Sve za klikove.
Ma kakvo padanje u depresiju. Zato sam rekao da ce se najbolje vidjeti na djelu kada igre izadju i budu se igrale na S.
Mislim da su ovo placeni clanci od strane protivnickog tabora, citaj Sony 
Sto li su onda svi pali u depresiju kada onaj insider leakovao info da se PS5 muci sa frejmrejtom. 
Tesko da su Infinity Ward, Remedy i ID placeni, ali kad malo bolje razmislim logicno je da developeri kukaju jer sve sto im produzava vreme za razvoj, testiranje i optimizaciju, izaziva dodatnu frustraciju.
Koliko vidim glavna zamerka je na RAM, ali Phil tvrdi da su CPU i I/O bili glavni bottleneckovi a to je isto kao i na jacoj konzoli.
Najgori scenario je da neki developeri jednostavno odustanu od Xbox platforme, jer im minimal specs ne omogucava sa ostvare “viziju”, sto ce biti pomalo ironicno ako se vec X navodi kao jaca konzola.
Da li je moguce da neke igre jednostavno nece raditi na S konzoli i da ce izaci samo za X? To mi deluje kao manje los scenario jer ne bi bilo bas fer da vlasnici skuplje konzole trpe zbog toga.
Najbolji scenario bi bio da su sve ovo gluposti i da se lako resava skaliranje obicnim spustanjem rezolucije.
Pola tih developera je već obrisalo tvitove u kojima su to tvrdili.
I dalje ostaje pitanje, šta je sa developerima koji tvrde da XSS neće biti nikakav problem.
Sto to ne znaci da nije istina vec mozda nisu zeleli da prekrse neki NDA ili da kvare odnose sa Microsoftom?
Kada si pod NDA ne pišeš ništa, to svako zna, posebno na tako “osetiljivim” pozicijama.
Dovoljno je da netko prenese neku glupost i ta se glupost 20 puta uvelica i prenosi brzinom svjetlosti.
Sad da netko napise da je vidio Batmana, mnogi bi jos vise uvelicali i jos rekli da je sa njim bio Spiderman i Superman… Zivimo u vremenu kada se svaka glupost moze plasirati i vecina ce povjerovati u nju.
Suvremeni covjek… bah…
Na ovom forumu ljudi svake dve nedelje predviđaju neumitnu propast Xboxa a ono već druga rekordna godina po zaradi. Šta znam, možda sva tri proizvođača konzola mogu da koegzistiraju bez toga da neko mora propasti.
Nisam nigde spomenuo propadanje u prethodnom postu.
Microsoft da propadne??? 

Hoce, bas kao sto ce Google i Apple 

Ajde sad, niko tek nije spominjao propadanje Microsofta. Sta je sledece, Amerika da propadne jer S ima los RAM? 
Igre će verovatno u početku biti 1440p ali tokom generacije, kada se next gen zahukta, polako ćemo viđati 1080p na S.
Tako ce i ovih 4K/120 fps s vremenom pasti na 4K/30 fps.
Da, to zvuci vrlo verovatno.
Jedna stvar mi samo nije jasna: ako igre budu 1440p na S, da li ce koristiti rekonstrukciju ili nece. Jer, ionako mala razlika izmedju 1440p i 4K (iz udaljene perspektive televizora), delovace bas totalno bezbacajno ako se interpoliraju pikseli do 4K. Na koju foru ce onda da ubede ljude da kupe skoro duplo skuplju konzolu?
Microsoftu je bitno da se proda konzola, a ne interesuje ih da li je S ili X. Uzimat ce pare kroz igre i online usluge.
Hm, pa da, logican odgovor.
4k/120 ce doci u nekom momentu do 4k/60 ali ispod nece ici, žrtvovaće grafiku zarad vise slicica u sekundi to sigurno jer ipak je ovo next gen. Moze biti 8k/30 u dalekoj buducnosti, e onda ce izaci konzole sa 8k/120 i tako u krug 
A u stvari, sve je to mnogo manje bitno od sustinskih pomaka u kvalitetu grafike i endzinima. Bilo koju Xbox 360 igru mozes vec sada da poteras u 8K 120 fps-a.
Tehnoloski proboji sledece generacije nemaju toliko veze sa rezolucijom i framerateom, vec sa nacinom na koji se koristi RAM, I/O brzinama i rekonstrukcionim tehnikama/machine learningom za interpolaciju do 4K.
Potajno se nadam da cemo doziveti i VR evolutivne skokove i razvoj human-machine interfejsa.