Xbox Series S|X tema (Part 2)

Meni pola ovih stavki ne znaci nista… :face_with_diagonal_mouth: xbox avatar, jel se oni sale? Ja srecan sto smo napustili to budalesanje zajedno s kinectom, a ovamo ga stavili na 7-mo mesto.

Nisam ni backwards compatibility nikad hteo, al ajde, to barem razumem.

4 Likes

Ma backwards compatibility je osnova od koje svaka konzola treba početi. Idalje mi ide na živce što čuvam PS3, a ne znam ni zašto ga čuvam jer pre ću uplatiti mesec dana PS Plus-a i strimovati PS3 igru :sweat_smile:
Ovo me specijalno nervira od kad je Linux na PS5-u pokazao da PS5 zapravo odlično pokreće RPCS3 igre :expressionless_face:

Kinect/360 nikad nisam imao, a tad mi je to sa strane delovalo baš kul nekako… Sećam se da postoji neka mid horor igra koja je izašla baš za Kinect sa radnjom u nekom rumunskom zatvoru i da mi je baš bilo krivo što nisam imao kako da je igram :grin:

4 Likes

Kinect je najjaca grupna zabava ikada.

Imao sam to u vreme kada nismo jos imali decu. Kod nas se skupljalo drustvo i pravili zezanje. Prelazili zajedno igrice, igrali kuglanje, neke prepreke, stoni tenis.. ma ludilo je bila dobra zabava.

2 Likes

Potpuno se slažem za avatare, suludo je uopšte da su se avatari neki nekad prodavali i da je postojao marketplace za to. Playstation vidim to još uvijek radi npr.
Toliko je bolje ovo sada, da mogu da stavim za sliku šta hoću.

Ali zato ima opcija da glasaš tamo i upvote šta hoćeš. Ili da napišeš nešto ali većina se izgubi u masi. Ja sam dao svoj feedback koji je bitan za nas u ovim banana državama.

Mislim, rekao bih ja njima da bam vrate Argentinu i njogove cijene ali se bojim bana. :grin:

2 Likes

Kako je ovo nama bitno? Stvarno želiš da nam uteraju store sa našim cenama?

2 Likes

Ništa se neće promeniti čak i da bude u dinarima dok se bankovni sistem ne promeni, tako da znači nikad.

1 Like

A nije da su sjajne nešto cijene sad na ovim državama gdje smo. Naš store bi potencijalno imao i bolje cijene možda. Plaćam PC Game Pass 7.7€ na BiH Microsoft Store.

950 din PC Game Pass u SRB, 960 (google kurs) GPU u Japanu. Teško da bi naš store imao bolje cene, baci pogled koliko koštaju igre na Xbox pc store-u u dinarima. Ako neko želi da plaća lokalnom valutom (RSD) može @kima81 je uzeo pre neki mesec u RSD igre preko moba ili PC-a (testa radi) i rade na konzoli bez problema. Ali cena je skuplja u odnosu na druge regione.

2 Likes

Pa jeste ali to je sada na divljaka jer naši regioni nemaji support. Možda bi donijeli neki regional pricing kad bi oficijelno došli ovdje.

Turska ni ne radi više osim s VPN, ovi ostali storefronts su isto visoke cijene novih igara.

I da ne budu niže cijene, Steam imam od početka na BiH, nikad zažalio nisam i znam da imam support da se nešto desi.

Pa uporedi cene za Xbox PC igre i eto ti koliko bi bio dobar regional pricing za nas :slight_smile:
Uzmimo Forzu Horizon 6 za primer, 70$ USA, 9049 RSD (89,50$) tako da, dobro je nama ovako, ne treba nam regionalni store.
Jesu visoke cene novih igara svuda, sta vise, cesto je Turska skuplja od USA, ali i dalje ima jeftinijih regiona od USA, mi bi zasigurno bili skuplji.

3 Likes

Znači kažeš da sam trebao tražiti bolji regional pricing u svom feedbacku. :sweat_smile:

Kod nas u Bosni sve su cijene iste kao u USA i izražene u $ na PC Store. Osim PC GP koji je 9$ a u USA je 16$.

1 Like

Pda :smiley:

Xbox Smart Delivery FTW

2 Likes

Mora da se plati Concord tax

Je l ste realni?
Tu odloku donosi isključivo developer igre na platformi.

Netačno.

Već PlayStation sistem i njihova pravila.

3 Likes

Odgovor lika koji je pisao tekst iznad… so idk.

Mislim da je oboje pomalo. Jer Xbox ima ovaj Smart Delivery i kad je igra u tom programu upgrade je uvijek free. Ali npr. ovaj THQ Nordic je sad povećao cijenu za Xbox One verziju sa 20$ na 30$ da novi kupci ne bi kupovali tu verziju i free upgrade radili. Dok su PS4 verziju ostavili 20$.
Jasno je da hoće od novih kupaca 30$ ako je ova verzija.

Mada možeš još uvijek i na Xboxu uzeti fizičku kopiju još jeeftinije i Smart Delivery fercera i sa fizičkim kopijama.

1 Like

Ali Sony ti naplaćuje 10$ upgrade i za svoje first party igre. :slightly_smiling_face:

Dap za svoje naplaćuju jer su oni publisheri svojih igara i to im je odluka, a svi znamo kako se kapitalisti ponašaju.