Kidaju igre sa x360 i dan danas. Inače još pao pesos, sada je 1 din=0.33,5 otprilike
Te stare igre kao takve jesu super, ali na stranu i grafika i gejmplej…evo recimo igrao sam GTA IV po prvi put, i u poslednjoj misiji gde ima QTE da se Niko uhvati za helikopter, ne postoji mogucnost da se to uradi jer, kako kazu na redditu, igra ide kroz emulator sa x360 na noviju konzolu i ne prepoznaje input, ili kako su vec to formulisali…i ide mission failed i osta igra nezavrsena.
Time for some remasters
Nije istina. Presao sam pre mesec dana GTA IV na Series S. Proguglaj. Podesi TV ako mozes na 30fps i lagano ces. Jednostavno igra sa 60fps ne moze da registruje taj input. Neverovatno ali istinito
Zna li neko zasto nema na storu da se kupi Alice madnes returns sa xbox 360??
E, nema nekih igara, pretpostavljam da je stvar licenciranja, tj. istekle su licence. Ja sam tražio Orange box recimo pa ga ne nađoh.
To sam trazio i ja. Ne znam da li bi radila disk verzija na series x?
Kupio sam Call of Duty 2, majko moja koja milina od igre. Sada sam na africkom frontu, jedva cekam da sutra nastavim sa igrom. Nakon ovoga ide CoD 3, pa World at War. Viva Argentina!
Imas sve to u BF1 sa mnogo boljom atmosferom. Djido.
Nema na argentinskom i turskom, ali ima na američkom. Ista stvar je sa Dante’s Inferno i još par igara.
Nema je za Argentinu. Ja sam je kupio na US, ali ovde nema dosta 360 igara. Silent Hill isto, nemaš ni jedan deo u Store-u, Alice Madness Returns i još par igara u tom “horor” domenu nema iz nekog razloga. Argentinci možda uplašeni pa ne daju te igre. Na US ih ima normalno ali kada sam ih kupio tamo, nemam ih u biblioteci dokle god mi je Arg regija konzole.
Prevario sam jednom konzolu i stavio preko aplikacije da se skida ali nije mi bilo dozvoljeno da ih pokrenem. Imam sve te igre i na disku i kad ubacim disk sve normalno radi bez problema i na Arg regiju. Tako da je to striktno do regije, to provereno znam jer sam fan baš te igre. Ako ih nađeš na disku, pokrećeš ih bez problema. Ali jako ih je teško naći, ja se ubih.
Interveniši ime @djomla43 sa Visa karticom
Update za plaćanje oko preordera. Evo danas su mi skinuli sa računa za Dead Space. Igra je koštala 8100 ars, a sa računa mi je skinuto 2716 dinara što znači da je naplaćeno po današnjem kursu jer da je naplaćeno po kursu kao kad sam uzimao igru (tada je 1 din bio 0.37 preko Vise) izašlo bi me oko 2997 din.
Tako da ipak naplaćuju u zavisnosti od kursa za taj dan. Imao sam sreće da me izađe jeftinije ovaj put, ali čim primetim da ars skače, odma udaram cancel na preorder pa ću da uzimam normalno kad izađe (jer sam svakako kontao da mi odmah skidaju novac koji sam tada imao spreman na kartici umesto ove gluposti sa 10 dana pred izlazak). Tako da eto koga je zanimalo, ko hoće Dead Space, može sada da ga uzme i da im odmah skine novac.
Lepo ja rekoh da je jedino logično da se skida po kursu na dan naplate. Microsoft nema ništa sa tim, oni uprošćenim rečnikom, šalju zahtev banci za naplatu xx ARS, banka u saradnji sa kartičarskom kućom skida tih xx ARS sa tvog računa i daje ih Microsoft-u koji je sad namiren - tražio je xx ARS dobio je xx ARS. Kupcu se račun zadužuje za xx*kurs na dan naplate.
Da je situacija drugačija i da se recimo gleda preorder date, teoretski bi se moglo desiti da ARS u odnosu na dinar toliko padne, da Microsoft traži od banke xx ARS, a da mu banka isplati xx/10 i sad Microsoft na saldu ima 10 puta manju svotu novca, i praktično mora da iz svog džepa plati publisheru razliku u kursu…
Da ne pričamo o tome da banka i ne zna kad je urađen preorder, čak i da Microsoft to prosleđuje kao informaciju, nastao bi haos sa retroaktivnom naplatom…
No bitno da sada može da se ode u shopping po Dead Space
A moze i da se saceka kad igra bude 800 din
Svakako je mnogo glupa stvar sa naplatom 10 dana pred izlazak igre. Preorder u ovom slučaju gubi smisao na Xboxu. Ne znam kako je na drugim platformama. Kontam ako uradim preorder digitalne igre, plaćam odmah i kraj priče. Ali sad bar znamo kakva je situacija.
Updateovaću i to u prvi post.
Može, ali ja kontao sad je ovako jeftino i ko zna kad, daj i preorder odmah jer posle će da me iznese isto za par meseci ako ars skoči.
E hvala, mene je ovo zanimalo
Kontam da je razlog takve implementacije prosto zbog potencijalnih otkazivanja, kašnjenja i ostalih događaja u development-u igre koji bi doveli do masovnih otkazivanja preordera i haosa oko refundacije sredstava. Ovako te lepo zabeleže, pa kad igra zaista bude spremna skinu ti lovu.
Samo na akciji bajo moj