VR {MT}

Nije “VR” ali je XR/MR/AR… jedadn R je dovoljno :smiley:
Edit: ovo je samo display, koji ti je zalepljen za lice, nema veze sa XR.

1 Like

Ovo vec ozbiljno deluje. Mislim da su ovakve naocare sledeci pravi evolutivni korak za mobilne, a ne preklapanje na ekrana na tri dela.

Nemam pojma koliko jos godina ce da prodje, al slutim da je neizbezno. Kad razmislis, glomazni pravougaonici od stakla i metala u dzepu koje vucaramo posvuda i stalno izvlacimo da pogledamo nesto su prilicno rogobatno resenje.

1 Like
3 Likes

Al je ovaj Horizon+ dobar dil.

Probam onaj skupi stoni tenis i bas je nikakav onlajn, uzasan lag.
Ali onda Maestro tako dobro izvadi stvar. Pisao je Wahad kad je izaslo, bas je super igra. I setting, i ‘gameplay’, i koncertna muzika. Sjajno.

Krenuli su da ubacuju dobre igre, do pre par meseci je bio baš loš deal.

Da da, Maestro je legendaran, svako mora da proba, jer svako zna makar jednu kompoziciju i ODLIČNO je odrađeno sve, puno šmeka.

Višegodišnje čekanje i spekulacije se polako privode kraju. :face_holding_back_tears:

DOA

xD

1 Like

Samsung pušta u prodaju Galaxy XR 21.og, imaju event. Jedva čekam da malo više vidim taj Android XR operativni sistem i da vidim cenu. Nažalost ovaj Vision Pro je i dalje 4k Eura, što je i meni previše. :grin: Nadao sam se da će malo spusiti da pazarim, ali ovako ništa.

1 Like
1 Like

Quest 3 se lepo drži i pored mnogih slabijih osobina od Galaxy XR-a. Horizon OS u Questu je meni najveće ograničenje za moj use case. Mnogo je trom , i baš onako napravljen da udješ, odigraš igru ili pogledaš film. Za to je savršen. Bilo koji ozbiljniji multitasking je nemoguć.

Hteo sam baš uzeti Galaxy XR ali nije dostupan (za sada) osim u USA i Koreji. Tako da ozbiljno razmišljam da uzmem Vision Pro narednih nedelja.

Verovatno će Deckard / Steam Frame izaći dan nakon što kupim Vision Pro ali nema veze. Moram priznati da iako i dalje volim VR gaming da me odavno nije ni jedna igra oduvala i polako menjam kako koristim headset (i dalje ga koristim dnevno).

Treba mi overlays, da nisam ograničen brojem prozora koje mogu da otvorim, multi-tasking, i micro-oled velike rezolucije. Spatial computing. Vreme je za skok u high end za mene posle godina robstva u Quest eko-sistemu.

2 Likes

1 Like

Najbolja nova VR igra koju sam igrao još od Batmena prošle godine.

2 Likes

Quest 3 već duže vreme koristim za gledanje filmova ali sam tek nedavno otkrio 4XVR player i veliku biblioteku 3D filmova u punom kvalitetu (3dflickfix) i mogu da kažem da je meni ovo trenutno najbliže vrhunskom kućnom bioskopu. Aplikacija nije besplatna plus 3dflickfix radi po principu pretplate ali vredi svaki evro. Sama aplikacija ima par minuta besplatnog demo moda a za potrebe testiranja može da skinete neki od 3D naslova preko torrenta (ako već nemate u kolekciji 3D Blue ray film), čisto da se sami uverite kako to izgleda.

1 Like

https://www.heise.de/en/news/Meta-turns-its-back-on-VR-games-Batman-sequel-and-Harry-Potter-VR-cancelled-11143834.html

Zbogom Meta i Quest 4 :waving_hand:

Meta se povlači iz VR segmenta i ovo je odlična vest. Veštački su se ugurali industriju i totalno poremetili organski rast industrije sa svojim nepresušnim izvorom keša. Odvratna firma vodjena lošim ljudima za nula prave strasti za VR.

Generalno na kratke staze očekujem lošije godine za platformu, ali uklanjanje ovog parazita iz industrije će na duže staze biti zdravije i bolje za sve zainteresovane.

Steam Frame se pojavio u pravo vreme.

3 Likes

Meta je jedina drzala na aparatima VR, svi ostali su se povukli. Uzasno losa vest koja ce dodatno osakatiti ionako posrnulu “VR industriju”. Zao mi je i ljudi iz Cloudheada koji su kolateralna steta ovog ocaja od korporativne strategije. Mada, ne mora da znaci da necemo imati Quest 4, nigde nije cak ni insinuirano iako se sredstva povlace, mislim da je vise usmereno na cost cutting specificno VR gaming divizije, sve ostalo ima potencijal i dalje da se odrzava cini mi se.

1 Like

Ne znam sta da kazem, ali 70 milijardi gubitka je… nikada nisam u svom zivotu cuo za tako nesto. Skandalozno je mala rec kako su to uspeli da postignu. Jasno da je Mark ovde dosta toga stavio na kocku, ali… kako? 70 i tri milijarde. Ne miliona, nego milijarde.

Svi ti tehnokrate na kraju ispadoše psihići. Microslop što svaki čas sjebe nešto sa updateima, priznaju da im 30% koda za os piše ai, ali mole nas da ne govorimo ai slop.

Sva ona svita iz paypal mafie thiel, altman, musk, izguraše vancea za podpredsednika ni manje ni više lol.

Nvidia vidim traži od annas archive da svoj ai hrani podacima, i kažu parafraziram nema veze što je piraterija, to su informacije dostupne svima lol. A nešto slično je bilo i sa metom i nekim trekerom sa ebooks, zaboravio sam.

Šećerko i ellison manje više su kompanije/imperije napravili tako što su privatizovali darpa/cia programe.

A bezos skoro reče u izjavi da je trenutni model gde svako ima svoj računar u suštini neodrživ, da su to potencijalni datacentri itd.

Sve više se obistinjuje ona izjava sa worldeconomicforuma “you will own nothing, and be happy about it”

1 Like

70 milijardi gubitka i naravno očekuješ bankrot kompanije, ali ne…oni su i dalje tu, kao da se maltene ništa desilo nije. Puno država bi bilo u ozbiljnom problemu s takvim gubitkom, ne kompanije.