Realno, 500e je preskupo za konzolu… Mislim da je 400e neki max… Bar po mom viđenju… Sa 500e se veoma bližimo onoj ceni iz prošle generacije, gde su PS3 i Xbox 360 koštali boga oca… Kod nas su većini bili nepristupačni… Dok prošla generacija je što se cene tiče bila top… Ali ugasili su sa nekim drugim stvarima…
Btw, kako gledam ovu novu konzolu, sve mi se više dopada… Obožavam jednostavne uređaje (po izgledu) i mislim da će biti zaista prelepa…
Sve su to iste komponente. Ljudi su u zabludi ako misle da ce za 500e dobiti masinu koja ce terati 4k60fps. Mozda neke indie igre, fifu i slicno…ali RPG neki 4k60fps…no go.
Iste su komponente da, ali sigurno nije isto kada Ms sklopi uguvor i naruci milione komada i ti kada udjes u prodavnicu kompjutera i kupis jedan komad.
Najbolja stvar u vezi Xbox series X i PS5 je što će imati odlične CPU/GPU i SSD. I sve to u ceni od 399-499 eur. I u pitanju su nove generacije procesora i grafičkih kartica za razliku od XBO/PS4 koji su imali jadne CPU Jaguare koji su u trenutku izlaska konzola već bili zastareli. Na ovo sve treba dodati GDDR6 memoriju i sledeća generacija već izgleda sjajno.
Kad budemo videli nivo detalja, “gustinu” svetova, fiziku i animacije, bez loadinga, biće nam jasnije sa čim se susrećemo.
Zaboravljamo i da 500e ne vredi isto u apsolutnom iznosu kao pre jednu ili dve generacije. Tada su to bile ozbiljne pare, danas toliko kosta high end kartica za PC. Sve je otislo dodjavola sa cenama. Novi iphone 1400, postolje za monitor 1000, novi desktop Mac 50.000e. Sta god da moze da se dobije za te pare 2020 kupujete masinu da vam traje do 2027. To je ulaganje u buducnost a ne samo neki kraktorocan trosak kao neko glupo letovanje. Ja sam vec prezalio 1000e u startu.
I dosta vise od toga Jedna rtx 2070 koja je negde izmedju mid range i high end je preko 500e… 2080 ide za 700-800e a najjaca ti verzija prelazi 1000e lagano
Recimo ako gledamo po radnjama taj Xbox One X kosta 60 000 din i za te novce 100% moze da se sastavi dosta jaca masina, e sad na KP su nize cene ali nize su i za konzole i za PC komponente.
Naravno ovakav odnos nece biti moguc za novu generaciju, barem ne narednih nekoliko godina
veruj mi da ne moze. Ortak puko 800+ evra na nov pc i muku muci sa tekken 7. Bukvalno u zavisnosti od mape mu fps pada ispod 30 i igra krece da “secka”. Ako nista drugo ja sam moj one s platio 220 e i igram ga u 60 fps sa nesto losijom grafikom. Meni to izgleda kao dobar deal. Pogotovo sto je 4 puta jeftinije od njegove masine ( masina bar po ceni ako nista drugo).
Nema sta da ti verujem ili ne ja na prastarom FX 8350 I RX570 igram Metro Exodus bez ikakvih problema, a taj procesor danas daj boze da nov vredi 50 eura, a da ne pricam o nekom Ryzenu 3 ili 5 koji moj procesor i One X pojedu za dorucak. Stvarno ne znam u sta je tvoj ortak utukao skoro 100 000 din kad se muci sa Takkenom
Gledaš cenu u domaćim radnjama za one x a onda porediš sa cenama komponenti na kp. Pogledaj onda i one x na kp, gde možeš da ga nađeš za 350 evra, a sigurno nećeš bolji PC napraviti za te pare.
Dotakao sam se mog procesora koji u prodavnicama ne moze da se kupi ali zato imas Ryzen 3 za 60 eura nov u prodavnici, a Ryzen 5 prve generacije za 140 eura.
@Djordje1990 Ti meni ostajes kul lik jer ovo je gaming forum i razmenu misljenja uopste ne svatam licno. Super ako je X nadmocnija masina ali gledajuci cene komponenata bas i nisam ubedjen
Nisam ja u fazonu ja pa ja moguce da nekad ne budem u pravu
@Oblakoder zaista nikada ne napadam ad hominem, al’ sto ti napises u ponedinim momentima i onda drzis stranu objektivnosti, to je strasno. Pri tome, pet ljudi govori jedno, ti drugo, i opet ti ne pada na pamet da nisi u pravu.
Pls ne odgovaraj, ovo sam morao da izbacim iz sebe.
Sto se tice konzolnih i PC komponenti, racunica nije 1=1 posto konzole imaju puno manji overhead tako da su performase sa ekvivalentnim komponentama bolje.
Ako moze plasticni primjer, kao da stavite isti motor u auto koji je tezak 1000 i 1500kg.
Pored toga, optimizacija je cudo posto developeri razvijaju igru sa zakljucanim i odredjenim hardverom.
Sto se mene tice konzole mogu da kostaju i 499$, u svakom slucaju moci ce se naci za 200e/$ polovne ubrzo nakon izlaska.
SSD je dobrodosla novina, kao i hardver ray tracing.
Celu generaciju se kuka kako su aktuelne konzole slabasne i nedorasle aktuelniom trenutku, a sad ispada da su to zmajevi koji jedu bilo koji pc hardver. Ajde budimo malo realni kakav 4k kakvi bakrace pa to daj boze da dobijemo u ovoj novoj generaciji.
Pricam o sklapanju masine koja ce po cistoj hardverskoj snazi biti jaca od Xbox One X, a sad da li je igra optimizivona ili ne to su neki drugi PC problemi. Uvek ce biti dobro ili lose optimizovanih igara.
Mozemo da uzmemo primer za Destiny 1 i 2 koji na smesnim kompovima rade 60+fps dok na konzola su zakucane na 30fps
Koga boli uvo o cistoj hardverskoj snazi ako se to ne pronosi na taj nacin na izgled igre a ovde o tome pricamo. Pokreni Red Dead Redemption 2 na pcu u nativnih 4K i eto neka izgleda tako “ocajno” kao na X i sve to za 350 evra, to bih bas voleo da vidim.
Trenutno pc koji pusta igre kao xbox one x kosta minimum 700 evra a to je duplo skuplje, a sama hardverska snaga je u ovom slucaju nebitna potpuno, jer konzole mogu samo da pustaju igre i o tome pricamo a ne o renderovanju ili cemu već.
Niko to nije rekao, nego za novac koji košta xbox one x ne možeš da kupiš PC koji će bolje da gura igre.
Kao da odbijaš da pročitaš šta ljudi pišu i izmišljaš tudje argumente da bi to što si ti izmislio bilo validno.