Xbox series X objavljen (Project Scarlett)

Tacno sam znao da nece biti series x… jbg ne moze nikako. Sad kazu samo xbox al sledece godine ce imati neko krsteno ime sto posto

Valjda nece odloziti konzolu dok ne smisle neko krsteno ime

Haha, ma kakvo odlaganje.

U sustini samo uklanjaju “One” iz imena jer nema nikakvog smisla vise, MS nema nista protiv da se koristi i PC pored konzole i svesni su da je ceo koncepet anahron. I meni X nekako tupavo zvuci, kao npr “Playstation Station”. A inace sta kontam da je problem, kada je izasao oprvi Xbox vec je postojao PS2, za sledecu generaciju nisu mogli da ga nazovu Xbox 2 jer se poredio sa Playstation-om 3, pa su morali da ubudze trojku u naziv, iako 360 nema bas puno smisla. Za current gen dobija jos smesniji One sufiks, svi znamo kako se zavrsio fokus na multimediji i Don Matrikova vizija Jedne Konzole… Generalno treba smisliti neko ime koje ce obezbediti lako dodavanje verzija, ne zbunjivati kupce, te ovaplotiti viziju i svrhu… tendencije industrije su genericka imena vec godinama. Proslo je vreme Dreamcasta i Megadrive-a…

1 Like

Nema šta da smišljaju, konzola se zove Xbox, samo ima različite serije, gde je X premium i najjači model. Verovatno će biti i serija S objavljena na E3 ili ranije. Možda bude i jedan model koji je samo za streaming/cloud koji će biti Xbox C.

Xbox X
Xbox S
Xbox C

6 Likes
2 Likes

Ovo nije oficijelno i neće ovako izgledati.

Ali generalno, base konzola će biti najružnija konzola ikada, a u isto vreme konzola sa najlepšim LE izdanjima.

Base liči na Gamecube.

Bice svakakvih izdanja, od ocajno ruznih, do onih koji su toliko dobri da bi ga uzeo samo kao ukras u kuci :slight_smile:

Bukvalno sam cekao da profa ostavi komentar :joy:

Meni su svi ovi fan made skinovi bezveze i amaterski (šta ću, mator konj). Bilo bi bezveze da se samo prelepe stickeri. Jeste da ovakvo kućište daje mnogo više mogućnosti za LE konzole ali sve to može kreativnije od ‘zalepi sličicu’ pokušaja, npr Gears 5 X konzola je odličan primer.

3 Likes

500e pa to je ok

Ništa ne znači dok to ne bude zvanično, ali ako je stvarno 500€, onda je to odlična cena…

Uzimao sam kod njih igre vec, vrlo su slicni Games-u. Neverujem da su lupili cenu.

Mozda uz ugovor koji potpisujes pise da ces morati da doplatis ako bude vise odnosno da vrate novac ako je niza cena?!

1 Like

Ako je kod njih 500 kod brata Madjara 400.

To je placeholder cjena. Ako bude skuplje, doplacivace se. Tako znaju koliko konzola mogu da preorderuju u radnji i generalno vide kakva je potraznja

1 Like