Xbox 2 reveal Spring 2017, novi Xbox brandirani uređaji (kao Roku/Apple TV) u 2016

Upravo ide podcast/ live stream na kome se priča o ovome, “insajderska” informacija:

Did I listen to the same podcast as the rest of you?

He said:

  1. Xbox streaming stick, similar to a Chromecast
  2. Xbox TV similar to a roku/apple TV NOT a XBO slim.
  3. Xbox new box, VR enabled, revealed spring 2017, based on new architecture
  4. Xbox 1.5, 4k output revealed later this year
  5. Xbox interface being worked on as a BPM for PC.

Thurrott.com (Specially Brad Sams) have a live-stream up that is going to cover some information relating to “Xbox 1, Xbox 2, Xbox E3”. Currently just going over the Windows phone news but should be getting to the relevant Xbox information soon. Figured that due to the source (he called the Xbox Elite controller) it warranted a thread - could still turn out to be nothing though so keep that in mind.


Info stiže kao lud, još uvek nije sigurno da li je išta od ovoga tačno.


Announced by Brad Sams

Xbox Nano - will be a streaming device similar to Chromecast and Amazon’s Fire TV. Pricing point may be around $100.

Xbox Slim - Slightly bigger. He does not use the name slim, but from what it sounds like that would be the case

Xbox 10 TFlop - looks to be in the works, but doubtful to be announced at E3. Instead he is hearing Spring 2017 as a release date. Virtual Reality and 4K Video playback will be a thing. He says this
leak comes outside of Microsoft so its no guarantee.

Xbox Interface coming to PC, and Xbox + PC will be a big theme at E3 as more stuff is coming to PC.

Vjerovatno Slim verzija, a podrska za 4k u proljece naredne godine, za one koji zele.

Bude li “next-gen” imaju ogroman, ali ogroman, fuck off od mene :slight_smile:

Zanima me ovaj stream stick!

I Kotaku prenosi iz svojih “izvora” slične informacije:

Ako bude ovako, kao da su mene pitali. Taman sledece godine ce da mi dosadi ovaj XO :slight_smile:

Novi xbox a još ni ovaj nije probijen… E živote, prazna boco ruma.

Ko zna da li ce i dali ce biti probijen, ma da kada pogledas sta ce ti pirati, samo zezanje sa njima, ovako nemas problema, lepo svaki novi dash. sa gustom update-ujes :slight_smile: , igras MP bez straha, isto vredi i za PS4.

Nek nam naprave hajend tetris :slight_smile:

Evo i Polygon se uključio u ovu temu:

Interesting…

Ocekivani potezi s obzirom na sve rumore od ranije. Slim verzija je bila neminovna svakako, pogotovu posle ove (kako neko rece u fb grupi) sovjetske verzije kutije. Meni je to npr.totalno nebitno, bitan mi je dizajn i izgled kontrolera, a kutija neka izgleda kako hoce samo da dobro radi i da se ne kvari. Sto veca kutija vise prostora da elektronika dise.

Za ovaj novi xbox timing bi bio taman onako kako sam prizeljkivao. Nemam pojma sta su teraflopsi, ali ako XO izgura 1,3 takvih, a taj novi bi 6, onda kako god da ga zovu meni je to nova generacija, nikakav midgen uggrejd. Nije jasno da li je ovo u planu bilo i pre, ali verzija gde Sony objavljuje novu konzolu, a MS ne, bi bila pogubna za njih. Ako opet nesto s**bu, mogu da se oproste sa svima, jer ova industrija ne prasta dvaput. Sajtove za testiranje i komparaciju performansi tek cekaju najbolji dani.

Saradnja sa Oculusom bi bila sasvim priordna i rekao bih neophodna, s obzirom na PSVR. Sve i da ga ubace u pakovanje sa konzolom, ne zanima me.

Interesantna vremena dolaze, a ako novi xbox bude jaci od novog ps-a, ocekujem eksplodiranje interneta koja izaziva globalnu katastrofu i kraj civilizacije kakvu poznajemo. Sacica prezivelih ce iz svojih pecina pokrenuti ponovni napredak, sve do objave Atari konzole 2600-te godine. Tako u krug do sledeceg kataklizmickog dogadjaja.

3 Likes

Jbm li im jade korporativne, gladne, željne zarade! Ako je ovo stvarno ovako velik skok kao što ove procurele informacije tvrde, sa 1.nešto na 6 teraflopsa, nadogradnja je više nego obavezna. Proklet bio dan kada sam zavoleo video igre :laughing:

1 Like

Kako se pise do kraja godine izlazi slim, a najranije tek tamo krajem 2017 ne pre, trebao bi izaci potpuno novi xbox(next gen), najlepsa vest sto ce navodno podrzavati i 4K gaming :), evo sveze vesti(ign) od pre sat vremena :

izvor: Novi Xbox je četiri puta jači od starog!

Jedva cekam da cujem cenu novog Xbox-a, 6 teraflopsa :smiley: nema sanse da to bude prihvatljiva cena kao do sada, ali u svakom slucaju radje cu dati i 1000 evra ali da tera igre kako treba, taccnije mislim na 4K gaming :sunglasses: , btw. jedva cekam neke potvrdne informacije od strane MS, vezane za novi X.

Neka bude 100 evrica po teraflopsu i vozi. :grin:

1 Like

U svakom slucaju bolje :slight_smile:

Sve je to divno krasno, da imam 4K TV :slight_smile: Jos i to… O joy…

Kakvih 1000e, ma idi bre. Dao bih max 500 i to pod uslovom da ovu konzolu prodam pre toga. I to je previse…

Ja si do kraja godine uzimam i drugi 4K tv.

Tesko je to za izvesti, ne znam koliko bi im to onda bilo isplativo, usudio bi se reci neisplativo, da za 500 evra pokrece 4K gaming kako treba, tesko druze, ali bumo vidli.

Čim se ti baviš čoveče :laughing:

Boga mi sve preko 500 evra bi bilo preskupo za mene, što napisa Prekanator, plus da prodam ovu konzolu koju sad imam, bez toga kupovina nove nikako ne dolazi u obzir. Sve sam nešto skeptičan po pitanju svega ovoga, pa mi se čini da je bolje da ćutim i čekam, da vidim kako će se stvari dalje odvijati. Nešto imam utisak da je console industrija u nekom limbu, ne znaju kuda i kako, pa ajd da štancuju sad nove proizvode pod izgovorom “pa tako i PC zajednica radi” (školski primer detinjastog ponašanja).