Xbox Series S|X tema

Najinteresantnija stvar je OneDrive direktan upload za capture.

Upload your Captures to OneDrive

You can now choose to have your game clips and screenshots automatically upload to your OneDrive Cloud Storage! You can enable this in Settings > Preferences > Capture & share, under the Automatic uploads section.

Alongside the option to automatically upload new captures, we’ve created a wizard to help you back up your existing Xbox Network clips to OneDrive or an external drive. You can find this in the Captures app.

5 Likes

Eh, izgubio je malo identitet ovako sav crn. Lično mi se baš sviđa šporet varijanta.

3 Likes

Bijela tehnika look

1 Like

Sad da izbace beli series X :grin:

magnetic place resava taj problem

Ljudi imam problem sa Xbox-om , dakle povezan je žičano(direktno na modem , nemam extendere i te gluposti) i desava se da kada ugasim pa nakon nekog vremena ponovo upalim konzolu i pise mi da nemam interneta , povezan je NAT type ne moze da nadje pa non stop pise da ima nekih problema , testiram internet konekciju preko xbox-a , tu pise da ima interneta , a meni xbox servis ne radi uopste , zvao sam provajdera i nema problema , menjao kablove , nista , nikad nisam imao slican problem. Uzmem konzolu , povezem na wifi odmah ,ali u sekundi mi radi xbox servis i mogu da pristupim igricama ,nalogu i svemu, konzola nije kod mene ni mesec dana tako da imam garanciju , ali bi voleo da cujem da li je imao neko neki slican problem posto na netu vidim da su ljudi imali problem , ali nazalost nijedan nije uspeo da ga resi tako da verujem da je mozda do mrezne kartice same konzole mada ipak konzola je nova ,ali eto (Xbox Series S je u pitanju).

Ja sam pre par meseci pratio ovaj video i nakon toga mi je žičana veza progledala, posebno download:

Nije meni žicana veza problem , imam jos 2 uredjaja spojena na modem (racunar i tv) i svaki put kada upalim se spoje bukvalno imam 10 godina istog provajdera , nikad se nije desilo da otkaze internet ili da bude los , ako otkaze , ne radi na svim uredjajima. Ovde je problem sto nece da se spoji na xbox service , a na testiranje internet konekcije pise da ima interneta , restartujem xbox , isti problem , odradim ponovo , odjednom imam interneta. Onda ima slucajeva izvadim ethernet kabl iz konzole , spojim ga na wifi , odmah ,ali u istoj sekundi imam net , xbox service radi sve okej , povezem na kabl , nema bukv pise wired pise da ima neta , ali kao da je mrezna kartica sjebana , a wifi prijemnik u konzoli radi odlicno. Dakle nemam ja problem sa losim download-om niti pingom , imam problem konkretno sa tom mreznon karticom i skoro svaki put kada palim konzolu to se desi , inace mi i cim sam je kupio bio slican problem , odradim update(prvo paljenje konzole i prvi update verujem da je tako svakom radilo) i update se skine i kada je trebao da se instalira izasla mi vec tad greska , restartovao sam konzolu i sve je ok radilo sve do nekih 2h igranja dok nisam ugasio konzolu pa je posle upalio , znaci od dana kada sam uzeo konzolu svega sam 2h imao normalnog igranja , tako da verujem da mi je stigla falična

Od početka imam isti problem. Nakon nekog vremena nekorišćenja konzole i nakon uključivanja, ne preoznaje internet preko LAN-a, već moram da otkopčam, spojim na WiFi i tek onda uštekam nazad LAN i igrati normalno žično. Ponekad čak ni restart konzole ne pomogne. NAT Type je open, tako da nije do toga.

Pa da , ali to nije normalno ponasanje konzole koja nije kod mene ni 2 cele nedelje , nista onda cu traziti zamenu za novu konzolu. I meni je nat type open kad imam net , al kad nemam(imam ga i pise wired ,ali iz nekog razloga nece da ga poveze na xbox service) ne moze da ga nadje , a u vise navrata mi pise kada odem test network connectiom pise da ima internet , idem go offilne , go online , aposlutno nista, a magicno kada skinem kabl i on trazi wifi automatski sve radi , znaci definitivno je nesto sa mreznom karticom same konzole. Nema sanse da je do mog modema(zvao provajdera proverili smo svaku živu stavku koja moze da bude problem) , a iskreno nema takodje sanse da poverujem da je ovo normalno stanje konzole i to konzole koja je potpuno nova…

Samo 2 porta su ti otkljucana za internet, probaj da prebacis konzolu na jedan od tih koji ti imaju internet na drugim uredjajima.

Probao , iskljucio sve lan kablove i stavio samo za konzolu , isto , nisu mi samo 2 porta otkljucana jer sam ja bukv skinuo 3 igrice za korektno povezanim xbox-om , kada sam ga ugasio i ponovo upalio(posle 1h ) nije hteo da se poveze sa žicanim netom(odnosno povezan je i pise mi da imam internet , a xbox service ne radi dakke ne radi microsoft store , igrice ne rade, logovanje na nalog neve) , a tada su bili samo tv i konzola ukljucena , odmah sam zvao providera dakle definitivno bi ljudi rekli gde je problem i otkljucali jos da bi mogli bolje da vide su trazili da port koji je povezan sa konzolom prebacim na prvi slot kako bi mogli da vide i da detaljno pregledaju stvari. Kazem ti bukv sam svaku stavku moguću probao pre nego sam napisao ovde napisao tekst , bukv svaku moguću stavku i jedino resenje je da je konzola sjebana bukv nema sta drugo jer sve ostalo radi izvanredno.

Jesi probao da je nakačiš na neki drugi net?

Nažalost drugi net nemam , a da vodam novu konzolu po komšiluku bas mi i nije potreba mislim, imam vec 2 uredjaja spojena na modem , rade uvek i uvek su radili , zamenio sam kabl bukv izvadio mrezni kabl iz tv-a i ubacio u konzolu i bukv ista sitacija , konzola nema net pa nema , odnosni pise da ima net , ali ga nema , kada restartujrm nekad iz prvog , a nekad iz drugog puta dobijem net , ali smatram da to nije rešenje. Modem je čekiran i stvarno ne pravi problem niti je ikad pravio , stvarno ne mogu da sumnjam uopste da je modema posebno zato sto su 2 uredjaja povezana i sve je okej ,ali sa xbox nije…

Napravi hotspot na telefonu na minut dva da probaš?

Pa mogu ja da to npravim ,ali wifi radi znaci konzola preko wifi-a oce da se poveze bez ikakvih problema , i žičano se povezuje , ali kao da mrezns kartica ne zeli da ga poveze sa serverima , bukv moras da restartuje konzolu kao da se mrezna kartice ne upali iz prve. Svakako hvala na svim resenjima , ali nazalost nece pa nece , nadam se da ce zamena konzole resiti problem , ako ne onda cu definitivno da znam da nije konzola u pitanju .

Rekao bih da imas SBB internet. Tako je i meni radila pa ide samo wireless, i @ivan72 je imao isti problem od kako je prosao na optiku vise nema tih simptoma na kablu.

I prijatelj ima SBB pa nema tih problema , i drugi prijstelj ima PS5 konzolu i SBB i nema tih problema mislim u Srbiji mogu se kladiti da pola ljudi ima sbb i da imaju neku konzolu i nemaju slican problem. Bukv imam 2 uredjaja povezana na modem i nikad nikakav problem nisu pravili , stvarno ne znam iz kog razloga bi pravili problem sa konzolom , cuo sam se sa SBB-om i bukv su ljudi rekli da nema nikakvih problema , dakle jedno 30minuta sam sa covekom pricao , probali smo sve sto smo mogli i neće. Meni bi bili razumljivije da nikad ne zeli da se poveze sa modemom , a u ovom slucaju nekad zeli nekad ne zeli i zbog toga je najveca sumnja na konzoli jer se tako ponasa , a i zbog toga sto modem imam vec dugo i nikad nikakav problem nije pravio ni sa bilo kakvim uredjajem , 2 uredjaja su povezana , komp i tv , nikad nijedan nije imao nimalo sličan problem pa da bi mogao da posumnjam na modem

Ja ti rekoh sta je problem jer sam imao te simptome i pogodio sam ti provajdera a ti mi pricas nesto drugo. Naravno da ce ti reci da nije problem do njih nego do tebe. Ja nisam imao taj problem sa PS4 i PS3 vec samo na Xbox one X. Jedino ti pomaze reset rutera ali ce ti se ponoviti opet…

2 Likes