Još jedna nova igra koja je izašla istog dana je Starship Home:
Moram reći sa je ovo prva mixed reality igra koja mi je zadržala pažnju satima. Navodno je punokrvna igra koja traje 5-10 sati, zavisnostinod tempa igranja. Ja imam nekih 3 sata in-game za sada i piše da sam na 50% priče.
Simpatično je, možda napišem detaljnije šta mi se svidelo, šta nije kada završim.
Nemas potrebe da uradis Jailbreak, a ne znam ni da li postoji nesto u toj formi, dovoljno je samo da omogucis sideloading koji uvek resetom uredjaja nestaje.
Posao od oko 15ak minuta. Treba ti aktivan dev nalog, ukljucen dev mod na questu, driveri za windows, app za sideload i kabl. Kad sve to imas ceo posao aktiviranja traje 3 minuta plus na to vreme downloada i instalacije igre.
Jedno pitanje za sve, gde ste kupovali zamenski headstrap i da li negde kod nas ima da se uzme onaj Metin silikonski zamenski visor umesto ovog sto dolazi uz uredjaj. Cepao sam Les Mills Body Combat ovaj se tako natopio znojem da je to strasno i jel neko probao da ga opere?
Jedina opcija za neku kupovinu je KP, a svi ovi sto tamo kao imaju i BoboVR i Kiwi design mi ne ulivaju poverenje. Takodje nisu iz BG-a da odem licno, a da rizikujem sa kupovinom i slanjem mi se ne radi.
Cepao sam Alyx (konacno je zavrsio) i tu sam provalio da kad tako lepo krene bukvalno 2 sata proleti, samo dobijem notifikaciju za bateriju. A kad skinem Quest tek onda skapiram koliki je pritisak na celo, obraze, nos. Bukvalno sa ovim out of box strapom je tako, a kako izlazi brdo igara u narednom periodu plus backlog vec vidim da ce mi biti veoma neprijatno igrati.
Ssd sam gledao opet KP ima 3 “takozvana” prodavca u BGu pa cu videti da mozda cimnem nekog ili druga opcija je direkt preko BoboVR sajta da narucim 62 €, kod keve u HR (postarina je 0 €) isporuka od 10 do 15 dana. Na sajtu cak imaju i BiH kao opciju ali nemaju ovu nasu crnu rupu
Dok sto se tice onih silikonskih visor-a sto se tice EU isporuke nema HR, samo DE i AU. Jedino videti ako ima neki reseller pa da on isporucuje tu po okruzenju.
Kiwi je odličan i bio je 4700 sa besplatnom poštarinom do kod nas. Odličan je i baš ne smara ni na jednu stranu. Baterija opušteno 4h drži tako. Mada okej ja uvek imam i 10000 za svaki slučaj tu pri ruci ukoliko prigusti.
Ne znam koliko bi meni prijao silikonski vizor, je mi se već znojila glava i ovako. Ovako bi se samo gomilao znoj ne daj bože kod… unutrašnjih televizora… ne mogu da se setim kako se zovu.
Jako veći library i podrška. Plus P4 je primetno slabiji. P4 Ultra je skoro izašao i ima više rama od Q3, isti soc. Ali ponovo, market share je baš nenormalno manji.
Plus koliko znam P4 je dostupan samo u US, CA i još par zemalja.
Quest 3 bez pogovora. Quest i HorizonOS je trenutno “centar svemira” sto se tice VR-a.
Cak bi preporucio i Quest 3S pre Pico4, bez obzira na razliku u socivima. Meta razbija trenutno sa podrskom, igrama, a bogami i hardverom.
Pico 4 je meni i dalje drag headset, i koristim ga sa vremena na vreme ali samo za PCVR. Proslo mu je vreme.
Imaću early code za to izgleda, jedva čekam da probam… Mnogo me zanima kako će biti na Q3, jer je sav gameplay prikazan sa PSVR2.
Pokušaću da im tražim i Steam key.
@padawan
Previše igara ima za VR, samo izlaze… Ima sada neki space extraction shooter koji je do jaja. Da ne zaboravim Ghosts of Tabor koji nisam pipnuo a ima pola miliona igrača mesečno.
Ja sam zavrsio Down into rabbit hole i poceo A Fishermans Tale. Ovaj tip VR igara kida koliko su dobre.
Takodje sam uzeo Quest Games Optimizer, zrtvovacu bateriju zarad grafike. Mogu samo da kazem da je nebo i zemlja pre i posle sto se tice ostrine slike i vise nije toliko blurry.