Xbox Series S pitanje oko download-a igara

Pozdrav svima, izvinjavam se ako dupliram pitanje ali tražio sam odgovor na forumu i nisam našao baš ono što mi treba.

Rešio sam da kupim Xbox series S a pošto sam nov u svemu ovome, nakon čitanja tema na ovom forumu ostala mi je još jedna dilema. Moj problem je što u mestu gde živim postoji samo mts adsl internet i što je najgore živim na lokaciji koja je “mnogo” udaljena od centrale (1.3km) i zbog toga ne mogu da imam veću konekciju od 10mb. Moje pitanje je, da li je izvodljivo skidanje igrica sa ovom brzinom jer kontam da igrice uglavnom zauzimaju dosta prostora, neke i preko 50gb-a? Našao sam u jednoj temi 2 odgovora gde je napisano da je moguće podesiti konzolu da kada se ugasi ne gasi download servis i da ssd disk radi u pozadini ali sa ovom brzinom jedna igra bi se skidala 10-ak sati, tako da bi konzola u početku morala da radi par dana samo za skidanje igara.

Druže, ja sam od 2014. do 2021. proveo na 10mb Telekom i koristio taj net za online igranje i za download igara na PS4. Ostaviš samo u podešavanjima da se ne gasi SSD kad ugasiš konzolu, pustiš download, ugasiš konzolu i odeš na spavanje i to je to.

Naravno da je moguce skidanje igara, problem je jedini bas u brzini kao sto kazes. Namestis konzolu da ode u hybenate a ne shut down. To cak mozes i sa aplikacije dok si na poslu da pustis skidanje. Ne mogu da se setim ko bese sa foruma je imao istu brzinu(znam da je iz CG) i muku mucio dok nije dobio brzu brzinu. Dakle izvodljivo je samo recimo sto meni skida otprilike 1gb po minuti tebi ce trebati 15ak minuta…
Ako imas nekog drugara sa normalnim netom-odnesi konzolu do njega i dok popijete koju eto skinute igre. Mada ti skini odmah najmanju i pocni da igras a skidace ti u pozadini druge igre…

Da, ali jedini problem je što je PS4 recimo koristio full protok za skidanje igara u pozadini dok ti igraš neku drugu SP, a Xbox to nažalost ne radi. Pa sad zamisli em ima slab internet, em kad mu Xbox uzme dodatni deo dok igra nešto… Ali gde žuri, skinuće mu polako. I onako ne može da igra 10 igara od jednom :smiley:

To upravo i ja kazem. Recimo FarCry 4 ima ono parce da skida na pocetku i moguce je i da se igra iako nije skinuo celu igru. Dok sam se zezao po mapi i zavsio demo igra je bila prakticno skinuta. Znam da sam sacekao tipa 3-4 minuta i nastavio da je igram.

Da, ali to kad imaš net kao mi što imamo 80mb +. On sa tih 10 ne može ništa dok ne skine. Ali ponovo, meni nije bila frka za PS4. Pustim kad legnem da spavam, sutra dok dodjem sa posla, uveliko se već sve skinulo. Gomilanje igara ne vodi ničemu. Evo imam 32 instalirane na Series X. Igram jednu.

1 Like

I ja isto, igram witcher-a od maja meseca i nikako da ga zavrsim(ostao mi jos onaj veci DLC), eto preksinoc pokrenuo Abzu malo da se odmorim od witchera u kome sam spucao skoro 150h do sad…

1 Like

Ja imam katastrofa spor net. Izmedju 20 i 30.
Pustis da se skida preko noci. Najbolje tako.

Ako uzmes konzolu, reci cemo ti kako da namestis u opcijama da ti skida igru dok je ugasena konzola.

2 Likes

Hvala svima na odgovorima, pomogli ste mi mnogo. Naravno da neću igrati sve te igre odjednom i da mogu ostaviti da se skida preko noći ili dok sam na poslu nego sam imao dilemu da li je to dobro za konzolu pošto će izgleda prvih nedelju dana raditi skoro neprekidno što zbog skidanja igara što zbog igranja igara nakon toga :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ne sekiraj se. Meni je PS4 bio non stop u rest modu. Gasio ga samo kad sam iso na duzi odmor van grada. Cak i na Series X mi stoji SSD uvek u hibridnom modu cak i kad nista ne skidam.

1 Like

Uvek možeš da nakačiš USB 3.0 HDD i da ga koristiš kao cold storage, dakle samo za skladištenje igara, kada ti se igraju, moraš ih prebaciti na interni SSD. Ovo važi samo za Series X-S igre, Xbox One i BC igre možeš čak i da pokrećeš sa tog diska.

2 Likes

Naručio sam konzolu, koliko sam ovde na forumu razumeo najisplativije je da se pri pravljenju naloga stavi Argentina ili Turska. Međutim, jutros me zbuniše ovamo gde sam naručio, rekoše mi da oni ipak više preporučuju Aljasku, jer nema plaćanja taksi. Šta biste mi vi preporučili? Najviše bih koristio ultimate game pass za igranje igara, imam Visa debitnu karticu koja je do sada uvek prolazila za Steam i druge kupovine u inostranstvu, nadam se da ni ovde neću imati problema, možda bih povremeno kupio neku igricu mada bih za to najverovatnije čekao crni petak kada su popusti.

Zato što gospoda znaju samo za US i UK. Imaš temu za Argentinu, samo prati uputstvo i to je to. Ne razmišljaj o drugim opcijama ako želiš jeftin gejming na Xbox konzoli.

2 Likes

Familijo, pazi ovako ove nedelje su na popustu japanštine uglavnom. Resident Evil 5 je 133 dinara, relavation 1 i 2-330 din. Dvojka je neki dinar manje od 500. To za USA ili UK ima da platis bar 3x vise…

2 Likes

Ne daj boze da bude na popustu Village?

2 Likes

RE Village 4749 pesosa

RDR 2 ultimate 2000, Assassin’s creed pack Origins I Odyssey 1200, AC legendary collection 2000, Mafia trilogy 2000…

Sve sam to proverio i uverio se da je Argentina najpovoljnija.Danima upoređujem us, turski i argentinski store :rofl: Pročitao sam temu o argentinskom nalogu, ukapirao foru oko giftova, samo mi nije baš najjasnije, da li bih trebao odmah glavni nalog da podesim na Argentinu pa koliko kupovina mi prođe prošlo je, a zatim da napravim drugi argentinski nalog sa kog bih slao giftove ili da glavni nalog bude recimo US a sekundardni Argentina i sa njega da šaljem giftove na glavni? Izvinite na smaranju ali prvi put se susrećem sa ovim pa me je malo strah da nešto ne zeznem od starta :sweat_smile:

Neka ga na US ako ti nesto znaci, bitno je da nalog sa kog giftujes bude argentinac?!
Ajd javi dal ti prosla kupovina

Znači mogu od starta da podesim na Argentinu, sudeći po tvom odgovoru :grinning_face_with_smiling_eyes: Ne znači mi ništa da bude na US, bitno mi je da sve lepo radi od starta i da kasnije nemam nekih problema sa glavnim nalogom :sweat_smile:
Hvala svima na pomoći, stvarno ste super.
Sutra - prekosutra mi stiže konzola pa javljam kako sam prošao :grinning: