Xbox Series S|X tema

Molim te prosvetli me, jer očigledno ja nisam upućen u to u šta ti jesi. Ovo nije grub odgovor, već normalno pitanje, jer sam stvarno zbunjen i bačen u rebus.

Kao što rekoh ne koristim ja ali gore su ljudi napisali su da može svugdje. Na čemu pokušavaš da korisitiš to uopšte?

Bukvalno sam te tagovao u postu gde sam napisao kako

1 Like

Bukvalno radi svugde ako imas ultimate gamepass i dobar internet. Ja sam podesio u linux mintu preko microsoft edge pregledaca. Samo prati uputstvo.

1 Like

Sony je još 2012 kupio Gaikai koji je bio među prvim streaming servisima ali nisu ništa sa njim uradili. Bio je onaj Now ali kilavo, valjda su se za tolike godine uštosili.

Za Xbox remote play ti ne treba Cloud, samo uređaj i kontroler, ja igram preko iPada na https://www.xbox.com/play/ - izaberem Remote i radi.

3 Likes

Treba mi ovaj kontroler :smile:

Probao sam ja to davno na ipadu, tada je bio ogranicen na 720p dok je Sony strimovao 1080p.

Ali nije u tome poenta, meni u stvari treba neki striming na pravi portabilni uredjaj tipa Rog Ally ili kao sto je Portal za PS. Ako bi MS izbacio ekvivalentni all-in-one ekran kontroler za neke smesne pare isto, to bi bilo sjajno.

Doduse to tesava pitanje strimovanja sa konzole direktno, cloud striming i dalje ne bi radio.

Uz duzno postovanje Wahadu sto se cima da objasni Xcloud workaroud, stvarno je porazavajuce sto sve to ne radi preko MS servisa.

U prevodu, hvala na interesovanju, zivis u vukojebini.

6 Likes

Podesis better-xcloudom i dobijes opciju da se preselis dok igras :grinning_face:

2 Likes

Sve je to sviranje.. Necu da pravim gimnastiku da bih poigrao malo igricu..

Treba mi samo upalim TV ili kao gore ipad ili sta god.. + kontroler i cao. Peglam pun gas.

4 Likes

Samo kmecite.

2 Likes

Ima par tipičnih corpo odgovora pogotovo ova prva 2 od Zelnicka i Ubisoftovog CEO koji je našao prostora za shameless plug Assasin’s Creeda, aliima kasnije par zanimljih anegdota i utisaka o Philu.

1 Like

MS se okrece kako vetar duva, juce spilberg danas AI, sve samo ne normalan i tradicionalan gaming :cry:

2 Likes

Sve nešto razmisljam oko cele ove xbox situacije, sve i da sutra prestanu da izlaze nove igre i konzole, toliko toga je izaslo sto bih igrao a propustio sam da sam bar 15 godina za single player miran, da ne pricam replay value starih igara.

Xbox je verovatno nazalost mrtav, šteta, ali i dalje ima šta da se igra na svim platformama i to nikad jeftinije.

5 Likes

Xbox Magnus ће бити последња њихова конзола, и то верујем да чак не би ни постојала да је АИ рецимо дошао у ову фазу у којој је сад пре 3-4 година, тад је још био зелен па му се није толико значаја придавало као сад (што можемо видети и по ценама хардвера). Да ли ће такав исти случај да буде и са Сонијем, не знам, мада ме не би чудило, евентуално про верзију ће да избаце 4-5 година након изласка шестице и то је то, што смо имали традиционалне конзоле, имали смо.

Daleko je Sony od sudbine Xbox-a brt… Ali i to moze da se promeni ocas posla ako krenu da brljaju kao u MS. Jedino je Nintendo siguran sa Fifty Shades of Super Mario :rofl:

1 Like

Vidim dosta ljudi ima takvo mišljenje, čak i dosta Xbox centric podkastera i influensera.
Možda i jeste tako ali meni nije jasno zašto bi ih prestali da prave. Čak i da prodaju npr. svega 5 miliona konzola sledeću generaciju. Jedan Steam Deck su procjene da se prodao otprilike tako. ROG Ally ako je skupio milion dobro je, praviče ih i dalje. Microsoft istovremeno i dalje pravi Surface laptopove koji se ne prodaju nešto masovno.
Zašto ne bi pravili konzole i dalje, čak iako očekuješ da će biti niša, ne proizvodiš masovno, skejliješ proizvodnju prema potražnji.
Isto ne znam šta bi to značilo ua Game Pass kada uzmemo da je i dalje većina pretplatnika zapravo na konzoli.

Ja mislim da će oni i dalje da rade hardver, samo neće biti ovako klasično. Izbaciće svoju konzolu, daće isto OEM-ovima da prave svoje verzije pa češ isto imati tamo neku Asus verziju konzole, Dell verziju konzole. Izbaciće svoj handheld ali isto će i dalje davati drugima da prave Xbox OEM uređaje. Ja tako vidim njihovu budućnost. Device agnostic ecosystem, konzola u centru oko koje je ekosistem izgrađen.

Inače Magnus nije sledeća konzola, Magnus je samo kodno ime za AMD čip koji će koristiti. Kodno ime za konzolu još uvijek ne znamo.

1 Like

A post was split to a new topic: Project Helix - radno ime next-gen Xbox konzole

Xbox Series X|S добија прво ажурирање контролне табле после више година, укључена је брза надоградња за наставак | Pure Xbox Xbox Series X|S Is Getting Its First Dashboard Update In Ages, Quick Resume Upgrade Included | Pure Xbox

6 Likes

Kako izgleda kad ti Gaming Copilot AI pomaže u Forza Horizon 5, Diablo 4 i Sea of Thieves

1 Like

Ne znam kako sam do sad živeo bez ovoga.

4 Likes