VR {MT}

A dobro kao sto ima losih obicnih flat igara tako ima i za VR fail-a. Sta ces, ovo je svakako bilo wildcard za ovu godinu.

Batman vec obecava da ce biti apsolutni hit, isto tako Behemoth i Metro. Alien je isto jos wild card manje vise, ali izgleda obecavajuce sto se tice atmosfere i grafike.

1 Like

Ajde, videcemo, drago mi je da te drzi entuzijazam, ima failova svuda samo sto VR-u bogami nedostaje i AAA hitova. Velike fransize kao AC ili Hitman mogli su bas da ispadnu dobro i steta sto ih otaljaju ovako. No eto da vidimo i taj Betmen i Alien. Treba vise velikih “masnih” igara, licenciranog sadrzaja, tesko da ce privuci general publiku samo sa Fruit Ninja.

1 Like

Jel se nekom desavalo da Quest 3 u sred igranja neke PCVR igre blicne Passthrough na sekundu i vrati se u igru?

Nisam imao ovakav problem do ovog novog update-a. Npr bas danas dok sam igrao vise puta je blicnuo Passthrough ali ni jednom u istom slucaju ili poziciji, niti su mi ruke bile blizu headset-u da kazem da sam slucajno tapno dva puta.

Meni nije. Ali nisam jedno dve nedelje igrao PCVR, tako da ne znam da li je mozda povezano sa nekim skorijim updejtom. Testiracu bas.

Na koji nacin igras PCVR? VD, Steam Link, Ocu link, kabel…?

Uspeo sam da iskopam neki clanak cak i video na reditu, bukvalno ista stvar koja mi se desava. Preporuka je obrisati sve sacuvane boundry-je i napraviti novi, kao i podesiti, smanjiti osetljivost guadian-a.

Inace igram preko Quest Air Link-a od prvog dana bez ikakvog problema, pogotovo ne ovog sto se danas desilo vise puta. Uradio sam update na v69 bas prekjuce.

Sad citam ovo i vidim da mozda i jeste problem “Boundry”. Menjao sam originalni veliki za manji, takodje mislim da sam setovao i jedan “stationary” plus sam menjao i taj veliki originalni. Videcu bas sutra kad pobrisem sve i napravim novi da li ce se ponoviti.

EDIT: Reddit links

https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/1ai67zq/quest_3_switching_to_passthrough_midgame_for_a/

https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/1ew2j2n/quest_3_vd_flickering_back_to_passthrough/

Meta Connect 2024 večeras!

Ono što je procurelo je da Quest 3s dolazi za 299$ u bundle sa Arkham Shadows :exploding_head: crazy deal ako zaboravimo da 3s ima fresnel sočiva. :smile:

2 Likes

I naravno opet nece niko kupiti. Po ko zna koji put, cena nije problem.

1 Like
1 Like

:eyes:

3 Likes

I meni dodje da probam, kad bi bilo blizu msrp cene :thinking:

Za taj novac se dobija sasvim pristojan VR headset, uključuje i dva Touch Plus controller-a. Za prosečnog VR entuzijastu, ako pogledamo i prilično lepu softversku biblioteku i redovna ažuriranja sistemskog softvera (Quest 2 ih još uvek dobija iako je već vremešan), to je puna kapa. Čak ni baza postojećih korisnika (Quest 2 + Quest 3, da ne računam ukupno VR tržište) nije mala niti je bitno da se to meri u nekim suludim milionskim ciframa. Nije ovo iPhone pa da stanemo u red kako bi dobili najnovije i neponovljivo iskustvo…mobilnog telefona.

3 Likes

Jedno mozda banalno pitanje - jel ima uopste smisla da razmisljam da probam vr headset ako imam dioptriju?

Ima. Mozes nornalno da igras VR igre sa socivima, mozda uglavis i neke naocare sa tankim okvirima. Postoje i (malo skuplji) VR hedseti sa kojima mozes da narucis posebna sociva sa tvojom dioptrijom. Ali generalno ne vidim da mnogo smeta. Vecina ljudi ima neku dioptriju, pogotovu medju starijim gamerima.

1 Like

Ima i za Quest da se kupe prescription lenses, koja se magnetski nakace preko sociva. Naravno u Srbiji eventualno teza stvar nabaviti. Ali su generalno poznata stvar. Definitino ima resenja ako mu se svidi.

2 Likes

Koristio sam 2 različita headseta sa sve naočarama na nosu – nije bilo baš najudobnije, ali funkcioniše sasvim ok.

Razmatrao sam uzimanje specijalnih sočiva, al nisam dovoljno koristio VR da mi se isplati.

1 Like

Mislim da cu da uzmem taj quest 3s ako bude za razumne pare, pa cemo da vidimo.
Dobra je fora ovo sa dioptrijskim socivima bas za quest, al u dojclandu…

Igram trenutno, predivna igra, moguća samo u VR:

4 Likes

ja čekam kod, sjebali nešto na platformi i moram da čekam drugi batch…

Izgleda fenomenalno. Podseti me da moram da “jailbreakujem” Quest 3.