Prakticno je Xbox One X famozni Xbox Series V koji nece postojati 
Iz kog klipa su ovi shotovi? Link ili neki info ako moze
Ubija S 
Nista specijalno ne izgleda pogotovo ovaj raspali Watch Dogs.
Jedva cekam Watch Dogs. Ja sam jedan od retkih velikih fanova serijala. Pogotovo drugi deo mi bio jako dobro legao.
Hm, ta vest nije bas ohrabrujuca za sve koji imaju X a presli bi na series S. Ni jedna od current gen igara nece raditi u 4K i koristice S build, sto je bas steta. Nisam cak siguran ni da One S pusta sve igre u 1080p. Svi su nekako presli preko ovoga, ali meni je mozda i dealbreaker. Znam da niko ne kupuje novu konzolu da bi igrao stare igre, ali je za mene ipak neprihvatljivo da igre izgledaju losije na najnovijoj konzoli. I pored tih automatskih poboljsanja, ne bih se vise vracao na 1080p gaming. Tako da ovo meni olaksava odluku da ipak uzmem X.
Zašto bi pravio kompromis i sa x prešao na s kad tipa već imaš 4k tv? zar je neko mislio da novija arhitektura procesora može da nadoknadi manjak rama i grafičke memorije?
Imam Xbox One X i nikad ne bih uzeo Xbox Series S kao zamjenu za postojecu konzolu. Cisto bacanje para. Po meni je Xbox One X kompletnija konzola od Xboxa One S.
Kada je u pitanju Xbox Series X, tu je drugacija prica.
@SlobeX Pa zato sto je S 300 a X 500e sto vec dosta podize trosak za sekundarnu konzolu.
Ako S moze da gura najnovije igre u 1440p, zasto ne bi mogao oldgen u 4K, ne vidim bas neku logiku u tom nacinu razmisljanja.
Eh kontam sta mislis ali ne bih se slozio. Xbox one X je kao tipa da si u neki stari pc ubacio 2070 GPU npr. Da upgradeable si ali bottleneckujes graficku sve zvoni. Isto je sa One X, ubacili dosta jacu graficku, a ostao stari Jaguar CPU iz 2013-te.
Series S je sa dizajn aspekta mnogo lepse upakovana konzola. Sa RDNA2, moderan CPU I Valocity arhitekurom tek ce se videti prednosti za godinu dve. Jedina boljka je RAM, ali nadam se da ce se developers na kraju dobro izboriti.
Razumijem i tvoju stranu price, ali jednostavno nije neki skok preci sa Xbox One X na Xbox Series S.
Lijepo si naveo prednosti Xbox Series S i sve se slazem ali ne isplati se prijelaz sa Xbox One X na XSS.
Najavili su da konzola ne gura igre u 4k nego je 1440p max
Ako Assasins Creed Valhalla moze da radi u 1440p (optimisticki), koja je logika da ne moze npr Killer Instinct u 4K.
To je za mene pokazatelj da je ipak namenjena konzola manje zahtevnim korisnicima koji sada imaju S. Njima ce sve igre automatski izgledati lepse sa HDR-om i nece imati neprijatan s’ konja na magarca osecaj.
Nije to izgleda toliko stvar arhitekture, koliko MS cini mi se zeli da jasnije razdvoji dve grupe proizvoda. Cak i da S moze da gura vecinu current gen igara u 4K, odlucili su da emuliraju enhance-ovan S build sa stare generacije.
Kompanije nekada namerno zakljucavaju feature-e da bi razdvojili proizvode, ne bi bilo prvi put.
Meni npr. Load times vec vredi upgrade, majko moja kada pokrenem pubg, pa dok ucita i udjem u igru zaboravim sta sam hteo. Nvme ssd je stvarno game changer. Kada sam ga ubacio u pc nisam mogao da se nacudim. Half Life Alyx mi je bukvalno 5 minuta ucitavao pre, sada za 15 sekundi, dva sveta…
Mislim da je Xbox Series S prvenstveno namijenjen potrosacima koji prvi put kupuju Xbox ili eventualno da im je zadnji bio Xbox 360.
Zato i nema citac diskova, podrsku za 4K kada su u pitanju stare igre…
Dakle, konzola ima svoj segment trzista koji je jasan i ne treba pretjerivati po pitanju zelja jer tko zeli da ima masinu tu je XSX 
Stvar je u tome da XSS nije 4K mašina. Zašto bi gurao nešto u 4K kada za to uređaj nije namenjen? Ako hoćeš full 4K iskustvo, postoji opcija za to.
Razlog koji su dali za koristenje XOS verzija igara, a ne XOX je ogranicenje u RAM memoriji. Igre za XOX koriste puno vise RAM memorije (zbog veceg pool-a), a posto konzola nije pravljena za 4K, odlucili su se za XOX verzije igara. Meni licno zvuci ok ta opcija, ali ponavljam, niti nesto primjecujem razlike u rezoluciji iznad full HD, a i IQ takodje nesto ne zarezujem.
Mnogo je glupa odluka sto series s i x nisu radili u dve verzije, digitalnu i sa citacem, i da tako olaksaju svim igracima odluku. Ovako ce odbiti mnoge potencijale kupce za s dok ce digitalce izloziti nepotrebnom trosku kod x.
Nije glupa odluka iz 3 razloga:
- Bila bi jos veca zbrka oko modela,
- Nikome se ne moze u potpunosti ugoditi (posebno ne vecini fanova iz suprotnog tabora),
- To sve povecava troskove proizvodnje, ma koliko se to cinilo glupo na prvu.