Xbox Series S|X tema

E sad, nije baš tako crno, ali kontam na šta misliš…

Ne, evo ozbiljno pitanje, koja je zadnja igra koja je izašla da je bila game changer, u smislu da ste bili patosirani gameplayem, svježinom, inovacijom? Kvalitetom?

Za mene je to bio Rayman serijal, morao sam da guglam kad je to bilo, znači 2011. godina.

Bilo je posle toga dobrih igara ali nijedna epohalna.

Mi smo ušli u Netflix generaciju gaminga, mislim da svi znate o čemu pričam bez objašnjavanja.

Loše je baš a biće još gore.

4 Likes

Trenutno biram platformu tako sto gledam koja ima sta podrzano (Dolby Vision, Full DualSense Rumble, GamePass Day1… itd).

Ali ako Xbox ne izbaci Pro verziju, definitivno cu sve igrati na Playstation-u :eyes: Xbox ce biti GamePass Day1 kutija…

Ma imaju roadmapu za razvoj hardvera do 2030, samo je pitanje da li ce biti neki gep za Sonyjem i koliko brzo mogu da izbace mid gen ili next gen. Do sada su bili uskladjeni i pratili su se i u full gen i midgen ciklusima. Ne verujem zaista da su tu moguca neka iznenadjenja i znacajna vremenska ili tehnoloska razmimoilazenja.

Roadmape, midgen, full gen, pa super…

Ja sam baš ushićen evo. :grin:

1 Like

Takvih igara je generalno malo u istoriji gejminga, sada pogotovo, sve se reciklira, rimejkuje, rimasteruje itd.
Što je najgore nije to samo u gejmingu, filmovi/serije isto truba…
Da ne pričamo o drugim važnijim sferama života.

1 Like

Ne znam onda čemu bilo kakava priča o hardwareu, da kupujem stalno nove konzole, šta, da bih mogao ovdje da se hvalim kako je moj veći… broj teraflopsa. Isuse…

1 Like

Samo pametujete ovde, a eno ga mladjani @Dacha nauživao se čovek u svakoj igri koju je igrao. Od super maria do souls igara, sve je uspešno završio na hard modu i bez niti jednog hint-a :grin: cak je neke prešao i tri puta, njemu ne treba nova igra, on je sam sebi gamechanger :rofl: nije do igara, do vas je :rofl:

8 Likes

Druže, ja sam većinu igara makar probao, imam kolekciju od skoro hiljadu igara, ne zbog toga što su to neke dobre igre nego zato što volim da igram.

Sad igram Far Cry Primal po treći put, valjda to govori nešto. :roll_eyes:

Pri tom je i to sasvim prosječna igra ali opet bolja od 95% smeća koje izlazi danas.

1 Like

Ja se ne mogu zaliti na mali broj kvalitetnih igara, i ovo sto zelim sve odigrati trebaju mi dva zivota. Mislim da svi mi imamo u katalogu puno igara koje nismo dovrsili do kraja. Postalo je vise proces nagomilavanja, pa ono nekad cemo je odigrati. Ovo se posebno desava tko ima PC i bar jednu konzolu.

3 Likes

Možda je dobio Tsushimu 2 da testira pošto izlazi za koji mesec :grin:

5 Likes

Pre 10 godina niko nije postavljao pitanje “cemu novi hardver”. Sada smo zastranili u neko ludilo sa izobiljem i hiperprodukcijom. Ali tehnollogija napreduje bez obzira na to da li mi verujemo u smisao ili ne, da li smo uzbudjeni ili imamo egzistencijalnu krizu.

Ne pametuj po forumu nego gledaj štancaj decu i nestaće ti egzistencijalna kriza :grin:

5 Likes

Cemu neznatno jaca konzola kada ce svakako igre raditi manje vise isto.

1 Like

A cemu bilo sta. Tehnika evoluira i napreduje. Bolja grafika i vise mogucnosti.

Više je bolje, vazda bilo pravilo za bolju prodaju :slightly_smiling_face:

Mala auta sa svakim modelom sve veca.

Telefoni sve veci.

Tableti 13 inca.

Procesori sve jači i sa 5693827 jezgra, pola su virtuelna. :slightly_smiling_face:

Memorije sve više.

Itd…. Mogu ovako u nedogled :slightly_smiling_face:

1 Like

Mislis da ces primetiti vizuelnu razliku ? :smiley:

1 Like

Mislim da su za taj gap i skok u hardveru pričali za sledeći Xbox u smislu za next gen, ne mid gen upgrade. :thinking:

Ali da smo upali u neki Netflix limbo sa igrama, to se slažem. Indie scena donosi inovacije jer moraju, tok ostatak ide na siguricu jer mnogo para se ulaže, mnogo vremena treba za razvoj, čeka se po 8 godina za novi nastavak. Svi bi live service, da pare kaplju konstantno, a ne samo prvih par nedelja po izlasku igre kao što je slučaj sa većinom single player igara i zato polako to izumire. Ima dobrih igara ali generalno kvalitet opada kao i u svim granama zabave, muzika, filmovi i sl.

Ja godinama čekam novog Rayman-a do te mere da sam seo sa drugarom i rešili da pravimo svoju igru. Prva stvar koju sam rekao je “Hoću da igra bude kao Rayman” :joy: Ja ću sve da crtam, da animiram, šta god samo da izgleda kao Legends :heart_eyes:

2 Likes

Ovaj gen je doneo 60 fps kao standard, prelazi se na novi Unreal Engine, itd. Ne treba valjda razvoj tehnike da stane zbog backlogova i digitalnog horderstva.

Drugo je pitanje da li nekome to treba ili ne. Ali ko ne primeti razliku izmedju 1080p i 4K ili 30 fps i 60 fps, izmedju Unreal 4 i 5 endzina, do njega je.

Slazem se za inovativnost i sve receno - ali to je odvojena prica…

Tako izgleda, i to u kontekstu rumora da Xbox izlazi iz proizvodnje sopstvenog hardvera. Mada cudno je sto u takvom scenariju postoji preveliki gep za Sonyjem jer su najavili uskoro Pro. Mozda ce Xbox da to nazove next gen i izbaci 6 meseci kasnije.

1 Like