Xbox Series S|X tema

Ma da,odustao sam. Dovoljan je bio jedan da kaze nesto negativno. Furaju se HyperX na zicu i gas

Sa žicom nikad nećeš biti gas bajo :grin:

3 Likes

Ne znam sta je prakticnije za druge, meni je punjenje sluski haos, bukvalno u sred igranja cujes pi pi pi, sta onda bajo? :grinning: Zica u dzoj i pedala :joy: sta zna seljak za wireless hahah

1 Like

Nazalost sve slusalice osim Playstation brendiranih imaju mali static u pozadini i kada je mikrofon iskljucen na PS5😅

Takodje Atmos za Heaphones je mnogo bolji na Xbox-u i vredan jednokratne naplate, od “vlasnicke tehnologije” koju Playstation koristi za slusalice (zaboravio kako se zove)…

Ja sam uvek imao problem sa slušalicama posle nekog vremena da krenu da krče kad god mrdnem malo kabl i onda svima u party-u razara uši čim se malo pomerim. Kupovao one adaptere za audio i microfon u jedan 3.5mm izlaz, bogaoca para pucao na to i svaki do jednog posle mesec - dva krene da krči i gubi konekciju. Žešće iritantno. Posle uzeo bežične one Astro a30, iako imaju dosta bagova bar nemam tih problema više da nešto krči. Od sad za konzolu samo bežične.

I PS5 ima Dolby Atmos koji možeš da koristiš ako ti 3D audio nije dobar i ne košta ništa.
Zavisi i od slušalica, a i same igre ne zvuče baš sve jednako dobro…

1 Like

Rekao bih da je ovo objektivno netacno, iz ličnog iskustva.

Uzeo i ja prošle nedelje. :grinning: Najviše zbog dual konekcije pa mogu istovremeno da slušam nešto na imacu / telefonu dok rokam neki multiplayer. Takodje sam uzeo Xbox dongle tako da mogu da ih koristim wireless na svim konzolama. Zadovoljan sam za sada, malo mi čudno da je built-in mikrofon znatno čistiji i bolji nego kada nataknem boom-mic, nema logike. Ali vidim da je tako svima kada pogledam neki YT review. Uglavnom prelepe su (bela varijanta), mogle bi biti za trunku udobnije. Imao sam A40 i A50, obe zu malo udobnije. Htedoh da uzmem one nove Astro A50x koje su multiplatform, ali 400€ za gaming slušalice mi nije logično.

3 Likes

Neki od nas su jednostavno senzitivniji na white-noise zvuk. Par ne-Playstation slusalica sam promenio i zadrzao se na Nova 7X, ali PS5 jednostavno ima minimalni statik zvuk dok si u meniju. Moguce da je stvar subjektivne prirode.

Kako ja znam, PS5 nema Atmos za slusalice, vec je skorije dobio apdejt Atmos-a samo za zvucnike. Za slusalice koriste striktno svoju proprietary tehnologiju… Tempest Audio valjda.

1 Like

I moje su bele :smiley: I to sam uzeo bele jer su bile 30e jeftinije od onih tamno plavih :joy: Lepo izgledaju, za udobnost ne znam jer generalno su mi ovo prve skuplje slušalice koje sam uzeo tako da su mi ok. Zvuk im je odličan, muziku kad slušam i sl, baš imaju dobar bass i generalno su glasne. Ne znam da li sam ih ikad pojačao na max, a da nisam testirao samo.
Za mikrofon ne znam kakav je boom mic jer mi stoji zapakovan od kad sam ih kupio :joy: Ali čim sam skontao da imaju built in mikrofon, to je to. Samo moraš da otvoriš aplikaciju da podesiš mikrofon za “tournament” da bi bio glasniji jer je inače tih ako ne upališ aplikaciju. Dešava mi se da se pojačaju na max same od sebe u toku igranja i sl kad su nakačene na telefon i konzolu u isto vreme i to me baš trgne kad je usred neke pucnjave u apexu ili sl. I imaju bag (bar kod mene) da nekad neće da se ugase pa moram da stisnem dugme za pretraživanje konekcije pa da ih ugasim. Ne uvek ali desi se ponekad, takođe čim ih nakačim na treći uređaj, neće automatski da se konektuju na onaj prvi pa često moram iznova da ih uparujem sa xbox-om na primer. Ali kul mi je što imam oba ta dongle-a i za Ps5 i za Xbox onaj što si mi poslao i onda rade bukvalno na sve uređaje. I iznenađujuće dugo drže bateriju, tri do 4 dana mogu da drže kad ih baš koristim nekoliko sati dnevno.

Edit: koliko si ih platio sada? Jel im je pala cena malo?

198€ sam ih platio ali ima za 170 da se nadje kod malo manje poznatih prodavnica. Tako rekao bih da je nesto opalo ali ne previse, prosek je oko 200.

Pa fino, mene su izašle oko 280 ako se dobro sećam :thinking: Da znam da te angažujem ako ove okinu :joy:

1 Like

Imam 1080p monitor ali mi xbox series x kaže da podržava 4k, zna li neko zašto se ovo dešava i šta je najbolje da setujem kao rezoluciju?

4K izaberi, jer bice ti downsamplovano na 1080p, tako da ces dobiti antialiasovanu sliku… dosta bolju sliku!

U prevodu, konzola ce ti slati sliku koja ima 4x vise informacija (4K) od tvoje nativne rezolucije ekrana (1080p) i samim tim slika ce biti “cistija” u igram.

edit: Sad mi se ucitala slika i vidim da ti monitor ne podrzava 4K 120Hz :thinking: Tako da bi ti mozda bilo najbolje da menjas od zavisnosti od igre do igre. Bar bih ja tako.

1 Like

Pa ako je 4k 60 downsamplovano bolje od 1080p 60 onda cu svakako ostaviti na 4k, svakako igram samo na 60fps iako je 1080p u pitanju

1 Like

To za 4K stoji i osetno je bolje, ali 120Hz vredi za nekolicinu igara, po mom misljenju, sta znam. Svakako je 3 sekunde posla menjati kako god odlucis.

1 Like

https://twitter.com/tomwarren/status/1772666364731224164?t=ooaKGeLOOc1ZGiYcGqdF8A&s=19

4 Likes

To bi bilo odlično,igraš sve na xbox kao sada na pc

4 Likes

To bi bila totalno druga dimenzija svega.

4 Likes

This is the way

5 Likes