Xbox One Vs. PS4 - šta je vaš izbor i zašto?

Nakon nedelju dana druženja sa One-om mogu reći da sam prilično oduševljen. Što se PS4-ke tiče ovih dana će moj napuniti tačno 2 godine, tek pre dve nedelje je guma na levom pukla do crne plastike, taman kako je Fallout stigao.

Kod box-a mi se dopada kvalitet kontrolera, ali ni blizu ne leži dobro u ruci kao DS4. Double tap za screenshot je katastrofalan. Share na PS4 je san snova za ovo Box-ovo. DVR je katastrofa, mada pravi odlične screenshot-ove. Neverovatno spora i loša aplikacija.

Trigeri sa vibracijom - WoooooW. Novi Tomb Raider i Forza Horizon 2 baš lepo koriste ovu foru. I za kraj ovih prvih utisaka - interfejs. Mnogo čudan dizajn, i dalje forsiraju taj glupi TV, igre kao da su bačene negde na dno (a bukvalno i jesu na dnu interfejsa). Furaju istu foru reklama kao na Win10, ono suggested tiles itd. Mozda zvuči mnogo negativno, ali odkako je konzola stigla PS4 nisam ni uključio, tako da ima tu nečega ;).

Nakon nedelju dana druženja sa One-om mogu reći da sam prilično oduševljen. Što se PS4-ke tiče ovih dana će moj napuniti tačno 2 godine, tek pre dve nedelje je guma na levom pukla do crne plastike, taman kako je Fallout stigao.

Kod box-a mi se dopada kvalitet kontrolera, ali ni blizu ne leži dobro u ruci kao DS4. Double tap za screenshot je katastrofalan. Share na PS4 je san snova za ovo Box-ovo. DVR je katastrofa, mada pravi odlične screenshot-ove. Neverovatno spora i loša aplikacija.

Trigeri sa vibracijom - WoooooW. Novi Tomb Raider i Forza Horizon 2 baš lepo koriste ovu foru. I za kraj ovih prvih utisaka - interfejs. Mnogo čudan dizajn, i dalje forsiraju taj glupi TV, igre kao da su bačene negde na dno (a bukvalno i jesu na dnu interfejsa). Furaju istu foru reklama kao na Win10, ono suggested tiles itd. Mozda ovo što sam napisao zvuči mnogo negativno, ali odkako je konzola stigla PS4 nisam ni uključio, tako da ima tu nečega …

Šalu na stranu, ja ne vidim ništa negativno u tvom postu, super si izneo mišljenja i sa većinom tih mišljenja se i slažem - osim za džojstik naravno, ali ja nisam držao ps4 kontroler u rukama, pa zaista ne mogu da poredim ta dva, ali ako je iole sličan džojstiku za Ps3, onda ostajem čvrsto pri svom uverenju da je xbox džojstik bolji.

P.S. Dodaj nas na Live-u (imaš zasebnu temu sa gamertag-ovima) da igramo igre i da se družimo u party-ju.

DS 4 leži lepše u ruci, ali su trigeri i stickovi katastrofa, prsti su me ponekad zaboleli od korišćenja.

Iz dana u dan smo jaca i jaci ljudi su poceli da vide pravu MOC!!!

TR jos tako tako ali igrati Horizon 2 i ostale trke sa “vibro” trigerima je poseban dozivljaj, to je i mene bas lepo odusevilo kod XO kontrolera.
.

A probaj tek Forzu motorsport 6 sa XO controllerom, da vidis kako tek tu rade trigeri.
Interfejs i dizajn su ti cudni, ali dok se ne naviknes-potpisujem, meni je ovo najbolji sto sam video na nekoj konzoli(a imao sam sve jos od ps1 i dreamcast do sada). I najbrzi do sada generalno, ali nekad mi se desava da nece da mi otvori guide i dovodi me do ludila, valjda ce da poprave. Igre odnosno pinovi su skroz dole baceni, ali na njih odes kad jednom kliknes.
Za DVR se slazem takodje, ocajan je. Tj. nekad leti, a nekad mogu da odem do kalemegdana i nazad pa izblejim u kraju jos 15 minuta i tek onda udje :smiley:
Onda za dzojstik, tu kako kome odgovara, mene palac razvaljuje od LS na ds4 i nikako mi ne odgovara, kao sto nekom ne odgovara glomaznost xo kontrolera.
I live, u nikad gorem stanju otkad postoji, mislim radi on sjajno, ali sitni kvarovi su mnogo cesci nego na 360. Tipa nece da otvori friend listu, odnosno pise da su svi offline, i to traje tako nekih 15-20 min dok ne poprave, i te sitne stvari dovode do ludila. Sreca samo da su serveri uvek online, nisu mozda jednom godisnje, i to kad oni magarci s****aju za katolicki bozic.
I jos nesto, ne palis ps4 ne zato sto je xo toliko nadmocan u odnosu na ps4, nego zato sto ti je nov u kuci :smiley: Realno, isto bi bilo da si imao xo od launch-a, i dobijes ps4, ne bi palio xo dok ne izgustiras ps4.
Na kraju dana, opet xo ima bolje ekskluzive i ima ih vise(mislim na AAA igre), bar za sada i jeste bolja konzola(ne za svakoga, ali generalno gledano), al to ne znaci da neces paliti ps4 ubuduce, videces kako ces da se vratis, kad izleras xo maksimalno. uvek je novo sladje :slight_smile:

Teško boga mi, tj kako mene nikada nisu prsti zaboleli…

Trigeri su mi sitni a stickovi nemaju nikakav grip, ne možeš da ih čvrsto kontrolišeš prstom kao stickove na one gamepadu.

Mojih ruku delo :smiley:

Takodje sam odradio led modove za neke kontrolere ali imam samo ovaj hamin mini za xbox klasik uslikan posto mi je taj jedino ostao,ljudi kupuju ko alavi ovakve stvarcice na ebay sajtu :slight_smile:
Sve konzole su hakovane softmodovane i napunjene svim mogucim stvarcicama koje mogu d apustaju,imaju ssd hard diskove sledece konzole,xbox360,xbox klasik beli ,ps3,wii ima ssd flesh memoriju preko usba i kida koliko brzo radi prenos u igricama,dc ima sd card mod koji sam sam odradio ali je dosta slaba podrska tako da sljaka samo na drajv i play pa sa vremena na vreme stelujem laser i menjam optiku kada bude potrebno(laseri su im bas krsh klasa ako pustate igre iz prodavnice.

Inace anima me dal imate temu moj gejmerski kutak posto nisam nigde uspeo da je andjem a i izvinjavam se moderatorima i adminima sajta zato sto znam da nije tema ali stvarno nisam znao gde bih ovo postavio.Ako bude smetalo obrisite slobodno.

30 miliona prodanih PS4 tvrdi drugacije :smiley:

Subjektivno mišljenje, isto kao što bih ja sada rekao da su trigeri taman koliko trebaju da budu i da mi stikovi uopšte ne klize. 1:1

Ja sam samo rekao kakav je meni osećaj, nigde nisam napisao da svima tako treba da bude.

Da, ovo je tek prava stvar. ABS, TCS, ESP, sve to osjetiš kroz trigere i mnogo je lakše voziti kada osjetiš da si dao previše gasa ili previše stisnuo kočnicu.

Al ubjedljivo najjače motori u trigerima rade u Gearsima, kada koristiš chainsaw. Raznose. :smiley:

PS4 je bolji aaa, nemate pojma, aaa (šalim se :D)
Šalu na stranu, igrao sam sa DS4 i stvarno su dobri, meni su X1 dzojstici glomazni, takodje DS4 ima Touchpad .
A i broj ljudi koji misle da je PS4 bolji od X1 je skoro duplo veci (samim tim sto su kupili PS4 a ne X1) .
"PlayStation 4 is outselling Xbox One 2-to-1 right now, surpassing 22.3 million systems sold worldwide, while Microsoft’s sales numbers are at 12.8 million. "
@xX8Lampard8Xx
Ne znam koje su to silne ekskluzive za X1? Sem Forze i Halo-a, takodje Quantum Break koji ne moze da pridje prve 2 navedene ekskluzive, takodje TR: Rise of the Tomb Raider ali ona nije ekskluziva jer izlazi i za PS4 i za PC, samo kasnije.

Edit: Zaboravio sam na Gears of War za X1

Ako se nesto bolje prodaje, ne znaci da je bolje.
Ja pricam o ljudima koji imaju obe konzole, bar odavde, pitaj svakoga pojedinacno i reci ce ti koja je konzola njemu licno bolja.
Ekskluzive su Dead Rising 3, Ryse, Sunset overdrive, Halo MCC, Forza 5, Forza 6, Forza Horizon 2, Gears of war UE(i dobijes jos 4 igre za dz), Rare replay, Killer Instinct, Halo 5 i izlazi sad Fable Legends. Ajd’ TR da ne racunam, al opet ja cu ga preci za par dana, a da nemam xbox cekao bi ga godinu dana. A tad cu igrati Gears 4, Forzu Horizon 3 i Battlefield 5, dok ti budes prelazio igru staru godinu dana. Uz back. comp, ea access i live, mislim da je xo bolji, tj. ubedjen sam. Ali opet, ne kazem da je svima bolji, nego ljudima koji su dosta koristili obe konzole, e toj vecini je xo bolji(i opet ponavljam, ne svima

Probao sam DEMO 6-ice i deluje mi kao da tu ta trigger vibracija radi još bolje u odnosu na Horizon, mada meni lično kao igra više Horizon leži. Nisam fan simulacija, brzo mi dosade. Meni je svojevremeno Dirt 2 bio najbolja vožnja svih vremena, iako je totalna arkada. Jednostavno bio je mnogo zabavan za vožnju kad se uhodaš, a Horizon mi je još zabavniji. I da, definitivno se ne odvajam jer je nova konzola. Ali da sam bar uključio PS4 da stavim Order (ono za 10$) da se makar skida, pa da ga prebacim na power saver :slight_smile: - to sam se setio tek večeras :slight_smile:

Za loodacha

osim za džojstik naravno, ali ja nisam držao ps4 kontroler u rukama, pa zaista ne mogu da poredim ta dva, ali ako je iole sličan džojstiku za Ps3, onda ostajem čvrsto pri svom uverenju da je xbox džojstik bolji.

Meni je DS3 jedan od najlošijih kontrolera i verovatno najgori deo PS3-ke. Na svu sreću DS4 dizajnerski nema nikakvih sličnosti. Nekako je DS4 otvoreniji od ovog za Box, ne znam ni kako bih objasnio tačno. Definitivno bolje leži, a trigeri i bamperi su odlični. Pečurke naspram box-ovih ne valjaju ništa, ne samo po kvalitetu nego i po toj “rupi” gde upadne prst. Poredio sam u prvom Tomb Raideru, precizniji sam što se headshotova tiče na box-u iako je igra u duplo nižem framerate-u (ako to išta znači), mada prazan hod trigger-a na box-u mi ne dozvoljava tzv. rafal strela kao na PS4. Tamo ih cepam ko od šale. Na box-u moraš baš da stisneš dok je ne napne. Vidim da su u dvojci to ispravili.

Zasto se ti pravdas za Xbox ONE na XBOX forumu??

Naravno da moze i treba da se prica o drugim konozlama ,mora se shvatiti da ce ovde uvek Xbox imati prednost kome se ne svidja(a ima ih da ne nabrajam) dzabe da ne dizu prasinu :slight_smile:

Kada se ocekuje novi xbox?Trenutno sam na ps4,pa reko da za sledecu konzolu probam xbox.Kada se ocekuje nova xbox konzola?

Sutra…