Xbox Series S|X tema (Part 2)

A road to ps3 taj nisam gledao :wink:

2 Likes

U industriji je za sada uvek bilo gore dole. Prvo PlayStation, jedno dve generacije, onda Xbox, pa PlayStation ponovo dve generacije, pa sada, nadam se da će ponovo krenuti Xbox da se vraća.

Sa jedne strane MS može da prihvati te udarce da budu dve generacije u sranju, jer eto, imaju tonu para, a Sony baŔ i ne može jer im Gaming divizija jedino pravi pare.

Od kada je skočila cena PS konzola, u UK se PS5 prodao za 400 komada viŔe od Xboxa. Samo 400 komada.

Budu li samo neke vremenake ekskluzive, ne treba ni da ih rade onda.

https://x.com/i/status/2062652323013578965

Dobra stvar Ŕto je rekla da nemaju pritisak da ostvare 30% profitnu maržu. Bilo je i prije glasina da je Microsoft malo popustio ali dobro je ovako direktno čuti.

I Å”to je rekla da nisu na ā€œhealthy spotā€. Ne sjećam se da je Phil ikada rekao tako neÅ”to.

1 Like

Moram da priznam da su ove godine genearlno svi pokidali sa prikazanim igrama Å”to se mene tiče. Bio sam skeptičan ali prijatno iznenađen na kraju. I Sony, i Xbox i generalno prikazano van njih na Summer festu. Tona igara koja me zanima, gomila igara kojima se radujem day one… Å to first party igara, Å”to indie naslova, baÅ” je bogato na sve strane. Konkurencija prÅ”ti svuda i to me raduje. 80% igara nam dolazi za koji mesec bukvalno. Rayman radim preorder odmah, tu nema govora. :heart_eyes: Biće ovo zanimljiva jesen za igre. Ne znam Å”ta je 24. septembra ali bar sedam igara izlazi tog dana. :joy:

Ja zadovoljan :face_holding_back_tears:

5 Likes

Ja iskreno mislim da će taj septembar da se rasčisti, odnosno da će neke igre biti odložene, tamo negde za januar. Kad malo splasne GTA euforija.

Mnogo je blizu sve da bi se odložilo. Preorderi za sve te igre su već krenuli. Jedina igra koju su odložili nakon septembarskog releasea, tj late summer. je Phantom Blade 0. Na kraj oktobra, bukvalno odmah nakon prezentacije.

Gomila igara je u stvari odlozena za 2027, sve sto nije spremno na brzinu za septembar, oseca se jak avoidance vibe.

Sve je prikazano sem GTA gameplay-a.

Licno mislim da ova godina nece biti tako jaka zbog GTA, 2027 ce tek da pokida sa igrama. Od Maja do Septembra, ogromna rupa i 3-4 meseca nicega.

Mislim necu mnogo da se zalim, backlog moze da me pokrije do (Cyberpunk) 2077 + prokletu Fifu, samo kazem.

Aj se kladimo u sta ocete da GTA VI nece ove godine. Novembar samo sto nije a od igre ni traga ni glasa

Niko nije rekao niti je optimista da ce GTA izaci ove godine. Sasvim je sigurno da ce krajem sledece izaci, ako i tad ne odloze

1 Like

Ja sam optimista. Urezano u kamen Ŕto se mene tiče. Nema nikakvih indikacija za suprotno. Sada su potvrdili joŔ jednom da izlazi u novembru i da marketing počinje na leto.

3 Likes

Pa kako niko nije rekao a igra je zvanicno najavljena za 19.novembar :)… I sva ova ložana oko izbacivanja igara pre GTA VI a ovaj ce 101% da bude opet odložen. Tipujem mart-april 2027 izlazak

GTA 5 i RDR 2 gameplay su pokazali 2 mjeseca pred izlazak igre.
Ja isto mislim da neće odložiti ovaj put.

1 Like

Koliko uopste nije problem hoce li GTA VI da izadje ili ne. Kad god igra izadje nece imati problem, ali to drndanje mozda hoce, mozda nece je razbila jesen sto se tice ostalih igara. Sve je nabijeno u kraj avgusta, septembar i pocetak oktobra.
U slucaju da ne izadje u Novembru, imacemo dva prazna meseca i ponovo istu situaciju za period za koji je pomere. Nek skupe vise ā€œcojonesā€ i izbace je kako bi svima bilo lakse.

3 Likes

Ne znam zasto su nabili sve moguce igre od septembra do kraja oktobra. Jun, Jul i Avgust prazni.

2 Likes

Pa bre logično je :sweat_smile:
Svi su na moru, po odmorima tad i neće izbacuju igre kad su svi napolju i gledaju kako da se rashlade… zato se istorijski čeka Sept.

1 Like

Istorijski se čeka 19.novembar. Septembar je tu da prođe vreme.

1 Like