Pozdrav ekipa,kupio sam polovni hdd došao mi je jučer i odmah sam ga priključio u konzolu(slim konzola) upalio sam xbox otišao u system i ušao u memoriju,međutim tamo ga uopće ne prikazuje kao da ga uopće nisam ubacio u konzolu.Moze li mi netko pomoći kako da to rjesim.Hvala puno!
koji hdd si kupio? Ovako neki bzvz ili bas za xbox?
Bas original Microsoftov 250 gb nezeli ga učitati neznam zašto
vidi jel si lepo gurno do kraja treba da cakne lepo sve kad udje
Stavio sam ga čulo se klik ali i dalje ga nemoze detectati
glupo pitanje… ali moram da probam
tacnije 2:
-
Da li je konzola otvarana radi flesovanja i slicno? Ako jeste moguce je da su zaboravili da vrate kabal za HDD, tj nisu lepo ukljucili
-
Moze biti da je hdd crkao. Kad upalis konzolu prisloni uvo tu gde ide hdd, ako cujes kako krece da okrece motor, ide slabije pa jace naravno i cuje se kako okrece hdd onda hdd radi i bice opcija 1
-
Ovo je bonus, GREMLINI!!!
Probao sam na prijateljevom xboxu koji nije fleshovan i njemu isto nije moglo detectati
onda je neispravan hdd, reklamiraj, vrati ili sta vec…
Ćujem da se hdd vrti
pa da ali mozda mu crkla elektronika a motor je ok, cim ne radi na drugoj onda ne radi
Nego jel tebi u storage prijavi mozda UNFORMATTED ili tako nesto?
Ne nepise nista nego ga uopće nema samo pokazuje ono 4 gb i cloud drive
ok da ne bijemo glavu, vrati ne radi i kraj
Ocito je da HDD ne radi, dzaba sto se cuje da radi motor. Ako si isprobao na drugom Xbox-u, stvar je jasna. Reklamacija i cao.
Ovaj od koga sam kupio hdd kaže da ga trebam priključiti na kompjuter i staviti format kojeg će konzola prepoznati
Ma kakav kompjuter, konzola mora da prepozna originalni HDD na keca, farba te taj.
Kaže da je promjenio format jer ga je koristio na compu te da ga samo treba staviti na xboxov format
Onda moraš na PC, pa da ga prebaciš u Fat32 format. Ovako neće da ga vidi Xbox.
Sad ja mozda bubam, ali da li je moguce da je neko taj disk koristio u neku drugu svrhu pa je formatiran u NTFS-u ? Konzole obicno ne prepoznaju ovaj filesystem. U svakom slucaju nije ti na odmet da ga spojis na PC i bacis pogled, ako je NTFS ili unformatted ili nesto trece da ga formatiras u FAT32 i onda probas…
Edit : preduhitrio me @daemonkiller92Edit 2 : @OP dakle to je to 99% onda
Kako to sve napraviti
Ako je disk u kucistu onom, izvadi ga i spoji na SATA konektor na PC-u, desni klik na disk u My Computer i Format. Onda iz File System dropdown liste odaberes FAT32 i ides start. To je to.
Ako ti je lik od kojeg si kupio blizu, a ti ne znas ovo sam napraviti, nek ti on uradi, duzan je valjda toliko