VR {MT}

Idem danas da preuzmem u gamecentru, nemaju bundle, nemaju charging station, ali imaju dovoljno headseta na stanju ako nekoga zanima 70 i nesto hiljada.

3 Likes

Steta, ali ajde. Kontroleri stizu skoro prazni, tako da se prvo moraju staviti na punjenje. Pritom je u pakovanju samo jedan usb-c kabal. Tako da ti treba dodatno da izkuburis ako hoces u isto vreme da ih punis, sto je logicno.

Neki charging dock ima smisla na duze staze.

1 Like

Zvuči ko fantastičan uređaj, sve zajedno. Horizon kako si opisao tako mi i izgledao sa snimaka, ništa posebno. Više ono što ja zovem ‘iskustvom’, rađe nego poštenom igrom.

Nego jesi sreo Aloy? Pomenu neko na netu da je iznenađujuće niska haha.

Sem RE8 za koji verujem da je neverovatan (i na ekranu grafika oduzima dah, mogu misliti kako je tek u vr-u), izgleda da GT najviše impresionira. Još će vožnja ispasti killer app, makar u ovim ranim danima. Mora da je nadrealno iskustvo s pravim volanom.

1 Like

Posle par sati sve mi se vise svidja igra. Kraftujem rucno razlicite strele, imam nove gadgete za pentranje, istrazujem, sreo sam prvog tunderjawa. Nije definitvno „iskustvo“, vec full on igra. Kombat ima sve elemente obicnog horizona da gadjas odredjene delove tela sa razlicitim steelama. Ali ima previse pentranja. Svakim satom mi se sve vise svidja. :slightly_smiling_face: :heart_eyes:

Jesam, ona je bas u uvodu igre. I prvo sto sam pomislio je vidi sto je malecka, a tako opasna. :smile:

Inace, nisam znao da kada snimim klip da snimi moj glas preko mikrofona sa headseta, jbga svaki moj klip ili „holy shit“, ili „cool“ ili „ mars u pm“… :joy:

8 Likes
4 Likes

Uzeo na kraju ipak Horizon bundle koji je upravo stigao, kad je bal… skuplji bio od PS5 :sweat_smile:

Sa nekim popustom nesto malo preko 80k, dok je PS5 bio 70 i nesto, haha…sad imam veci popust od 10% na sledece kupovine. :thinking:

Dobro, mala je to cena za kvalitetan kucni bioskop. :man_shrugging:

Salu na stranu, valjalo bi uzeti Gran Turismo guest ako nema u ovim premium pretplatama… Uz Horizon i Village, bice to dobar next gen test.

Ne znam kakva je kompatibilnost sa Tetris Effectom o oldgen igrama…

9 Likes

Au, vec dvoje ljudi s foruma uzelo psvr2, jedan vise nego sto sam ocekivao! :smiley:

Jedva cekam jos utisaka, bas mi zanimljivo da citam.

3 Likes

Troje! :smile: Meni je gilty pleasure bilo pre par meseci da se vratim na pocetak PSVR (1) teme i citam tvoje avanture i ostalih. Kakav je to bio entuzijazam. Bilo vas je tacno 3/4 , i tema je gorela. :grin: Nisam nesto bio aktivan tih godina pa sam propustio diskusiju ovde. :grin:

3 Likes

Imam ja guest GT7 ako hoćeš?

2 Likes

Salji Leso, ne pitam za cenu :smiley:

Ma dajem ti pa pikaj koliko hoćeš, ako mi se bude igralo ponovo javim ti :grin:

1 Like

To veci deo dana nameravam da probam ali treba da ubedim sina da mi vrati headset, eno ga vozi GT 7 i ne misli da stane a bateriju ne moze da isprazni (vozi na volanu). Tetris Effect je dobio update na verziju 2.0, cini mi se, a mene pre svega zanima mogu li da igram na DualSense kontroleru a ne samo na VR2 Sense. Na Quest-u 2 igram preko Xbox kontrolera povezanog preko bluetooth-a i to radi super.

Tetris radi sa DualSense. :slightly_smiling_face:

To mi reci! Sad ću da mu iščupam kabl iz konzole i pošaljem ga malo u šetnju :grin:
Tetris Effect imam instaliran na svakom uređaju (PS5/Xbox/SteamDeck/Quest 2/PC) i najfascinantiniji mi je naravno u VR-u, jedino sto mi je malkice smetalo kod Quest-a je taj pritisak koji headset vrši na lice ali sa PSVR2 je sad i to rešeno! Jedva čekam da probam foru ulaska u Zone tako što zatvorim i otvorim oči! :smile:

1 Like

PSN Gamertag checks out. :smiley:

Svi preporucuju eto Tetris Effect na VR-u, a ja ga samo na Xboxu igrao. Merkao sam ga vise puta na Quest-u, ali nikada nisam pazario na kraju. Po udobnosti je PSVR i 1 i 2, dva koplja ispred Quest-a, ali kako i ne bi bio kada quest napred ima jos bateriju i ceo telefon manje vise naguran. Ne znam da li imas custom, tj. 3rd party head strap za Quest, malo olaksa taj pritisak na lice, ali ne potpuno.

Imam 3rd party head strap za Quest koji jeste malo poboljšao udobnost headset-a ali, što ti kažeš, i dalje to ne može da se meri sa PSVR komforom.

VR igre sa State of Play

Ovo izlgeda predobro!

dalje

2 Likes

Razocaravajuce je sto tetris verzija za PS4 i PSVR1 iz kataloga nije kompatibilna a PS5 verzija kosta 30 i nesto funti. Kazu da ima neki upgrade, ali ja ga ne vidim. Steta sto ne daju PS5 verziju i sto toliko kosta… Generalno, odluka da se odustane od kompatibilnosti sa last genom je problematicna.

Apsolutno nista sinoc nisam mogao da isprobam od VR igara jer se bukvalno sve punilo i sve je bilo prazno. Dzojped prazan, Pulse slusalice prazne (jer one koje dolaze sa headsetom nisu bas neki kvalitet da te oduva), oba VR2 kontrolera… ne mogu ni najobicniji setup da odradim za GT7 jer je guest, a samo jedan slow charger i kablic. Koncept da jedan kabl puni 10 uredjaja je idiotski i morate imati poseban charge/stand za sve uredjaje, ne vredi. Zvuci kao trivijalan problem razmazenih Kardasijana, ali u stvari je toliko frustrirajuce da bih najradije samo ugasio konzolu.

Na prvu loptu, 2D cinema ne deluje bas mnogo ostro. Ja ne znam zasto je capovan screen na 1080p. Dobro je sto sociva mogu da se podesavaju na tockicu za optimalnu ostrinu, ali je daleko to od 4K. Da li ce mi zameniti TV, mozda. Nije ocigledno na prvu loptu, cemu sam se iskreno bas nadao, da ce biti instant wow. Nema grain efekta kao ranije, sto je super, samo ona “magla” koju je fiber spominjao i generalno distorzija na sve strane, posebno po periferiji ekrana. Kao i ranije moze da se podesava velicina virtuelnog ekrana, sa vise opcija/podeoka. Gledace se filmovi, svakako…

Mode za gledanje okruzenja i skeniranje objekata unutar kacige futuristicki deluje, pogotovu kada prevlaci Playstation teksturu preko poda i 3D grid preko stvari u okruzenju. Sve je sve to kudikamo udobnije nego na 1st genu, iako setup i dalje smara i traje predugo - dok podesis sve po uputstvu, eye tracking, svetlo mora biti optimalno… izgubis malo zelju za igranjem. Ovo pogotovu smara za guestove jer ne mozes jedan profil primeniti na sve naloge.

Sam headset je iznenadjujuce slican po dizajnu i gabaritima sa prethodnim. Ocekivao sam da bude znatno vise light i udobniji. Sve je nekako lakse i intuitivnije, ali se vidi da je samo upgrade na prethodnu verziju, potpuno identican vizuelni jezik i layout svega, sa novim dugmicima i opcijama. Razume se da ima znatno manje kablova (jedan + sluske), nema procesorske jedinice… Ali je sam cin stavljanja na glavu i osecaj koriscenja slican 1st genu. Kao da je malo manje i udoban i ima vise ostrih ivica, da stvar bude gora.

Dok ne probas dzojpede… E tu je glavna caka, iako ne bas kao rukavica fituju ruci, veliki su i ima dosta lufta, treba da se naviknem s koje strane da ih obuhvatim, sve je nekako ovalno i simetricno. Ali generalno deluju bas dobro i futuristicki. Igrao bih mozda i neke 2D igre na taj nacin.

Od VR igara probao sam Horizon i GT. Malo sam se igrao sa opcijama u Horizonu za kretanje, dobra ideja je da se ovo igra stojeci jer trazi dijapazon pokreta i prostor za pentranje, zamahivanje lukom. Ko bi rekao da cemo se posle 30 i kusur godina vratiti stojecem igranju. Gestovima se moze simulirati pokreti kretanja i penjanja, ali i dalje to bas nije toliko intuitivno. Ogromne grdosije u VR-u imaju sasvim drugaciju dimenziju i uopste dozivljaj je kul i heavy skriptovan. Nema toliko drmusanja kontrolera i celog setupa kao ranije, sto je jako vazno jer je doprinosilo osecaju mucnine. GT je isto odlican, samo sto voznja stazama sama po sebi smara malo. Kabina vozila izgleda dobro, kao i fizika voznje. Samo bih jako voleo da upravljam volanom preko VR kontrolera a ne dzojpeda, kad vec nemam volan. Ne razumem zasto to nisu napravili i renderovane ruke na volanu? To bi bas bila glavna fora za VR, da upravljas virtuelnim volanom… deluje bas lako za implementaciju, kud su sve ostalo prebacili u VR.

Generalna ocena 7/10. Next gen je, kupovina je neizbezna, ali sam vise ocekivao od 2D-a. Mozda me zapravo vrati VR gamingu, jer je kvalitet grafike i ceo setup sada podnosljiv. Bio bi super i malo aktivniji pristup gamingu u cilju smanjivanja sedenja generalno, sa vise stajanja i mahanja. Cak neki virtuelni fitnes, plivanje, kardio… ne znam sto to nisu napravili.

U svakom slucaju, kul nova igracka, preskupa svakako, ali buducnost nema cenu.

9 Likes

E nemoj da podcenjujes male bubice sto stignu sa headsetom. Prakticno se prikljuce, nema punjenja i po mom misljenju zvuk je bas dobar. Prakticnije je. Ja samo to koristim, nisam Pulse ni jednom stavio na glavu.

A za igranje stojeci, ja igram 95% igara sedeci, isto tako i Horizon bez problema moze.

1 Like

Moze, ali je ovako vise cool i fit :slight_smile:

1 Like