Xbox Series S|X tema

Fixed. :smiley:

Inace, videceo malo kada krenu ozbiljnije da koriste nove razvojne alate i RDNA2, na koju ce stranu da pretegne. Ovo su sve jos uvek neki crossgen hibridi. DF kategoricki tvrdi da je do razvojnih alata a ne do arhitekture, sto bi trebalo da stavi tacku na diskusiju.

Da, Nintendo fakat ima neodoljivo sarmantne igre gde shvatis koliko su pikseli u stvari nebitni a artwork i gameplay su ti koji cine magiju, ali ljudima su zabavna i ova tehnicka poredjenja. Sve je to deo naseg hobija, ako je tech geekovima zanimljivo da broje piksele, frejmove, porede arhitekture - DF je od tog interesovanja napravio malu imperiju i to je takodje za postovanje.

1 Like

Predlažem da sve teme spojimo u jednu, pošto ništa drugo nema smisla. :slightly_smiling_face:

10 Likes

Malo u off kao i obično

Države se lome da nabave vakcine a mi ovdje konzole. Svako se brine za svoje (mentalno) zdravlje. :stuck_out_tongue:

P.S. Koju biste konzolu primili, američku, rusku ili kinesku? :joy:

1 Like

U pravu si, taj Mario sam zaboravio ima to i Deluxe verziju za Switch. Pa realno mnogo bi gubili da nema tih portova. Odlicne igre sa neuspele konzole. :smiley:

jel ima japanska? :grin:

2 Likes

Im in :joy:

Da li je Donkey Kong igra zbog koje vredi uzeti Nintendo? Dugo merkam Switch Lite i premišljam se da li ima potrebe da ga kupujem. Nisam u Super Mario fazonu

Da li zbog orija vredi uzeti Xbox?

Ja lično uzimam sistem zbog jedne igre, ali za platformere ne znam baš.
Svakako, ako uzmeš Nintendo, Wii U ili Seitch naći ćeš bar jos 4-5 vrhunskih igara, koje su mahom šarenoliki platformeri.

Znači, ako uživaš u platformerima, nemoj da razmišljaš.
Imaju te Nintendo igre svoj šarm koji skapiraš tek kad kreneš da ih igraš.

3 Likes

Mada ja bi možda išao u pravcu 3ds ko nije imao jer ima stvarno odličnu biblioteku igara

WiiU ima virtual console gde mozes da igras sve maltene sa prethodnih nintendo generacija, ukljucujuci i 3DS.

I to malo ljudi zna.

Ja gazim 30i sat u Wind Waker, kad predjem uzeću OoT i MM sledeće da predjem.

Najonteresantnije je što Wii U od svih konzola ima najveću biblioteku igara i ekskluziva dostupnih.

Pričam o Nintendo konzolama.

0.S.
@Stefan92 sta kacis taj off topic :grinning_face_with_smiling_eyes:

Kapiram taj šarm nego sam nešto utripovan da sam sa 35god prestar za takve igre :rofl: Možda kad bi krenuo da igram bih promenio mišljenje. Kao klinac sam nonstop cepao Donkey Kong i Looney Tunes B Ball iako sam Sega fanboy for life.

Upravo ovo. Sad sam video da imaju i neke AAA multiplatforme. I ovo hakovanje mi deluje interesantno.

U tom slučaju, generalno si mator za igre :slight_smile:

Nema nikakve razlike ako igraš Super Mario 3D World ili Doom Eternal.
Obe su video igre, samo drugi žanr. Svaka ima svoje prednosti. Samo Mario nema mane :smiley:

Šalu na stranu, ako nisi nikad, ili nisi odavno igrao Nintendo igre, kupi i nećeš pogrešiti.

Sad ti ostaje dilema koju konzolu.
Imaš Wii U, gde možeš praktično sve od Nintenda pre toga da igraš što je izašlo(ako ti ne smeta loša grafika), i imaš Switch koji ima skoro sve Wii U ekskluzive i konzola je definitivno future-prof.

Ako te zanima najviše Zelda, najbolji izbor ti je Wii U. Imaš maltene sve Zelde na jednom mestu.
Fali par manjih igara, ali one glavne su tu. Majora’s Mask, Ocarina of Time, Twillight Princess, Wind Waker, Breath of the Wild, ne znaju svi da je ova igra i na Wii U i da je za nju prvobitno i pravljena, Skyward Sword, Phantom hourglass i neke malo manje. The minish cap, A link to the past, Spirit Tracks…

Od 3D platformera imaš takođe sve i svašta. Mario bros U, Luigi U, Mario 3D World, Super Mario Maker, Pikmin 3, Captain Toad: Treasure Tracker, Donkey Kong: Country Returns, kao i u Virtual console programu možeš digitalno da kupiš gotovo sve Donkey Kong starije igre. Isto važi i za Mario serijal.

Od vožnji najbolje ti je Mario kart 8 i fighter Super Smash bros U.

Takođe prednost Wii U je motion kontrole, možeš sve igre sa Wii U da igraš, a i uz konzolu već dobiješ Wii Remote tako da možeš odmah da ih igraš.

Mana Wii U je maltene nema više podršku i sit ćeš se naigrati ali offline isključivo i tu dolazimo do Switcha koji tu odnosi laganu pobedu.

Switch ti nudi raznovrsan online, Mario kart 8 deluxe, Smash Bros U, Splatoon 2. Super Mario Maker 2, Mario party 10.

Super mario ima kolekcija na Switch-u, Super Mario all-stars sa 3 najbolje igre do sada u celom serijalu. Super Mario Galaxy, Super Mario 64 i Super Mario Sunshine. Ako bi to da igraš požuri, 31. marta će povući igru sa Eshopa.
Imaš od eksluziva još Luigi’s Mansion 3, Hyrulle Warriors: Age of Calamity. Mario Odyssey(uz kolekciju All stars i 3d World, verovatno najbolji Mario), Mario Tennis Acess.

Na switchu ćeš i naredne 2 godine bar moći sve da igraš, a nudi i mnogo veći katalog AAA multiplatform igara. Npr. Witcher 3, Skyrim, Doom Eternal, Mortal Kombat 11…

Ako imaš love, ja bih pre uzeo Switch na tvom mestu. I to običan, ne Lite.

Može ovo neko da prebaci u Nintendo temu, i da je preimenuje, da sve Nintendo bude na jednom mestu.
Ili nam dajte admina da se mi sami igramo :slight_smile:

1 Like

Odnosilo se na to da na osnovu art style bira igre :grinning_face_with_smiling_eyes:
Ne na broj godina

1 Like

Ja bih PS uzeo samo zbog GOD-a tako da ako nesto bas volis onda da. Jednom se zivi.

Hvala na opsežnom odgovoru. Trenutno je malo teže da se nadje Switch ali nije kao druge dve konzole. Ne bi preporučio Lite? Koliko traje baterija na standardnom Switchu? Planirao sam da ga igram kao japanci :rofl:

@marko_gts ps???

Na lite traje 4-5h. Ja imam lite trenutno, ujakov doduse ali kod mene je.

Na obicnom ima dve verzije, V1 i V2, duze traje na V2 logicno.

Obican mozes i kao japanac i na TV, a namestis za 5 sekundi. Transformacija je bas smooth.

Traje više u od osu na običan Switch. Pitanje je imaš li ti V1 ili V2