[SIZE=3]Izgleda da ce se mozda i za single player igranje biti potrebno konektovati na net[/SIZE]
[SIZE=3]Kotaku: If I’m playing a single player game, do I have to be online at least once per hour or something like that? Or can I go weeks and weeks?
Harrison: I believe it’s 24 hours.
Kotaku: I’d have to connect online once every day.
Ali ucinice mnogima izbor laksim. Meni licno, iz prostog razloga zato sto necu da podrzavam tako nesto. Zasto bi mi neko rekao sta da radim sa mojom konzolom? Dajem vam novac, i sad ce neko da mi kaze da moram jednom dnevno da se konektujem da bih igrao? Ma daj molim te.
To je za US trziste nebitno, njima je najmanja brzina neta kao nama najveca. Ako piraterija zazivi na novoj generaciji valjda ce smisliti neki nacin da se bez toga igra.
E upravo to. Uopste mi nije jasna ta njihova tvrdoglava vizija ili kako god da se zove.
Recimo strategija. Microsoft je takva kompanija, sve hoce na silu i misle da mogu sve da kupe. Misle da znaju bolje od svojih korisnika. To ce im se obiti o glavu, ako budu istrajali sa tim glupostima, fokus na televiziji, second hand fee, potreba za konekcijom, prakticno ce pokloniti Sonyju hardcore trziste a oni ce se transformisati u nesto drugo sto nas ne zanima. Mozda cak nesto jos bolje i uspesnije, zbog cega ce rukovodioci moci da kupe vise brzih automobila i kuca na beverli hilsu. Tada ce biti jasna vizija ali mi od toga necemo imati puno vajde.
Uglavnom su svi vrlo razocarani, a to ne moze da bude dobar znak. Ali to su reakcije hardcore gamera. Da li bi vi propustili priliku da uletite na trziste gde je Nintendo ispustio loptu, a Apple jos uvek nije prodro?
Ja ne zelim vise da slusam price o televiziji, servisima koje nece raditi kod nas, Maddenu i Spilbergu. Couldn’t care less. Apsolutno ni jednu stvar nisam video zbog koje zelim Xbox One, cak mi ni Kinect nece raditi u maloj sobici. Ja mislim da je to pogresan pristup ali vreme ce pokazati. Za sada, Sonijeve akcije rastu.
Second hand fee nece da bude nizak, nego puna cjena igre, bar takvu informaciju sam procitao sinoc. Dakle, nece biti npr. 10e (800 MS poena), nego ce da bude puna cijena originalne igre
E izracunaj sad kod nas koliko kosta 1mbit mesecno. Ne bih rekao da je oko 50 do 100din mesecno. Mi cak ni u okruzenju nemamo najjeftiniji internet, vec nam je najskuplji internet u okruzenju. Ne znam odakle ti ta informacija.
meni se ne sviđa šta je konzola prešla granicu kada više nije samo konzola, u biti igranje se svelo u drugi plan, ima tu puno odbojnosti koje su već navede u prethodnim postovima, šta se tiče samo izgleda, previše je retro, izgleda kao neki stari video player…čekam svakako finalnu odluku i obavijesti kada će se znati sve u potpunosti, al za sada nekako mi prednjači ps4…
Xbox One - naziv ajde može i da prođe, ali zaista niko još nije objasnio čemu to “one” u nazivu? Kao da budu prvi? Šta? U čemu? Dizajn - užasan… Gledao sam celu konferenciju live i jedino me grafika u novom CoD-u oduševila, trejler za Fortzu je isto odličan… Jedino opravdanje će biti ako ne bude imao problema kao prethodnik u početku (RROD i sl.) i ako ružan dizajn bude pao u senku nad moćnim hardverom i optimizacijom u igrama… Kontroler je odličan, za sada mi se dopao koncept, kinect je dosta unapređen ali videćemo… Mislim da će teško moći da se jailbrekuje odnosno jtag-uje ovog puta al daćemo mu šansu… Mislim da se ne treba zaletati, sigurno će još nekoliko godina biti tranzicija sa 360 na one, mene zanima kompatibilnost sa starim igrama, koliko sam skapirao nisu podržane (za sad) što je isto bedak…
da to je zaista bez veze, recimo skupio sam podosta veliku kolekciju igara za xbox 360 i šta sada da radim sa time, znači moram ostaviti i 360 kod kuće, ne mogu je prodati jer u slučaju da mi se zaigra neka stara igra, jedino šta mogu sa tom starom igrom vježbati ninđa vježbe i bacanje šurikena…!W!
E pa ti druze procitaj onaj Wertin post u kome Microsoft (ne znam ko otuda tacno, neki bitan lik verovatno) govori bas o tome. Znas onaj deo, gde se tacno vidi kakva je Microsoft firma, onaj deo kad ti pljunu u facu i kazu da ti u stvari i neces da igras te stare igre, i jos ti daju neki podatak Wallstreet necega da samo 5% ljudi hoce taj backwards compatibility i da samo oni igraju te igre dok se drugi fokusiraju na nove. Bas sam se ismejao kad sam citao to.
Bilo je i nesto u fazonu people want inovation.
A sta je inovacija? Tv? Izgled dvr-a? Oba vec imam.
Edit: I da, kad smo vec poceli o svemu ovome, aj da ne vrtimo kao vodenica, bas sve isto pricamo, ajde nesto o onim 15 ekskluziva i igrama koje ce biti na E3? Mislim, u taj broj 15 se svi uzdaju, i po onome sto su najavili to ce biti u prvoj godini, znaci 15 igara/ekskluziva za godinu dana, tako da taj broj i nije za potcenjivanje. Mada je i 15 malo ako nastave svoju politiku, tj da 5 ili vise od tih igara eventualno izadju i na ostale konzole posle nekog vremena, a da ne razvijaju vise od toga, i samo stanu na tome, a nastave par naslova koji se prodaju i to je to.
Znaci, koje mislite da ce to igre biti, da li ce bar pola prikazati na E3?
Meni pada na pamet eto ta Forza sigurno, mozda Gears of War, Halo mislim da su pomenuli za 2013, znam da su sigurno rekli da vec rade na njemu, Ryse ce prikazati verovatno… Sta jos mislite, mozda sam nesto ispustio? Ali eto 4 igara, plus je jos bar 5 za kinect, to je must za njih… Tako da ne znam za optimiste, al meni kad ovako pogledam ne ispada nista posebno novo…
ne vjerujem u da će biti tolikih ekskluziva koliko oni najavljuju, pogotovo danas kada svi gledaju kako da prošire tržište a ne da si ga namjerno smanjuju, po meni pucanj u prazno, naravno treba pričekati E3 ali ne vjerujem da će biti puno nešto novoga šta već nismo čuli, mene najviše zanima koja će biti cijena novih konzola i da li će neke stvari biti potvrđene kao npr. jednom dnevno spajanje na net i plaćanje igre u slučaju instalacije na drugu konzolu i sl.
O tim saznanjima ovisi dal ću kupiti ili ne i koju konzolu, ako će se cijena vrtjeti oko 500-700 eura za novu konzolu ne vjerujem da ću išta kupovati, složim novi gamerski pc za te pare…
Od tih 15 igara samo 8 je novi IP, od čega je jedan Ryse, jedan Quantum Theory, znači ostaje 6 igara za koje nemamo pojma. Sad od tih 6 igara, koliko će biti za Kinect je dobro pitanje. To znači da će u prvoj godini izbaciti i 7 nastavaka ekskluziva. Tako da razloga za neku veliku radost nema. Još kad se uzme u obzir da su takođe na launchu Xboxa 360 imali dosta ekskluziva koje su jednostavno zaboravljene ili zapuštene. Kameo, Perfect Dark Zero, Dead Riding (sada multiplatform), Condemned (ista stvar), Ridge Racer 6 (opet multiplatform), Fifa 06 Road To World Cup. Znači,od launch igara su sve ili zapuštene ili su sad multiplatform, tako da ne treba se prerano radovati…