Sam sebi si odgovorio moras odneti kod njega i u podesavanju smanjiti rezoluciju i herze na koju podrzavaju tvoji monitori
Probao i neće, mislim da cu morati kod njega da odnesem da vidim da nije menjao podesavanja
Sve uradio kao u videu i opet ista greska
Desilo mi se takvo nešto sa jednim one x,na 4k tv radi na full hd monitoru ne,na 720p starom tv isto radi
koristio sam godinama Strict nisam imao druge mogucnosti nemas nikakvih problema nit zaostataka igrao sam sve normalno nisam nikad razumeo NAT jel sam vrv malo glup ali da mi smeta u gamingu ne
Moze preporuka koji opticki net izabrati, inace imam xbox, I takodje da onaj Nat bude open. Hvala unapred
Ako si u jednom od onih “giga gradova” ako ti sama brzina nije bitna, najmani paket SBB-a je vise nego dovolan, ima poprilicno nizak idle ping, evo kako je to kod mene:
da dobijes nat type open, mozes ili da stavis konzolu u DMZ (to sam ja uradila), ili mozes da zakupis saticku IP (mislim da je 600din/m) pa da otvoris XBL portove.
u oba slucaja postoji mali sigurnosni rizik. ako otvoris portove, neki maliciozni softver bi tehnicki mogao da iskoristi isti port i da napravi zijan. DMZ ti stavlja xbox izvan firewall-a, tako da bi ti xbox bio povezan na internet DIREKTNO sto takodje moze da dovede do odredjenih problema, iz sigurnosne strane. ali sanse da ce neko bas tebe da hakuje su minimalne.
evo dokaz da dmz radi:
ako neces SBB, onda samo NIKAKO supernovu, smece od operatora. a za ostale ne znam.
Hvala na ovakvom dugackom tekstu, kakva je situacija sa packet loss kod sbb, da li postoji?Trenutno imam supernovu kablovski internet, ping odlazi do 200, packet los takodje.Preko dana katastrofa, nocu malo bolje.Sreca sto nisam potpisao ugovor, nego sam uzeo bez ugovorne obaveze.Katastrofa su
supernova je tesko , mi smo imali ugovor sa njima. to je bre cesto pucalo malo malo pa nema interneta na minut-dva. ma katastrofa
packetloss je uglavnom 0. znaci svi paketi odu gde treba ping je ovde malo veci jer je sajt za proveru packet loss strani. tako da za packetloss ne moras da brines
Aha, razumem. Kod mene u zgradi su sproveli mts optiku, ali je sbb zakupio. Je l mu to dodje isto ili?
to je to, ako nisi suguran, mozes i da uzes mesec dana mts, mesec dana sbb, da vidis sta ti vise pase, pre nego sto potpises ugovor
Hvala puno, samo imam jos ovo da pitam. Kada budem uzeo sbb uskoro i statisticku Ip adresu, da l ce mi nat biti open?Moze li objasnjenje sta znaci kada se otvore ti portovi i sta je CGNat?I da li Upnp treba biti iskljucen na ruteru ili ukljucen?Inace igram eFudball zeleo bih da radi kako treba a ne kao na ovoj supernovi. Hvala od srcaa
kad imas CGNAT, to znaci da delis IP adressu sa celom zgradom, blokom, ili cak celim gradom, zavisi koliko IP adressa imaju za tu lokaciju, a kad ti je IP staticki, to je tvoj javni IP i ne delis ga ni sakim, i samim tim si skinut sa CGNAT.
portove otvaras za xbox live ako ti nakod dobijanja staticke i dalje stoji moderate.
evo koje portove ces mozda morati da otvoris. kaze xbox one ali radi i za series Open these network ports for Xbox One - Microsoft Support
mada mozda mozes da dobijes open i bez staticke uz DMZ sto sam ja uradila ali svaki je ruter drugaciji tako da nzm da li bi mogla to da ti pokazem
Treba mi pomoc, uzeo sam yunet 400/200.Dobio sam statisticku IP adresu. Inace koristim xbox x pa bih podesio ruter da radi kako treba i da mi bude Nat open.Pa ako moze neko da mi kaze sta sve trebam da podesim , hvala unapred…
Ne može ništa sa statističkom adresom to moze biti samo greška “statistički” gledano
Trebalo bi da je open sa statičkom adresom.
Statistička je adresa
Kada upalim konzolu pise mi moderate, ali posle kada idem na test nat onda bude open.Trazi mi da oznacim na ruteru onaj Upnp ali nemam pristup ruteru. Da li da ostane tako ili da zovem u call centru da mi oni ukljuce?