzija za xo ili ps4 kako kome.No dobro ja sam ja i razumijem kakve su situacije,ali ipak
Pa jbg, ne zele svi da odmah skoce u next-gen, jer ima ovde clanova koji su se vec jednom (ako ne i vise puta) opekli po tom pitanju. To shvataju i ovi iz EA, Activisiona, Ubisofta, i ostali, te izbacuju za obe generacije. Izbor je tu, igraj na cemu hoces.
Eufrate, ti si izgleda gamer starog kova, kao i ja… ‘‘Da je obrnes?’’ Tako smo mo pricali u ‘‘Rupi’’ na Kalisu pre 15 god kad smo cepali Tekken 1 i Ninja Masters (kakva igra, jbt…)
Mi smo u par navrata bukvalno ‘‘Obrtali’’ aparate…Nagnes aparat napred , do poda, malo protreses a zetoni ispadaju…
Naravno , morali smo da smisljamo razne ‘‘Distraction’’ da odvucemo ‘‘Caleta’’ sa lica mesta…
A sad , zabodem fles u xbox360, gomila igara, ne znam ni sta bi igrao …Nema te cari vise …
Ma sve je to super ali nije naglaseno kakve igre. Ako tih 100 igara bude 20 jakih naslova tipa assassins creed 5, CoD12 i dr a 80 arcade igra s Live-a e to onda nije OK. Vjerujem da ce arcade igre izlaziti i za X360 i XO ali sad da bas jaki naslovi izadju za obe konzole nekako mi nema logike. Pogotivo jer se baziraju na XO tj na next-gen
Upravo to. Kao što je i bio slučaj sa predhodnom generacijom. Po meni, Sony ima najbolju podršku za svoje Gaming uređaje. Našao sam ovaj članak od prošle godine:
Znači Ps2 produkcija je završila tek nedavno, nema godinu dana. Prema članku, Ps2 je za svojih 12 godina životnog vijeka imao 11.000 igara. I još par igara u 2013. Uspoređujući taj podatak sa Ps3, on ima još puuuno “života” u sebi
Ms je brzo otpisao prvi xbox a ps2 je do skoro imao podršku što znači opet nekakav profit a i izdavačima je interes da imaju veću bazu potencijalnih kupaca