Xbox Series S ili Series X? šta da kupim

long time no see, everyone!

trenutno sam privremeno u EU, i naravno, tehnika je jeftinija ovde nego naše „zvanične“ cene (dakle bez kupujem prodajem)

ima prodavnica zove se alza. series s je nekih 270 EUR (onaj beli, carbon je out of stock), a series x je 500 EUR ravno. pa planiram da možda pazarim jedan, za jedno mesečak dana…

ja mislim da bi mi series s bio dovoljan, dok me stranci (amerikanci) savetuju da uzmem series x jer je s, navodno „dogwater console“ i kako su pojedine digitalne igre skuplje nego fizičke kopije iste igre. so what I’m to do?

iskreno bih uglavnom igrala gamepass igre i možda kupila just dance lol. sve ostalo bi bili f2p naslovi poput Fortnite i overwatch2.

šta mi vi savetuje, i šta je „lakše“ doneti kući?

2 Likes

To ti je S za Sitotinju. Imao je @MladenVR :rofl:

5 Likes

Brat za ovo se dobija ban …

4 Likes

pa možda ja jesam sirotinja to ne pitaš XD

3 Likes

Znam da nisi zato idi na X :grin:

Samo postavi sebi putanje jel ti je bitna rezolucija i fps u igri. Ako jeste Series X. Ako nije onda Series S. Ako ti razlika u ceni ne predstavlja problem a i fizicke kopije su ti dodatni plus, ne razmisljaj. Ovde za Series S hvalospeve pisu ljudi koji imaju Series X i nisu ga imali. Konzola jeste dobra za odredjene stvari ali ne i za HC gejming i jake AAA naslove gde se bas muci. Series X all the way.

3 Likes

pare su in the middle možda jesu možda nisu problem.

fizičke igre od prethodnih generacija nemam i ne znam gde da kupim nove iskr. sve što sam ikada imala je neki nazovi PC koji se i sam muči sa igrama i uvek sam morala cloud gaming.

rezolucija nije toliko bitna, nemam 4K televizor niti monitor, ali bi bilo fora da mogu da igram sve.

tako da možda X? i ako košta skoro ko dva S…
samo se plašim da će ga biti teže doneti kući zbog carine? a S je mali i može i u ranac da stane

Uzmi X i ne razmisljaj. Nije velika razlika.

2 Likes

Mudro čekaj Series Pro zajebavam se

3 Likes

(da se ne zajebavaš) načela bih se sigurno bar god dana xD

1 Like

Ako ti nije bitno da ti igre rade u 60fps uzmi S. Ako ti je bitno da rade u 60fps uzmi opet S jer ni X ne tjera ništa preko 30… :grinning:

5 Likes

kakvu ste vi trolovi ja nmg

1 Like

Za tvoje potrebe smatram da je series S više nego dovoljna. Naravno ako imaš da daš više ,slobodno , ali mislim da stvarno nije neophodno. Series s i jeste napravljena da bude game pass konzola, za one koji xbox ne igraju svaki dan (po ceo dan😁).
Što se tiče amera , njihovo mišljenje nije relevantno za nas jer se ovde kupuje preko turske , gde fizičke igre jednostavno ne mogu da prismrde što se tiče cene. Zvanične prodavnice deru , a preprodavci fizičkih isto cene igre stare 5-6 godina kao da su od zlata. Na kraju ti ostaje ili KP gde ti isto prodaju turske igre ili preko stora , tako da ti disk ne igra ulogu.
Sve u svemu računica je jednostavna , ako želiš najbolje od najboljeg uzmi x , ako želiš da se naigraš za najmanje para , uzmi s ,što je i moja preporuka.

1 Like

Nemoj da uzimaš S beli, jer 500gb iliti bolje rečeno oko 340 ili koliko već. Faktički će ti stati Fortnite i još igra dve. Plus ako imaš 4K TV izgledaće baš loše.

Znači ili Carbon Black ako ima, ako ne želiš da daš više, ali ako imaš i hoćeš da daš, onda samo X jbg.

Kod nas SX košta nov na oglasima preko mađara oko 450 kada sam poslednji put gledao na KP.

2 Likes

Ne zavitlavaj se sa transportom, kupi X kada se vratis ovde, jeftiniji je na KP.

Jedino ako ti treba za tamo i ne znas koliko ces da ostanes. Onda uzmi X i moli boga da ti nece proveravati kofere. Ako provere naplatice ti carinu.

S je bas zastareo, ne bih to ni razmatrao… Mali storage itd.

Cim si ti u EU pare ti nece biti problem za X.

1 Like

Jeste 500gb je najveći problem , naročito što će sve igre u budućnosti verovatno biti 100+ gb. Sa prošlom generacijom je to bilo lako rešivo sa nekim jeftinim eksternim HDD-om , dok danas većinu igara ne možeš ni da pokreneš sa eksternog.
Za rezoluciju tu i tamo , za nekog ko je prešao sa x ili gaming pc-a , jeste razlika ,ali za nekog ko je igrao one ili starije , nema šanse da se primeti.

SK nije neka „prejaka“ država, ali da, bolje je nego u Srbiji, ali možda si u pravu da je bolje X.
a inače mi „treba“ za ovde, ubih se od dosade iskreno.

pa to i razmišljam. mali, prenosiv, skoro sve moze da potera. a ja 4K TV nemam ni kući ni ovde pa ne znam da li bi razlika u grafici i bila primetna

baš ovo možda i bude problem…

ja tek sad ne znam koji bi uzela xD hvala na odgovorima svakako

1 Like

Za Fortnite i Overwatch kao i F2P igre ti je dovoljan Series S. Kao i većinu indie naslova sa Game Pass-a. Problem nastaje ako se ložiš isto i na neke zahtjevnije igre poput ovog Hellblade II što dolazi ili npr. GTA 6 sledeće godine. Onda je bolja opcija X.

Ajd da i ja iznesem svoje mišljenje iako je sve već rečeno :joy: U suštini X ti je future proof i tera sve bolje (backwards compatible igre rade bolje i tera verzije igre sa Xbox One X verzije), ako igraš competitive free to play igre opet veći fps neće da ti škodi. Ima duplo veći hdd od 1tb tako da će ti stati gomila igara osim ako ne ubaciš CoD. Onda će ti stati CoD i eventualno još dva tetrisa. :joy:
Series X nije toliko glomazna konzola i lagano staje u ranac tako da ako ideš preko granice, a plašiš se da ti ne preturaju po koferima - konzolu staviš u ranac ili onu torbu kao za trening i tu ujedno staviš i neki duks preko eventualno, hranu i sl. i to držiš kod sebe u busu pod noge ili pored. Tu su najmanje šanse da te neko smara, ako i pretresaju nešto to će prvo biti koferi koji su dole. Barem iz mog ličnog iskustva jer sam tako i ja radio sa mašinicom i opremom za tetoviranje.
Možda ti se nekad priigra nešto što inače ne bi, pa Series X će to svakako bolje i lepše poterati.
Po meni je svakako bolje imati opcije u tim situacijama.
Ja kad kupujem nešto i ako već mogu da izguram finansijski, uvek idem na neku jaču opciju bez obzira za šta će mi trebati, svakako ne može da škodi. A i da rešim nekad da prodam svakako ću moći da mu stavim veću cenu nego što bih mogao sa slabijom verzijom.
Tako da X for the win od mene.

1 Like

što se GTA VI tiče, eventualno možda story mode. Online misije su mi nekako stresne, barem bile u GTA online(GTA V)

hallblade me ne interesuje. od relativno zahtevnih igara možda jedino street fighter? poprilično sam casual igrač i “noob” čak i u igrama koje dugo igram