Jedva čekam da me AI laže pa da gubim vrijeme bezveze.
Anegdota moja - skoro kad sam igrao KCD 2, igrao sam taman ti oko izlazska finalnog DLC-a jer sam ih čekao sve da izađu a AI je lošiji što je igra svježija jer ima manje podataka na internetu očito.
I ja kad sam igrao taj DLC, ima momenat kad te lik ucjeni sa nekim protiv-otrovom koji ti je potreban. I imaš dalje objective gdje da ideš, ja čisto iz radoznalosti priupitao AI za taj protiv-otrov, ono interesovalo me je li ima drugačijih riješenja kako to zna biti u rpg-evima. I on meni objasni kako mogu pretražiti kancelariju tog lika i naći taj protivotrov i tako će on izgubiti levrage. Gdje je kancelarija, kaže, tu u cekvi roj gdje je infirmaty. Tamo imaju 2 sobe, ja temeljno pretražim, nema i napišem mu to. Kaže, ne nije te 2 sobe nego na spratu, ja gledam tamo ne postoji sprat uopšte, napišem mu to. Ide sledeći nuegov odgovor kao da se ništa nije desilo, ne može se taj protiv-otrov uzeti,to je samo priča, moj zadatak je da idem dalje kako mi objective kaže u main questu.
Ja rek’o stani malo, ali zašto si mi izmislio ovaj cijeli scenario da mogu da uzmem taj protiv-otrov i da onda idem dalje i tu kreće njegov standardan gaslighting “you’re totally right to call me on that” i slične fraze koje ponavlja u takvim situacijama, objašnjenje mu je bilo da je pomješao 2 različita questa.
Inače ne vidim ovo kao toliko lošu stvar, ionako guglam na internetu kad nešto zapnem u igri, imati odgovor na dohvat ruke nije loše, jedna od AI upotreba koje odobravam u gamingu za razliku od Gen AI koji bi generisao neki sadržaj. Ali mora *ebeno da da tačne podatke.
otkad smo ovo svi počeli da radimo, gaming je 80% nezanimljiviji.
Ja najviše volim kad se izgubim u igri, tj. mrzim to, ali trenutak kad nađem rešenje ili pređem je neprocenjivo.
Svi imamo problem današnjice, previše igara, previše svega, listamo library, konzole, launchere i na kraju nam se ništa ne igra.
Ja sam se vratio old school gamingu, igram samo kad mi se nešto igra, ne gledam tips, tricks, builds i ostala videa, nego igram samo iz zabave, i 200x je bolje tako.
Ma iskreno, sve pokušam sam da riješim uvijek, ali ako zapnem i pola sata izgubim na nečemu, pogledaću riješenje. Imaš ionako limitirano vrijeme za igranje i onda treebaš kao da tako da tratiš. Još ako skontaš da si ga više tratio zbog lošeg dizajna nego zato što ti nisi mogao da skontaš, prisjedne ti.
Isto je i prije bilo, samo nisi imao toliko koga da pitaš. Ali sjećam se kad smo igrali kao djeca Link to the Past, ono zapneš pa mjesecima nema progresa, kertridž i jeste na niemačkom bio koji pojma nismo imali, pa riječnik pa prevodi riječ po riječ. Pa čuli tu u gradu da ima jedan stariji čovjek koji se doselio iz Sarajeva koji ju je igrao a mi onda kod njega pa ga žicamo da nam nešto kaže. On je bio naš chatGPT 5 minuta kad ga nahvatamo dok nas ne otjera, ajte djeco kući, pametni ste, znate sami.
Ja sam isto tako žicao tog mog drugara za neke igre a on šupak nije htio da kaže pa se i ja njemu onda svetio na isti način kad ja znam a on ne zna. Ne nedostaje mi to uopšte.
Ovih dana nešto čačkam dev mode na SeriesX-u, jer nikako da stignem da emuliram starije igre od novijih koje izlaze
Interesantno je. Ne znam koliko vas je čačkalo ovo, ali svašta nešto može da se pokrene.
Znao sam davno za emulatore, ali evo tek sad vidim da imaju fazon fanmade standalone port emulatora za odredjene igre.
p.s izgleda da od skorije dev mode ne košta ništa ako microsoft-u slikate ličnu
Gearsi veliki problem imaju što je igra o kojoj svi pričaju, svi je volei i graju 2 nedelje, i onda za mesec ipo dana ostane nas 17 u celom svetu pa svi imaju po 200,500,1000h…
Još 2 igre i ceo playerbase ću još malo nas slavu zvati…
Prokletstvo svake single player igre danas nažalost koja nije rpg od 3000h i sl. Mesec dana se priča o njima, dva meseca plafon i to je to koliko god one dobre bile. Tako da ne očekujem da će biti ekstremni hit, ali za mene day 1. Pogotovo jer sam skoro obrnuo sve delove zaredom. Dom i Marcus plus nazad u mračniji vibe prva dva dela, say no more.