Pa izdaju igre i za PC? Neka VR igre portuju za PC, eto dodatni keš.
Ono kad ti auto kosta 30.000€ a multimedija u autu 40.000€
nidje veze ![]()
Hoćeš reći dB Drag ?
Sutra je Sony CES Event. Najavljuju ga da slikom sony HMD-a, tako da ce sigurno prikazati / najaviti nove detalje.
Meni je ovo sve pomalo Dead Man Walking, gde svi znaju da će da flopne al se pravimo da ima šansu. Skoro pa morbidno.
Na stranu što me jede kako je VR loše menadžovan od starta, o tome sam već više puta pisao, nego me živo zanima koja je sonijeva računica s ovim?
Ono kad pričamo kako ozbiljne kompanije urade risk assessment, kako se sve triput sprovede kroz excel pre nego što utroše pare – meni ko laiku ovo deluje stihijski. Oops lol fazon. ![]()
Mislim da samo tako deluje.
Postavio sam vec bio onaj grafik rasta trzista VR uredjaja proteklih godina i predikcije za veliki rast u buducnosti. Naravno i Sony vidi sve to i ulaze sada kako bi bio establišovan (kako bese nasa rec) igrac na trzistu kada sve eksplodira. Isto rade HTC, Valve, Meta, Pico, Pimax, Samsung, HP… u pitanju su naravno veliki RnD troskovi, ali ima razlog zasto svi ulazu. Naravno je cena ogromna, ali je taj headset po specifikacijama zaista top tier.
Drugo, mislim da Sony nece proizvesti veliki broj headseta, bar u prvoj liniji, tako da sto se proizvede bice vecinom prodato. Po meni uspeh ovog headseta ne zavisi od cene trenutne nego od igara, i velikih ekskluziva. Ta tema je jos otvorena i videcemo sta ce Sony narednih meseci i godina predstaviti.
Uh ti si baš optimista. Teško mi je da poverujem da Sony tajno krčka velike ekskluzive.
Već godinama pričamo kako vr-u trebaju jake igre. A to nikako da se desi, čast retkim izuzecima. Možda nas iznenade i portuju Alyx, to bi bilo makar nešto.
VR ne moze da primirise mainstreamu i Sony je toga svestan. Ocekivanja bi mogla biti realisticnije setovana, da generise dodatne prihode, zauzme isti prostor kao i druge periferije, volani i slusalice, servisi i PS one klasici. Nesto sto nije bas core business ali pomaze da se finansiraju sve te lepe i skupe ekskluzive i da gaming segment bude profitabilan. Necemo dobiti velike igre koje ce omoguciti VR revoluciju, makar jos dve tri generacije. Spori progres panjanja iz tehnoloskog bunara je najbolje cemu mozemo da se nadamo. Dobicemo bolju rezoluciju i manje drmajuce kontrole, ko hoce i ima 600-700e viska, i ne smetaju mu graske znoja od mucnine dok se vrti po orbitalnim stanicama i bezi od podivljalih kanibala.
Jel ovo neki novi clanak? Ne pise datum.
Da, iz poslednjeg broja.
Da, nazalost. ![]()
Bio bih zadovoljan.
Astrobot za PS5 mozda ce da dobije VR verziju.
Alyx, zaista, kad ste vec odigrali? ![]()
Sta god bilo, ja se sigurno vracam VR gamingu, sa ili bez dramamina, PSVR je bio nepodnosljiv za gaming, nadam se samo boljoj rezoluciji sa manje drmanja, mislim da ne mogu da budem razocaran. ![]()
Alyx vise zbog drugih. Jer je igra masterpiece, a 95% gejmera nije imalo sanse ni da proba.
drugo, zelim da odigram opet naravno na nekom top hardveru kao sto je PSVR2. Iskreno od ovoga nema nista po mom misljenju, nema neke logike, poznavajuci Valve.
Pa ja ocekujem veliki skok kvaliteta slike, a Quest 2 mi je primarni headset trenutno. Mogu misliti za ljude koji predju sa PSVR1 na 2. Pa to ce ljudi padati u nesvest. ![]()
Astrobot mora jednostavno. Ali da bude full igra a ne samo tech demo. Dosta je toga. Obecali su console quality games na platformi. Molim lepo, pa nece valjda slagati. ![]()
Tja, meni su igre samo bonus, kakav je za filmove, to mene zanima. ![]()
Bice odlican i za neko bioskopsko iskustvo. Nadam se da ce nocas to prikazati. Mozda i neki 2D gaming na virtuelnom velikom platnu na PS5.
Uh, da! Na to sam i zaboravio. Moze u potpunosti da zameni TV, ako rezolucija bude dovoljna.