$399.99 / €449.99 / £399.99 / ¥66,980 recommended retail price (includes tax for EUR, GBP, and JPY)
Pocinje za koji min.
edit: wow ovo mi je prvi post u ovoj temi ove godine. VR je stvarno mrtav.
VR Battlefield
Wanderer remake izlazi za dva dana (u četvrtak), posle više odlaganja.
U pitanju je remake igre koja je izašla 2022. I to ozbiljan remake, ne samo grafički, nego je dodato brdo novih mehanika i poboljšanja, a bogami koliko gledam ove previews totalno su neke levele promenili.
Originalni release ove igre je uvek u mojoj top 5 listi omiljenih VR igara, kvalitet je ogroman, osećaj je AAA za razliku od onoga što generalno dobijamo.
Podrzava eye tracked foveated rendering na PSVR2, tako da obećava da bude jedna od najlepših igara na platformi. Jedva čekam. Nisam prešao ni jednu VR igru još od oktobra i Batmena i Metroa.
Problem je što isti dan izlazi i Hitman VR remake na PSVR2….
Ne izlazi, odlozen je za 2. Ili 4. April, ne secam se
Dobro, nedelju dana … ali postaje više nego smešno šta rade. Pogotovo što su prošli put rekli ne daju datum izlaska dok ne budu 10000% sigurni. Haos. Ništa, taman Hitman da probam.
Edit: Možda su samo zbog Hitmena i odložili…
Znači jedva čekam. Nažalost je PC verzija još odložena, tj. nema datum izlaska. Quest i PSVR kako stvari zasad stoje izlazi danas.
Inače igram trenutno Hitman World of Asassination na PSVR i baš je solidno odradjeno. Definitivno najbolja verzija igre do sada. Mada i dalje malo klanki.
To je to, Wanderer je posle bez preterivanja 5-6 odlaganja apsolutni haos i raspad gledano površinski. Apsolutni mess sto bi rekli jaaaanky as fuuuuuuck. Grafički gledano jedna od najlepših VR igara ikada (na PSVR2), i priča znam da je dobra jer sam igrao orginal, ali sve to dzaba jer je neigrivo.
Wanderer je orginalno bila puzzle exploration igra, sa minimalo borbe. Od remake-a su pokušali da odrade HL Alyx od igre. I sve elemente što su ubacili su živa muka. Combat užas, platforming elementi užas, skakanje, swinging, zvuk u igri ne radi kako treba. Seated mode ne radi, ima opcija za podešavanje ali ne funkcioniše.
VR igra od 50€ inače, i koja je odložena bezbroj puta. Živeo nepostojeći Playstation refund program btw.
Nebitno, sačekaću 3-6 meseci pa ću pokušati ponovo.
Malo sam umoran od cele ove priče. Da ne dramim previše rano ujutru, ali čini se kao da fali development talenta u celoj VR industriji. Sve sitne indi zajebancije koje se na dnevnom nivou izbacuju na Meta Quest store još su i u velikoj većini prilično ok odradjenje igre. Ali one jesu to što jesu, i nisu nivo koji ja očekujem posle 10 godina igranja na ovoj platformi. I dalje su najbolje igre napravili developeri flat screen igara, Valve, Ready at Dawn (rip), Capcom….
Uglavnom, sumnjam da je neko ovde hteo dati 50€ za VR igru, ili 45€ na Quest Store, ali ako neko planira, nemojte. Sačekajte dobrih par meseci. Nemam sumnje da kada sve ispeglaju da će biti jedna od najboljih VR igara ikada.
Ali, ali, ali……
Edit:
Probao sam i ja Quest verziju, bas lose radi. Toliko cepanja, nekih bug-ova da sam bukvalno posle par minuta morao da izadjem jer je pocelo da mi bude muka.
Verovatno su PC verziju pomerili zato. Steta nadam se da ce je popraviti.
Izasao dosta veliki patch / hotfix za Wanderer! Ja sam nastavio da igram uprkos svom velikom kukanju gore. Bas cu veceras probati koliko se poboljsala situacija.
To već sada može da se radi preko xBetter Clouda, ne samo remote play nego i clould gaming, i radi skroz okej.
Ghost Town je fenomenalan. Ne samo sto je gluma odlična, gameplay zategnut, bug free, nego veoma verovatno jedna od najlepših standalone igara. Neverovatno šta su iscedili iz ovog mobilnog čipa. Verovatno jer je puzzle igra nema neke velike akcije i eksplozija.
Dobih danas neočekivano par igara: Ghost Town, Hellsplit: Arena i Surviving Mars: Pioneer.
Wanderer čekaju da ubace combat overhaul pa da mi pošalju, nešto slično kao Rogue Incursion.
Pišem review za Surviving Mars, baš je dobro, jednostavan survival, makar na početku, ali baš ti daje onaj osećaj kao da si uradio nešto.
A sa druge strane, kada kročiš na mars, baš imaš taj osećaj samoće i izolovanosti, scenery je super ordađen!