Skoro je neko, čini mi se @Wahad negde pominjao dodatni porez na xbox US store-u, pa samo da javim da nema na Aljasci ![]()
Ja tamo živim već 12 godina ![]()
Ja sam imao, ne znam koja fora.
Pročitao sam negde na redditu da sada gledaju odakle ti je kartica, a pošto je Srbija očigledno deo USA, piče porez na sve šta izaberem.
Kod mene isto, kupio Grim Dawn definitive edition za 260 tl, preko browsera iz novčanika, mada kod mene bila malo čudna situacija, dok sam bio na web stranici za plaćanje sa turskim vpnom nije mi prošlo, onda sam isklkjučio vpn dok sam još bio na istoj stranici i onda je prošlo ![]()
Ako sam dobro razumeo da bih plaćao na turskoj sa sredstvima iz novčanika, nalog moram prebaciti na Tursku, nije više dovoljno samo da region konzole bude Turska?
da ako plaćaš preko vpn i browsera, meni je u trenutku kupovine pre neki dan preko vpn i browsera,konzola bila na USA i nije bilo problema
Ja i ne mislim se zajebavati sa ovim ako nije neka razlika. Ali za igre gdje jeste solidna razlika nije mi problem da odradim ovo.
Npr. Kingdom Come II Deliverance Gold Edition isto kontam preko Turske uzeti. Full cijena na Turskoj je oko 46€ dok na Čile je 72€
Drugari, mislim da sam shvatio po kom principu MS-ova validacija radi i kako se može zaobići na Turskoj. Pre 5 dana imao sam Change your country na Turskom store. Danas sam obrisao karticu, uneo istu karticu i adresu sa drugačijim brojem. Odmah posle unosa pokušao sam da kupim i posle nekoliko grešaka tipa Something went wrong i slično uspeo sam da kupim Nobody wants to die. Odmah nakon toga pri drugom pokušaju dobio sam ponovo Change your region. Šta treba raditi?
Uplatite unapred preko dopune sa VPN lire na account. Odmah posle toga nekoliko dana nećete moći kupovati. Kada zabrana prođe, stavite što je moguće više igara u kart, promenite adresu delimično i pokušavajte kupiti dok ne prođe. Ignorišite Something went wrong, u nekom trenutku će kupovina proći a posle toga opet morate mirovati nekoliko dana.
Pozdrav ljudi, koji VPN koristite da redeem-ujete gift card / dopunu na turski nalog? Je l’ ima neki free koji sa kojim se kačite na tursku IP adresu?
Instalirao sam krš besplatnih VPN-ova, ali nisam uspeo da nadjem u free varijanti.
Ja na PC koristim neki zove se, nećeš nikada pogoditi… Free VPN Turkey ![]()
Svašta mi je iskakalo u pretrazi, ali na taj nisam naletao
. Iskočila mi je ponuda na Protonu za 1$, pa sam tako dopunio lire na turski nalog.
Samo me sad zeza kad pokušam da kupim neke igre, izbacuje mi da je pogrešan store region. Ne znam zbog čega, već sam tako kupovao pre koji mesec.
Sačekaću koji dan, pa ću probati opet.
Hvala, našao sam sad i taj, preko MS Store-a se instalira
Koja je trenutno procedura za Tursku? Redeem koda na webu pa kupovina na konzoli?
I kupovina isto preko weba uz VPN. Na konzoli nekad radi, nekad ne radi. A kad ne radi i dobiješ onu poruku, wrong region onda ti ne radi ni preko weba i moraš čekati par dana.
Samo ostaje pitanje da li se isplati toliko maltretiranje za neku sitnu razliku od 200-300 din, a negde ni toliko. Jedino ako neko gleda da pazari nešto što je izašlo pre 3+ godina pa da oseti razliku u ceni, ali ako to tada nije kupljeno za siću onda ga verovatno nisi ni hteo
Ne isplati se za siću. Ali KCD 2 sad skoro što sam kupio sa svim DLC je bio jedno 20€ jeftiniji nego na Čileu.
Samo da javim da sam upravo kupio sa turskog store-a Witchera 3.
Dakle niti sam brisao karticu pa dodavao itd…
Kupio sam igru preko kredita koji sam dopunio pre mozda 2 meseca kada nije htela da mi prodje kupovina.
Nego danas aj da pokusam, prebacio se preko VPN-a na tursku i iz prve prosla kupovina.
Ne mora sve na Čile tu je i Južna Koreja ![]()
Je li prolazi Koreja normalno na konzoli? Nisam pratio nepto njihove cijene. Izbjegavao sam te azijatske zemlje zbog cenzure, npr. Japan. Ne znam kakva je situacija sa Korejom.