Xbox Series S|X tema

Svakih par nedelja padne neka drama kako Xbox napušta gaming ili postaje 3rd party lol. Neki ljudi su baš belsavi pa mora sa vremena na vreme da im se pojašnjava :woman_shrugging:t2:.

1 Like

Pa taj rumor je direkt iz Microsofta lol… Nisu ljudi blesavi nego izvrsni direktori Microsfta lupetaju.

Xbox CFO Tim Stuart said during the Wells Fargo TMT Summit this week that the goal is to make first-party games and Game Pass available on “every screen that can play games,” and this includes rival consoles.

Ma to misle na cod

Jest ali kad pročitaš cijeli intervju jasno je da priča COD i Activision uglavnom.
Možda loše formulisano i rečeno, ne treba dozvoliti šansu ni da se izvuče iz konteksta ali ne znam ni je li moguće jer čak i poslije ovog Spencerovog demanta, PS fanboys su u fazonu, demantovao je Game Pass, nije igre, Xbox če biti third party, naravno da neće reći javno jer još hoće da prodaju ove konzole što imaju, bla, bla…

1 Like

Pa 1st party igre su već na drugim platformama (Minecraft, ESO, Fallout 76). Game Pass je dostupan na svemu gde može da se pokrene. Nije rekao ništa posebno ili što ne znamo. Zavisi iz kog ugla se gleda izjava, ali zvuči samo ponovljeno “radićemo sve kao i do sada” :woman_shrugging:t2:. Možda su se neki zakačili za AND pa konstruisali posle toga.

PS fanboji prvo kažu da Xbox nema igre a onda hoće sve te “nepostojeće” igre:

2 Likes

I istovremeno su monopol i propadaju. Kako vjetar duva taj dan.

Ali sve fanboys skupine su lude. Htio sam skoro izaći sa neke Fallout stranice na fb od kad su ove slike za seriju izbacili. Znaju ljudi iz jednog intervjua i par slika da je serija sranje i da su sve upropastili.

Nema vecih fanbojeva na svetu od xbox fanbojeva ovde.

Kad smo to shvatili/prihvatili, posteno bi bilo reci da je MS promenio vise puta strategiju, nekada i u roku od 15 dana - te jeste always on te nije, ne moze deljenje, ali ipak moze… kako vetar duva.

Izjava je takva da daje prostora. Slucajno ili namerno, ne znamo.

Spenceru i njegovom zamrzutom laznom grinu ne verujem ni 1% niti bilo ko normalan moze. Korporativne marionete ce reci sve da opravdaju/zarade svoje milionske plate i bonuse.

Na kraju, premisa nije uopste besmislena. MS gubi na hardveru, deprioritizuju hardver, menjaju pravila igre.

Cak i ako nije u zvanicnim planovima ja sam siguran da postoje struje unutar MS-a i predikcije zarade…

U sustini, whatever. Ali korporativno gaslajtovanje ljudi sa mixed signalima a onda optuzivanje da “drame” i da su ludi nije ok.

Problem je što se ne vjeruje jednoj “korporativnoj marioneti” a izjava druge (ovog CFO-a) se uzima kao sveto pismo. Nemaju problem da se kunu u izjavu Spencera na sudu kad je rekao da bi izašli iz konzolaškog biznisa do 2027. koja je takođe izvučena iz konteksta ali sad je Phil lažovčina. :sweat_smile:

Ne znam je li mene ubrajaš u ovo ali samo ću reći da mi je Series X prva Xbox konzola. Toliki sam fenboj.

I nije mi teško povjerovati u to da bi Microsoft htio GP na PS, pokušali su već jednom, Sony nije htio da čuje ali uzeti onu izjavu CFO-a kao definitivan dokaz da idu full third party je ludost. A to viđam uglavnom na tviteru gdje su fanbojs najjači.

Videcemo sta ce biti. Izjava nije sveto pismo nego je povod za vesti jer deluje bombasticno. Mene ne uzbudjuje ni malo, kao i vecina drugih stvari koje dolaze iz MS-a. To je samo biznis, dosadan, projekcije zarade. Kad si zadnji put cuo nesto uzbudljivo o nekoj novoj tehnologiji od njih? O nekoj novoj dobroj igri? Samo dosadne, korporativne igre brojeva, reorganizacije, akvizicije…

Nije sveto pismo nekom normalnom ali komentari su se odnosili uglavnom na fenbojs kojima jeste.

Zdrava logika kaže: MS sve i da hoće Game Pass na PlayStstionu i Switchu, Sony i Nintendo to ne bi dozvolili. Vrlo jednostavno. Ostalo su samo tumačenja i “šta bi bilo kad bi bilo”.

4 Likes

Po nekoj zdravoj logici ni MS to ne bi trebao da želi ako misli i dalje imati konzolu jer bi ju ubio. Ja prvi bi samo Playstation igrao, zašto bi imao 2 konzole ako bi mogao sve da igram na jednoj.
Ali znamo da su htjeli to i jednom momentu.

Xbox je ekosistem, konzola je samo jedan od načina da se igraju igre. Takođe vrlo popularan način igranja koji obrće dobre pare. Neće konzola nigde, samo će proširiti gde može da se igra (mahom handheld uredjaji i cloud servisi).

Jasno sve samo lično bih volio da guraju više konzolu a ne da to samo jedna od opcija.

1 Like

Odlican deal za sve koji se nećkaju

5 Likes

@ninja

1 Like

Ja prodao moj SS jer ga ne igram i od juce mi nekako krivo…mozda uzmem SX i bude mi nova godina ranije :rofl::rofl::rofl:

1 Like

Na ovo sam slucajno nabasao tek sada :rofl: