XGD3 - Najnoviji format diska XBOX360 igara( Info)

ŠTA JE XGD3?

Xbox Games Disc 3.
Novi format za xbox 360 igre.

ZAŠTO ON PROUZROKUJE PROBLEME?

Kapacitet DVD+R DL diskova je 7,96 GiB. XGD3 ISO je 8.13 GiB,tako da oni ne mogu da se narežu.Ali,poslednja verzija ImgBurn-a narezuje disk 100% koristeći truncate opciju!
To je tačno,ali se ne reže 100% ISO-a.Postoje 2 opcije u postojećoj verziji ImgBurn-a kada pokušate da narežete XGD3 ISO:

1. Overburn
Ova opcija govori ImgBurn-u da pokuša da nareže 100% ISO-a na disk,bez obzira na činjenicu da je prostor na disku mali.Kada narezivanje dođe do odprilike 97%,disk više nema slobodnog prostora za narezivanje i ImgBurn ne može da nastavi tako da dobijate error-grešku.Onda možete da finalizujete disk i većina XDG3 igara će raditi.

2. Truncate
Ova opcija govori ImgBurn-u da popuni disk do njegovog kapaciteta i da ignoriše činjenicu da to što pokušavaš da narežeš je možda veće od prostora na disku.Kada narezivanje diska dođe do 100%, šta znači je da je disk 100% narezan ne znači da je narezao 100% ISO-a,jer ste opet narezali 97% ISO-a jer za toliko ima mesta.

Obe ove metode daju isti rezultat,ali ukoliko izaberete truncate opciju nećete morati da gasite nekoliko prozora sa greškama.

ZAŠTO JEDNOSTAVNO NE MOŽEMO DA REŽEMO XDG3 IGRE KORISTEĆI TRUNCATE METOD?

Taj metod se pokazao kao dobar sve do izlaska Forza Motorsport 4 igre,koja sadrži nove provere.Pošto je disk narezan samo do 97% ISO-a,igra neuspeva da prođe proveru.Sve više igara će kako bude prolazilo vreme,koristiti ove provere.

**ŠTA JE BURNER MAX? **

To je softver u rom-u tj. drajvu za određene Lite-On DVD rezače, napravljen od strane C4EVE koji omogućava da režemo ceo ISO od 8.31GiB na standardni DVD+R DL disk.To znači da igra kao što je Forza Motorsport 4 prolazi sve provere.

Za vise informacija o BURNER MAX-u i kako flesovati rezac pogledajte ovde:
http://www.xboxrepublika.com/guides-tutorials/3359-tutorijal-ixtreme-burner-max-kako-flesovati-liteon-rezac-za-pc.html

SA KOJIM DARJVOVIMA JE OVO IZVODLJIVO?

Za ovo vam je potreban neki od ovih SATA drajvova-rezača:

Lite-On iHAS124B
Lite-On iHAS224B
Lite-On iHAS324B
Lite-On iHAS424B
Lite-On iHAS524B
Lite-On iHAS624B

Oznaka B na kraju modela označava da drajv ima odgovarajući MediaTek chipset tako da može biti flešovan sa Burner Max-om.Takođe postoje modeli sa oznakom A i Y.A model je takođe MediaTek ali je netestiran.Y model sadrži NEC chipset koji ne podržava fleš.Svi ovi drajvovi su u suštini isti,ali što je oznaka modela veća,model ima veće karakteristike.

KOJI DRAJV KUPITI?

U hardverskom smislu postoje 2 osnovna modela:

Lite-On iHAS124B
Lite-On iHAS224B

Model Lite-On iHAS124B ima isti hardware kao modeli 324B i 524B,dok model 224B ima isti hardware kao modeli 424B i 624B.
124B model se može konvertovati na 524B, 224B na 624B.tako da postoje vrlo malo razloga za kupovinu nekih drugih modaela osim onih osnovnih-najnižih.

**DA LI ĆE DRAJV I DALJE RADITI TJ. ČITATI I NAREZIVATI OBICNE DISKOVE NAKON ODRAĐENOG FLASHA?
**

Da.Sve ostale funkcije radiće normalno.

KOJE DISKOVE DA KORISTIM ZA REZANJE?

Ako koristite truncate metod za rezanje sa kojima se reže do 97% ISO-a, koristite diskove koje želite.

Sa Burner Max metodom,preporučuje se upotreba Verbatim diskova (MKM-001-00 ili MKM-003-00),zato što su ovo jedini diskovi koji su narezani i verifikovani bez grešaka u testu koje je uradio C4E, doduše on nije napomenuo koje je sve diskove testirao.

Diskovi MKM-001-00 su označeni sa 2.4x a MKM-003-00 diskovi sa 8x. MKM-003 diskovi omogućavaju veću brzinu rezanja do 4x kao i 2.4x, dok MKM-001 režu samo brzinom 2.4x koristeći Burner Max metod.

DA LI MORAM DA OPET FLEŠUJEM KONZOLU TJ. DRAJV?

Ne. Potreban je LT+ 2.0,ako ga imaš sve je O.K!

slobodno dopunite ovo SKROMNO pojašnjenje ako sam nešto propustio…:dada:

dosta stvari je vec pomenuto, ali ajde sve je na gomili pa kod mene ima prolaznu ocenu :slight_smile:

cestitam na trudu u svakom slucaju

malo sam ti preradio tekst da budu neke stvari uocljivije, uklonio neke greskice i dodao link za tutorijal za burner max :wink:

inace svaka cast na trudu!!! :tap:

Hoce li biti prodaje rezaca ovde na republici.

Ako bude postajao neki nacin da se dokopamo odredjenih modela iz ove grupe, sigurno ce biti u ponudi, vrlo je mala ponuda ovih modela na nasem trzistu.

missa svaka ti cast :tap:,sve lepo objasnjeno,na jednom mestu !!!

P.S. Dodao sam ti ono gore u postu,sta je XGD3:"“Xbox Games Disc 3"”

Bilo bi dobro kada bi neko dao neki spisak prodavnica gde ima da se kupe oni LiteOn rezaci. Na osnovu iskustva. Da se otvori jedna tema, i da ljudi pisu gde su kupili.

A zanima me jel ima nesto za neki drugi rezac, neki fw, posto imam Samsung i NEC ili moram da kupujem ovaj LiteON?

nesto se govorka da je i samsung podrzan ali da jos finaliziraju fw. doduse opet ce to biti samo neki modeli.

Prica se za Asus i Plextor,evo ti post imas dole i link:

Asus sam uspesno prebacio na ihas524b :slight_smile:

Valjda ce i za LG nesto izaci. Ja imam onaj najjeftiniji za 1600din. :cool:

ako je neko uspeo da nadje u ns-u ove modele nek mi posalje pm molim vas :slight_smile:

jel zna neko gde ima da se pazari neki od modela lite on u beogradu posto sam pazario asusov i ne odgovara mi SATA adapter,ameba nije razmisljala pa cu morati da probam :frowning:

sta pricas bre kako ne odgovara sata adapter? ne kontam ceo tvoj post, ne postoji vise vrsta SATA konektora samo 1 i gotovo…

lose ja to objasnjavam uglavnom prikljucak za SATA DATA na romu ne odgovara posto nije ovakav kao sto je svaki do sada bio nego je onaj tanki i mnogo manji dok SATA power mogu da prikljucim jer sam relativno skoro menjao napajanje pa ima kabl i za to :frowning:
uglavnom ovaj kabl nedostaje


i ja sam idiot, jebi ga :confused:

I 08:40:08 -> Drive 1 - Info: TSSTcorp CDDVDW SH-S203D SB00 (F:) (ATA)

jel mi netko moze reci kakav je ovo rezac,jel se to moze kako prebaciti da moze snimat xgd3 igre pa da se moze na live?

Taj rom nema SATA nego (P)ATA interfejs :slight_smile:

Samsung.

Hvala, uglavnom ispao sam jako glup, jebi ga :c

Posto sam nedavno kupio PC,ispostavilo se da imam taj Lite-On iHAS124B.Znaci li to da cekam da izadje taj firmware i samo flashujem ili cu morati iz PCja da ga vadim i saljem nekom da ga flashuje