VR {MT}

Mi čekamo tvoj review :innocent:

2 Likes

Necu dobiti na release, tj u sredu jer mi je tako bilo sa svim konzolama (tnx UPS), ali bice uskoro… :innocent:

1 Like

IGN nije referentan za VR ali posto su bili slatkorecivi i odgovara mi ocena, evo: :joy:

Edit 2:

A vidi ovu ćurku sto dramatizuje, booooooooo

3 Likes

Srećan PSVR2 svima koji slave!

2 Likes

Licni utisak mi je da samo ph1beropt pise na ovoj temi

Ja:

Odgledah juče DF review, sve što vidim mi se sviđa. Sem, jel te, cene. Ne mogu nikako da opravdam kupovinu pa ću ostati ovaj put na tribinama, al deluje da su ispravili sve nedostatke prve verzije. Baš ozbiljan VR uređaj.

1 Like

Videcu za vikend da predstavim sve sto izlazi, promenicu ti misljenje. :smile:

1 Like

Nazalost iako dobro za neku prostu listu igara, bitan je kontekst igre. Neke deluju bas underwelming u par sekundi sto ih prikazu, druge deluju privlacno, a zapravo su bleh.

Takodje vredi pomenuti igre koje izlaze narednih meseci, ima bas bas dobrih i must play igara. :slightly_smiling_face:

1 Like

Danas sam mozda se jos malo druzio sa PSVR-om, osecam oprostaj je na pomolu.

Setup je bio i ostao pakao. Raskaci HDMI sa TV-a, utakni u procesorsku jedinicu. Koji li je za Xbox, a koji za PS… pokreni VR, ukljuci slusalice. Skidaj celu skalameriju da proveris gde je dzojped. Ustajem po dzojped, upetljan u gomilu kablova, samo sto se ne sapletem, kaciga sa sve ogromnim Pulse slusalicama pada na pod. Ukljucim Rez Infinite, nesto ne valja, slika nije pravi VR. Setim se da je sigurno neki problem do kamere, koja je ko zna gde, iskopam je negde pozadi medju sumom kablova. Ne znam gde je stalak, stavim sa stranez slika ukoso. Postavim je negde ispred na sto, i dalje ne valja. Udjem u setup VR-a, vidim da je naopacke.

Posle jedno 5 minuta ovog cimanja, mogao sam da pokrenem Rez-a. Koji je btw interesantan i bas futuristicki, ali nisam stekao neki osecaj gameplay-a, vise vuce na “experience” stranu.

Tetris effect sam probao nakon toga, muzika je san snova, i tu je bar gameplay jako poznat.

Ako se ne varam, obe igre bi trebalo da su kompatibilne i sa PSVR2.

5 Likes

Ovo ne moze, i nece moci jos neko vreme. Naprosto 4K je 4K, i ima socijalnu dimenziju koju VR ne moze da nadomesti.

Ali moze da ti zameni odlazak u bioskop ili da svakodnevni gaming koji za nas matore konje vise nema taj apil kao nekada, pretvori u spektakularno iskustvo.

Osecaj gledanja filmova je posebno jebacki. Mi malo stariji pamtimo period kada su video igre bile stvar odlaska napolje, niko nije imao kuci taj kvalitet igara sa automata. Ko je imao kuci 16-bitnu konzolu ili Amigu, to je bila neverovatna sreca. E ovo je isto - imas bukvalno identican dozivljaj kao kada das 10e dinara za kartu i kokice, iz udobnosti svoje fotelje.

I VR gaming je sigurno spektakl, ali 2D big screen gaming je u stvari ono cemu se vise nadam i sto svakodnevni zivot moze uciniti boljim. Zbog ogranicenog contenta, mucnine, VR gaming ce jos neko vreme ostati na marginama. Ali bioskop u kuci never gets old.

2 Likes

2 Likes

Gleduckam ovih dana klipove o psvr2, setup deluje da ne može biti lakši.

Sve trenje uklonili, s kojim smo mi ko rani adopteri (praktično, beta testeri) morali da se nosimo – inside-out tracking, jedan jedini usb-c kabl, automatsko mapiranje prostora, dedicated dugme za spoljnu kameru, savršena ergonomija, slušalice koje možeš da zameniš, al su uklopljene u dizajn da ne landaraju kablići, lista samo ide. Čak prati gde ti je pogled, pobogu.

Koja je to razlika u odnosu na ovo paćenje što @padawan opisuje.

3 Likes

Moram da kazem da je tetris effect dop. Muzika, boje, dizajn, ima da se navucem totalno dok cekam next gen. Kakva divna igra, jos mi je samo Astrobot pruzio takav feelgood utisak.

Ako niste probali… pod obavezno.

1 Like

1 Like

Interesuje me koliki je zaista broj igraca koji prelaze direktno sa Psvr1 na 2 direkt. Skok je mamutski.

image

U drugu ruku, razmisljam, mora da je vecina, koja se zaljubila u VR u tom periodu, presla sa PS na Quest (kao ja npr.) i sve njegove mogucnosti. Skok je tu znacajno manji, ali ipak znacajan.

2 Likes

Puno, vecina psvr igraca nema pcvr, i obrnuto.

Sto se mene tice, ocekujem skok, ali tipican generacijski. Tehnologija nije tamo jos uvek gde treba, tako da ocekujem jos on rails vr igara sa nesto ostrijom grafikom, laksim setapom i udobnijim kontrolama, bez gluposti uzrokovanih eksternom kamerom.

Ne ocekujem da budem oduvan i uronjen u matriks. :stuck_out_tongue:

1 Like

Uh, on-rail vr igre su stvar proslosti manje vise. Osim igara koje namerno, iz ugla dizajna moraju ici u tom pravcu, tipa Switchback.

Da li i za vr2 treba sat vremena da se poveze na konzolu? :grin: