Xbox Series S|X tema

Ja mislio da ce da košta isto kao PS5 digital ili manje kad ono vidi šta rade on ispade skuplji od onaj series x sa diskom :smile:

sve naše radnje su govna. debelo se ugrađuju da ti se i ne isplati išta kupiti “na belo”

1 Like

Death Stranding је дошао на Xbox и тренутно је на акцији за само 410 лира

1 Like

Iz usta čika Phil-a. Ipak nećemo uskoro vidjeti Xbox handheld nego je par godina udaljeno. Ali bar potvrda iz prve ruke da rade na tome.

3 Likes

Yes neka ga izbace kad napunimo po 50 godine i rokne nas neki artritis :rofl:

5 Likes

po meni greska.

Meni iskreno odgovara jer imam ROG Ally. Ne znam da li bi mogao da opravdam kupovinu i Xbox handhelda. A za par godina ću lako ubjediti sebe da je Ally star i da mi treba novi handheld. :slight_smile:

1 Like

Meni idalje ni ti silni handheld-i, a ni Xbox-ov nema smisla pored Switch-a :man_shrugging:t2:
Zar vi ove multiplatform igre ne igrate na home-konzolama?
Bas su mi sve to onako eksperimentalne platforme.

1 Like

Ako ne računam fejk Atari, prva konzola mi je SNES bio i zato mi je Nintendo u srcu ali Switch me ne interesuje i to uglavnom zbog njihovih loših akcija i skupo prodavanih igara i kad su stare par godina.

ROG sam uzeo zato što može nativno i Game Pass na njega kao i svi ostali launcheri. Igram na njemu manje od home konzola ali igram. Neke igre sam igrao na oboje, koje podržavaju cross-save kao npr. Persona 3 Reload. Ono, igraš na Xbox i kasnije nastaviš isti sejv na Ally.

Тај лик шта год да је избацио, није било тачно, тако да му се не треба веровати баш. Притом, Мајкрософт апсолутно нигде није потврдио ово, не знам одакле му те информације. Проблем код Xbox-a је тај што нема пуно AI језгра, тако да не би ни могао да искористи FSR 4.0 у пуном сјају, 3.1 му је праг зато што се 3.1 базира на ML, не на AI.

Poenta Xbox handhelda je da imam Xbox iskustvo on the go, ista biblioteka, isti save samo drugi form factor. Jeste, sa Play Anywhere i Game Passom ROG Ally radi posao ali to ne važi za ogroman broj igara. Switch je kul ali neću dva puta da kupujem igru. Da ne pričamo o broju igara koje nisu na Nintendu niti će biti.

Xbox ispod TVa i handheld su po meni dobar kombo.

8 Likes

Dobar kombo su Xbox i PS5, ali ne mere se tebi to objasnit. Because, reasons… :grin:

Pa jedno se slažem da 2026te stiže next gen

Zato što PS5 mogu da ponesem sa sobom i igram na njemu svoje kupljene igre za Xbox dok sam u taksiju ili u čekaonici?

Ne, nego zato sto mozes da zaronis u svet jos mnogobrojnih vrhunskih naslova koje nemas na Xbox-u, u bilo kom formatu. I dalje mi nije jasno taj tvrdoglav stav da ne zelis ni da provas :laughing: pa jel treba Spensera da dovedemo na casicu razgovara da ti kaze da je igranje na Plejstejsnu takodje cool kao i na kutiji :smile:

Ne znam kakve to ima veze sa handheld Xboxom?

jel mislis na nekakav streaming, ili da se pravi dodatna portable varijanta svake igre?

meni oba zvuce ko losa ideja. :woman_shrugging:

Ne streaming, to skoro sada imamo, nego nativne igre, samo prilagođene handheldu. Recimo kod kuće igraš Series X verziju, na handeldu Series S verziju. Nikakav streaming.

Zato im i treba više vremena da tehnologija dođe na prihvatjiv komercijalni nivo. Verovatno već sada mogu Series S da zapakuju u Steam Deck/Switch varijantu, ali to bi iscedilo bateriju za sat vremena. Ako prave novu generaciju sa ovim ciljem, onda je “lakše” tako pristupiti handheld izazovu.

Šuška se da PlayStation već planira dva modela za sledeću generaciju, ne bi iznenadilo da idu sličnim putem.

3 Likes

Ne znam, meni kao minimalisti Xbox-za-poneti nema nikakvu svrhuu :eyes:
Zar vi ne tezite da igrate igre u najvecoj mogucoj rezoluciji, na velikom ekranu, Dolby Vision, Atmos home theater zvuk itd.

Cemu toliko potreba da igrate te iste igre u pokretu (sem ako to posao od vas ne trazi)?

Nintendo- Handheld
Sony- Exclusives
Microsoft- GamePass

Svako ima svoju ulogu…

1 Like