XBox One - Two... 3... 4

I tako… Phil Spencer je najavio Apple model u svetu konzola. Microsoft nastavlja da luta, ovaj put prilicno opasnim stramputicama. 7-godisnji ciklus postaje proslost. Slede nam iteracije hardvera verovatno posle godinu dana i agresivno merdzovanje sa PC trzistem.

We look at these other ecosystems out there like mobile, tablet and PC and we see that they have a very continuous evolution cycle in hardware, whereas between console generations most of the evolution is making it cheaper and potentially making it smaller.

Both are meaningful but don’t make the games play any better. If you look at PC specifically and see the evolution that happens there, there’s no reason why console can’t ride that same curve.

Licno, mislim da je ovo potpuna katastrofa za konzolno trziste. Iskreno se nadam da Sony nece da uskoci u ovaj suludi trend. :headbang:

Ima li spasa od poludelih menadzera?

Nece im biti spasa dok poludeli menadzeri ne naprave velikih gubitaka i uniste diviziju ili kompaniju, onda ce se osvrnuti na sve to i krenuti pravim putem. Ovako neke izjave su svakako zabrinjavajuce, konzole postaju PC a PC konzole (steam Pc)…

Napravice 10X konzolu prva upgradeble konzola :slight_smile: smesno je

Pa nemaju nista da izgube, ako cemo pravo. I ovako je moderno i hip mrziti MS i sve njihove odluke, ovako bar mogu da im daju i razlog. Doslovno nemaju sta da izgube, ps4 ih gazi u prodaji i mindshare-u, ovako samo mogu za godinu dana da ponude konzolu za 400$ koja je jaca od ps4, bice BC sa Xbox One, i bice u potpunosti uvezana sa PC platformom.

Ako tako nesto urade, lose im se pise. Poverenje koje su stekli kao i igrace ce izgubiti i samim tim ce playstation ostati na tronu, sto je OK. Pa ko je lud svake godine da kupuje konzolu, duplo skuplje igre od PC-a a sve to moze da dobije na PC masini po nizoj ceni bez svake godine ulaganja. Sve mi deluje kao da izmisljaju toplu vodu i nadam se da ce se osuriti.

Prvo su danas najavili da ce izaci Forza 6 za PC i da ih “nije briga na kojoj platformi se igra”, a sada i ovo. Verujem da su usledile hiljade negativnih komentara na njihove fb/twittere/yt/instagram ili šta već.

Neka neka i treba, stavicu moj xbox one odmah na oglas :slight_smile:

Stani…ma gde najavio, covek o govori o toj mogucnosti. I nije jednogodisnji ciklus, nego da sledeca konzola bude samo upgrejd tj. forward i backward compatible.

Mislim da ovdasnji najbolji menadzer ikada treba malo pazljivije da cita :wink:

Jednogodisnji ciklus je totalna glupost, dok konzola koja igra sve prethodne igre out of the box deluje interesantno. 7-godisnji ciklus je ionako nemoguc u ovoj generaciji i licno bi voleo da bude kraci. Idealno bi mozda bilo 5 god. Bolje brze dati pare za totalno novu stvar, nego se kubiriti sa dve slicne konzole odjednom.

Ovako kada lepo razmislim, voleo bih mozda krajem sledece godine upgrejdovani mnogo jaci xbox koji pusta sve igre koje imam. Sto da ne. Go Phil :smiley:

A sta kad bih vam rekao da je MS … Microsoft

Nista me vise ne cudi i suvisno je bilo sta komentarisati.Oni stvarno namerno sebi kopaju kanal u koji tonu sve dublje i dublje.

Ocekujmo jos remastera starih igara na novoj konzoli sa 60fps. :slight_smile: funny :slight_smile:

U trenutku kada MS agresivno podrzava PC i ustupa tom trzistu gomila igara, PC igraci nisu zadovoljni. WTF people :smiley:

MS je prebogat i moze sebi da dopusti ovakav eksperiment koji rusi paradigme na kojima se zasniva konzolni biznis - ekskluznost, diferencijacija u odnosu na PC, bez apgrejda hardvera, zarada koja se zasniva na prodaji softvera i rojalti marzama. Napravili smo slabiju konzolu koja se losije prodaje nego PS4, nema frke, jednostavno cemo izbaciti jacu verziju tri godine kasnije, krenuti sa redovnim iteracijama i napraviti pakao developerima i korisnicima. Nije ni Nintendo mnogo bolji, jer su jako brzo digli ruke od Wii U, ali oni su u stvarno ozbiljnom problemu sa hardverom.

S druge strane, ako mogu mobilni i PC zaista se postavlja pitanje po cemu su to konzole sustinski drugacije. Percepcija trzista je da su konzole sada odlicna vrednost na duge staze, dok su cene i godisnje iteracije novih mobilnih veliki bubble i svi su ok sa tim poretkom. Samo ja ne vidim tu i dalje benefit za gamere. Osim onog ociglednog a to je potencijalno brzi razvoj hardvera i grafike koja nece biti limitirana 7-godisnjim ciklusima sto u svetu koji se sve brze menja izgleda kao milenijum.

Lično, mislim da bi ovo moglo biti jedno veliko ******, jer bi u tom slučaju radije igrao na PC. Ako već izlaze igre i na PC, i opet mora da se poboljšava, zašto bi onda igrao na konzoli?

Muka mi je što ispada da slušaju idiote na gafu i redditu koji **** kako bi kupovali igre da su na PC. Ali dobro, može im se. Kao što rekoh, bilo bi interesantno da znamo koliko se prodao QB na XO a koliko na PC i da li je zaista toliko isplativo PC tržište.

Što se tiče Nintenda i Sony, njih ne vidim na PC u toj meri kao MS jer nemaju razloga za to. Možda Sony kofinansira još neki projekat poput SFV, pa da se i on pojavi na PC, ali igre poput GT, GOW i slične gotovo sigurno nećemo videti na PC, osim ako Sony ne napravi svoj OS i storefront i da tamo prodaju igre. Naravno, tu ne računam streamovanje do PC.

Isto važi i za Nintendo, mada se kod njih trenutno ništa ne zna, ostaje da vidimo šta će biti NX, ali sumnjam da će biti nešto više nego ono što imaju na mobile u vidu Miitomo.

Pazi kad budu na gafu i redditu iskočile stotine tema kako Sony treba da uradi isto što i MS i da podržava PC…

Ne bih voleo godišnje cikluse konzola. Jedina prednost koju konzole (Xbox One) trenutno imaju je to što kupiš jednom i ne brineš posle 5 godina. Igre izlaze na pc, evo najavili i forzu 6. Doduše oskrnavljenu verziju, ali opet, tu je. Xbox mi stoji već 6 meseci i nisam ga mozda ni 3 puta upalio, jednostavno ne igra mi se ništa. Tomb raider je već izašao za pc, tu su halo i gearsi ali mp mi se nešto ne igra, pre bih kvalitetan sp igrao.

Ali opet gledam i konkurenciju. Ps4 ne nudi apsolutno ništa što bi me interesovalo osim uncharteda 4, ali opet to je 10-15 sati igranja i ne vredi kupovati konzolu zbog toga.

Ne znam zasto svi dizete dzevu. Koliko konzola je bilo uspesno pa propalo. Ova ako propadne ni prva ni poslednja :smiley:

Kakav će svet biti ako sony drži monopol konzola :smiley:

Meni se ova ideja uopšte ne sviđa. Ja sam sa PC-ja prešao na konzolu baš zato što smatram da je suludo juriti hardware svake dve/tri godine. Ja želim proizvod koji može da pokreće igre jedno 7-8 godina i spreman sam to i da platim.
Xbox360 je bio slabiji od Ps3ke, pa se bolje prodavao. Što? Zbog ekskluzivnosti, zbog povezanosti sa korisnicima. Negde niz tu putanju xbox tabor se toliko nakupio novca da su prestali da razvijaju kapacitete, live usluge, developer-ske kompanije za ekskluzive i onda je došao xbox one, gde su zasluženo popili šamarčinu, jer se nikome van amerike ne gleda američki “ragbi” i statistika o istom u snap mode-u. Sad drž ne daj vadi se, ali opet ne mogu da sustignu ove mlađe generacije koje su postale opsednute brojem piksela na ekranu, brojem frejmova i brojem svega i svačega.
Ipak, sve ovo ne opravdava ideju stvaranja nekog hibridnog pc-ja.
Ponavljam, ja želim proizvod koji može da radi duži niz godina, ako ću već da menjam hardware, radije ću se vratiti na PC, gde još uvek postoji i piraterija.

Posto je sve sada samo spekulacija, i ostaje nam da vidimo kako ce se sve odigrati, po mom misljenju ima tu dobrih i losih stvari.

Jednogodisnji ciklus hardverske revizije (koji je vrlo malo verovatan) je totalna glupost i nikad nece zaziveti, i uzaludno je trositi reci.

Ciklus od min 4.god bi bez problema prihvatio ako ce ta konzola imati sve prednosti PC gaminga, up to date hardver i dostupnost svih prethodnih igara, a opet zadrzati pogodnosti plug and play, tv i kontroler orijentisanog konzolnog gaminga. Dodje mu kao neka zlatna sredina izmedju dve platforme. Ako vec dajemo pare na novi telefon grubo svake 2 godine, sto ne bih dao za ono sto pruza vise zabave. Prodaja stare revizije koja zbog forward kompatibilnosti nece biti potrebna, doplata za novu bi otprilike izgledala kao kupovina nobog telfona.

Eh sad, problem je sto mislim i da je ciklus od 4.god malo verovatan, i da je kompromis izmedju dve pretpostavke gore, neki period od 2/3 godine suvise kratak period za bilo kakvu diferencijaciju od PC gaminga.

Kao sto rekoh, ostaje da vidimo, a izbor cemo uvek imati. Ja samo hocu da igram Halo, pa makar i na Sony-ijevoj monopol konzoli, ako sve ovo sto kuva MS ode u ****. Halo i Uncharted na jednoj platformi je moja verzija idealnog sveta :smiley:

Meni je ovo ok ako konzole budu koštale 99$. :smiley:
Ali mislim da neće od ovoga biti ništa u dogledno vreme a da se stvar (kao i uvek) preuveličava. Međutim, jasno je da MS razmišlja o novom modelu poslovanja i da konzolno tržište poprima drugačiji oblik od ustaljenog.

http://www.theguardian.com/technology/2016/mar/01/microsoft-to-unify-pc-and-xbox-one-platforms-ending-fixed-console-hardware?CMP=oth_b-aplnews_d-1