Xbox Series S|X tema

Па ни то није 100% потврђено, пука претпоставка, а он ће наравно направити помпезан наслов не би ли добио прегледе. Далеко је још причати о било чему кад смо тек у 2024. видиш да ни сам Мајкрософт не зна где бије са њиховим плановима

По мени је xbox хендхелд варијанта одлична ствар. Шта ако идем на пут где просто не могу да понесем конзолу да играм? Не треба нам увек све најбоље (као што киболи каже, највећа рез, долби итд). Што се нинтенда тиче, ја први не бих купио то јер су ми игрице за ту конзолу очај, а 3rd party па тек лоше, зато би Xbox варијанта била идеалан избор.

80% продаје чини управо Series S, тако да не, велика већина не тећи томе

Meni je handheld poslednji put bio strava kad je bio još aktuelan PSP.
U to doba kad smo bili klinci , bio si najveća faca u školi ako si imao nekog u Nemačkoj da ti donese za praznike kao poklon ili ako si bio buržuj pa ti tvoji kupe za rođendan.
I dok ostala deca igraju zmijice ili onaj Bounce Tales na Nokiji , ti cepaš GTA ili Fifu na PSP-u.

Ja sam naravno imao Nokiu :joy:

2 Likes

Ponesite iPad Pro da gledate filmove, a Switch za igre i mirni ste :joy:
Bez zezanja, ne bi stigli ni ta dva da iskoristite na putovanjima…

1 Like

Mislim sa podcenjuješ ili nisi upoznat sa masom ljudi koji preferira jednostavno da igra igre u handheld modu u krevetu, fotelji ili whatever. :grinning: Imamo ih i ovde par. To je zaista način na koji ljudi vole da igraju igre, ne radi se uopšte o letovanju, putovanju, vozu ili busu. :slightly_smiling_face: Boli ih patka za rezoluciju ili dolby vision.

Disclaimer: ja ne spadam u tu grupu ali ignorisati postojanje iste samo zato što mi ne razumemo nema takodje smisla.

Pa evo pogledaj glupi PS Portal probio sva očekivanja Sonija i prodaje se kao kolačić, a tek taj uredjaj ne možeš ljudski poneti nigde.

Mark my word kada Sony izbaci novi pravi handheld, biće to najtraženiji gadget narednih godina. (Naravno ako odrade pristojan posao)

6 Likes

Јер иначе имам 1000е за iPad Pro да ми служи за филмове :joy:
А за Нинтендо сам већ написао да ми је безазлен кад ми те игрице нису за упоређивање са правим игрицама које се налазе на Xbox и PS конзолама. Замисли само да играш све ове тренутне игрице 2000км даље, а можеш у руке да носиш. Rog Ally и Steam Deck су на крају крајева и даље на виндовс платформи, не могу да се сврстају као конзоле, самим тим оптимизација не може да буде иста као што би била за Xbox варијанту.

ЕДИТ: Исправка, Steam Deck је на модификованој линукс платформи, али капирате поенту

Naravno, ali šta kad nisam u stanu? Kad imam vremena na putu do posla, na poslu (:innocent:), dok čekam klinca da obavi čas plivanja, kada je glavni TV zauzet nečim drugim ili kada sam na odmoru/putovanju? Handheld je samo dodatna opcija kako bi se igre iz Xbox ekosistema igrale, ne zamena za kućnu konzolu.

3 Likes

I to uredjaj na kom mozes samo remote play-ati, mislim da ni bluetooth nema , a ni port za slusalice , poprilicno zatvoren sistem . Iskreno Xbox se malo potrudi i moze napraviti odlicnu stvar , garant uzimam , samo se nadam da ce to odraditi kako treba…

Pa onda ne igras nista i cekas da stignes kuci :rofl:

Salim se, pojma nemam kako ke vec kad imas decu i jos gomilu obaveza na to, mozda tad i rucne-brze stvari postanu prakticnije :grinning:

Samo rekoh, ja bih pre sebe ‘izgladnjivao od igranja’ i cekao da se vratim kuci, ali svakako nas ima raznih.

2 Likes

Pa ne radi se samo o igranju u prevozu, taxiju, crkvi, bolnici….
Evo moja situacija. Trenutno “zivim” na dve lokacije i istu menjam dva puta nedeljno. Na jednoj nemam usliva za kucnu konzolu na drugoj nmg da stignem da igram. I sta je resenje u toj situaciji? Pa handheld konzola naravno. Evo ozbiljno jurim Switch i vec merkam neke OLED modele po 215,220e. U mojoj situaciji to je idealno. Sada trenutno sam uzeo apple arcade i picim neke igre koje su u Switch maniru. Pored Marvel Snapa tu je neki Samurai Jack i Roguelike TMNT… Switch ce mi zameniti cedjenje baterije na iphoneu.
Izmedju ostalog u ovakvom dinamicnom nacinu zivota znam da nisam jedini i da ako zelim da kolko tolko ostanem u gaming vodama, handheld je jedina opcija🙂

2 Likes

Xbox koznzola i xbox hendheld je po meni odlican combo. Pogotovo za nas korisnike kojima je Xbox centralna konzola u kuci. Imam veliku biblioteku igara i cinjenica da svi ti naslovi budu sinhronizovani sa hendheldom je vrhunska stvar. Igram na konzoli pa nastavim na hendheldu i obrnuto. Sjajno! Nadam se da necemo dugo cekati.

7 Likes

Nekad jeste bilo više ne. Podaci od Circane sa zadnjeg izvještaja je su da je 51% sada u korist Series X. Jeste da je samo za USA tržište ali i prijašnja statistika koja je pokazivala da je Series S u prednosti je isto bila.

Circana, which tracks US game spending in dollars, reports that the Xbox Series X accounted for 58% of all total Xbox Series units sold in September, and 51% of all Xbox Series units sold life to date.

1 Like

E jeste, sada ceo handheld koncept pada u vodu zbog tamo nekog primera. Tom logikom ceo handheld gaming nema smisla “jer to sve može i kod kuće”.
Još jednom, handheld je ekstenzija a ne zamena.

2 Likes

Ali ako imam jednu ekstenziju gaminga u vidu Switch-a… zasto bih gomilao handheld-ove :sweat_smile:

Nisam ja uopste protiv handheld-ova, ima dosta unikatnih primera gde su korisni. Jedan mi je sasvim dovoljan.

@MikiBanter za tebe su onda Switch i Apple Arcade kao stvoreni, u ovom trenutku.

1 Like

Meni bi bolje odgovarao ms switch zbog pretplate i igara koje su tamo

1 Like

Ok, kontamo, nisi mušterija. Ali ima nas koji bi bili a ti uporan kako “ne vidiš smisao”.

2 Likes

Ja nikada Switch ne koristim kao hendheld. Uvek i isključivo dock.

Polemisemo.
U neku ruku, trazim razlog da mi “prodate” 3 handheld-a u isto vreme, ali ne idee :smiling_face_with_tear:

1 Like

Ja se ne bih bunio za Xbox handheld konzolu, niti za Sony… Uzeo bih samo jednu naravno u tom slučaju dokle god su full handheld experience, a ne neke streaming gluposti.
Nemam ništa protiv da dohvatim takvu konzolu, zavalim se na terasu pod novogodišnje lampice uz toplu čokoladu i lešim Darksiders 2, ja sam čovek u godinama (kao) i znam da to mogu u dnevnoj sobi ali oću na terasu i kraj. :joy::joy:
Inače, dobro dođe i pred spavanje na primer pošto mi je konzola u dnevnoj i često mi bude i mrsko da je upalim kasno i sedim ispred tv-a, ovako se zavalim u krevet, odigram nešto nekih sat vremena i posle sanjam kojekakva sranja ali nema veze. :joy: Iz tog razloga je malo falilo da uzmem ono sony čudo i igram AstroBot tako ali sam se ipak iskulirao. Uglavnom handheld approved :white_check_mark:

2 Likes