Xbox Series S|X tema

Dobio neko novi Home Ui? Ja vrtim već nekoliko dana update, ništa!

Kod mene isto ništa, iako sam dobio poruku da menjaju. Ne znam šta su slali poruku kad sad čekaju.

Ali dobro, i ovaj trenutni UI, sve tako skučen i s previše komandi za osnovne stvari, obavlja posao bez problema. Ne žuri mi se, nek stigne kad stigne, a bogami i ne mora.

2 Likes

Ja sam dobio. Ono manje thumbnails sam primjetio i da su ikonice gdje au settings i ostalo gore na vrhu ali ostalo nisam čačkao. Toliko mi nebitna stavka, jedino mi fino što se vidi background sada bolje.

1 Like

Zna li neko gdje mogu da nađem povoljno samo dodatke za Xbox Elite 2 joypad, znači samo pečurkice i papučice, jedna pečurka mi je počela da se obrće u ležištu…

Imam drugi par u setu ali sam navikao na ovaj. :grin:

AliExpress jedino

1 Like

Počeo je MS da prodaje delove za kontrolere od nedavno. Možda ima neka varijanta da dođeš do onog što ti treba

Znam, tražio sam ovdje u Mediamarktu i nisam ništa našao. Kod nas tek nema ništa.

Pretražiću Amazon dok sam ovdje, to mi je nekako sigurnija opcija od Ebaya, Alija i sl. što se tiče kvaliteta.

Amazon je pun dodataka za Elite!

https://www.amazon.de/Metall-Thumbsticks-EEEKit-Controller-Ersatzteile-Schwarz/dp/B0BZ4CNL7P/ref=sr_1_4?crid=13ITSS0JJQJYY&keywords=elite+controller+zubehör&qid=1691313922&sprefix=elite+controller+zu%2Caps%2C102&sr=8-4

2 Likes

Da li treba da se menja pozadina na novoj temi kad budes na nekoj igri? Kod mene drzi samo wallpaper.

Kod mene drži stari UI :sob::rofl:
Imaš ovde, ides u personalization > restore default background.

3 Likes

Pitanje, sto ste se pomamili svi oko toga?
Koja razlika?

1 Like

Nema novih igara zato ima nov UI i nove boje joypada, daj šta daš :rofl:
::ne stiže ni ovo što ima od igara da igra::

1 Like

Pa to, koga briga kako izgleda nesto sto vidis celis 32sec dok ne pustis igricu koju hoces.
Moze da bude i roze i neka pise “marko je magarac” samo neka radi.

1 Like

Da al ja volim s vremena na vreme nesto novo. Pa i takve sitnice.

2 Likes

Moram da priznam, malo mi glupavo sto je glavna promena – pomerili smo ikonice na dole! Sad zvrji prazan prostor na dve trecine ekrana, kao, za sliku iz igre? Bas mi je to falilo.

Nadam se da ima i pravih QoL promena, ko ta mala slajfna gore. Ima par stvari gde ti treba par klikova vise nego sto realno mora, ako su to ispolirali bicu zadovoljan.

1 Like

Uzeo sam prosle nedelje PS3 onu prvu reviziju sa citacima kartica, 4 usb-a napred. Kupio 1tb ssd i svurnuo ga unutra. Fleshovao ga odmah…no htedoh reći-kako je lepo resen XMB tamo pa nema boljeg i dan danas. Sve je na par klika. Osmišljeno do perfekcije jedino je tupavo(ogranicenje na sata 1 ~150mb) pa kad stanes na igru treba vremena da se ucita muzika i video art. Sve je pojednostavljeno dok recimo sad na mom S-u ja se ubijem dok nadjem gde se ide rest mode i podesava koliko da radi gamepad pa da se ugasi sam.

Više je bilo zbog tema. Jer su uveli kul dynamic teme, a celu pozadinu prekriju ogromni kvadrati kao windows 8. Zbog toga je ovaj update, da teme imaju smisla kao što je to bilo na Ps4. Ja iskreno volim te teme, i bilo mi je top kad preorderujem neku igru na ps4 i dobijem dynamic temu. Šteta što toga više nema na petici.

4 Likes

Na ps5 nisu potrebne, jer wallpaper iz igre pokriva tu customizaciju, sa sve muzikom… ali na xboxu se slazem, bolje da se vidi veci procenat dynamic wallpapera (ima i mali izbor dosta… makar od ovih iz gamepassa ne znam za preordere), ikonice su nepotrebno prevelike, i ceo os je bio lose dizajniran. Najveca glupost, treba mi 5 minuta da autentikujem promenu dynamic wallpapera, sto je prosto neverovatno. Ako hocu da ga promenim, dobijem ili use controller instead sto ne radi, ili link za sajt na kome moras da uneses kod (za promenu wallpapera!!!), pa onda da autentikujes promenu preko dodatne aplikacije microsoft autentikatora, i tek tada dobijas pristup opcijama za promenu… wallpapera. Verovatno nikada u istoriji softverske industrije nije postojala veca gomila idiota od nove garniture Microsofta, a kao, softverska kompanija i to je prednost u odnosu na Playstation lol. I zasto svi imaju novi update sem mene? Nesposobni su da urade rollout apdejta na svim konzolama? Do skoro je ceo UI bio u 1080p na 4K televizorima zbog “memorije”. Kao da su nekim juniorima dali da se bave UX-om na Xbox konzolama, koji ne znaju sta rade.

Ako te tesi, nemam ga ni ja jos. Ne znam po kakvim parametrima ide taj rollout. :woman_shrugging:

1 Like