Vaše omiljene TV serije? - Vol. 2

Čovjek prijeti :melting_face:

2 Likes

Šta koristite od piratskih streaming servisa? Koristim Stremio vec par godina ali se iskvario, cesto su linkovi losi, prevoda nema, secka koči. Prešao na HdoBox slična situacija. Imam uplacen netflix ali tamo me muči nedostatak prevoda za odredjene serije

Stremio koristiš sa RealDebridom ili bez?
Napisao si da ti secka pa mi je čudno.

Ja sam na qBittorrent + Jellyfin kombinaciji, ukućani poruče šta da se skine, posle svako gleda na svom uredaju ili glavnom TVu.

1 Like

Najzad.. Nadam se da se zavrsava. Ne vidim cemu vise ali sve je moguce. Verovatnoce da cede jos ovu pricu.

Remake koji niko nije trazio a nije nam ni trebao.

2 Likes

Poceo sam da gledam i za sada mi bas prija.

https://www.imdb.com/title/tt10758074/?ref_=ext_shr

Ima već par nedelja od kad je RealDebrid zvanično umro.
Zabranili reprodukciju svih WEB-DL fajlova (što je skoro pa sve što valja :sweat_smile:) tako da svi na TorBox!

Inače oduševljen novom Apple-ovom horor serijom Widows Bay.

Apple polako ali sigurno postaje HBO.

2 Likes

Kako umro kad funkcionise na stremiu?

Pa obrati pažnju na ime/kvalitet fajla kad ukucaš na Stremio-u film/seriju. Svi filmovi i serije koji su imali 4K WEB-DL naziv su zabranjeni, čak su debrid manageri poput torrentio prestali da ih pokazuju u pretrazi, pa su release grupe postali kreativniji i vrlo brzo pokušali da kamufliraju nazive fajlova, but damage was already done… doslovno shit show. Jedino dobro što idalje na RD možeš naći je Remux filmove.
Svakako problem je u RealDebrid-u koji je pokleknuo pred francuskom vladom.

Ne vredi koristiti ga više.

1 Like

Nisam nesto primetio, al moguce da je tako, al ima i dalje web dl, samo su malo korigovali ime torenta. Mada ne jurim remuxe od 300gb, dovoljan mi je normalan 4k.

E jbg ja sam taman pre par meseci platio pretplatu, doduse samo pola godine ako se secam. Jadnici. Ocu moje pare nazad.

Dobro i dalje radi obican torentio.

Pa bre, rešenje je jednostavno.
Umesto RealDebrid+Torrentio kombinacije sad koristiš TorBox+AIOStreams :grinning_face:
TorBox ti je isto debrid servis i isto košta 3eur mesečno.
Samo kucaj AIOStreams na guglu i vodi te kroz automatizovan setup kako da uzmeš TorBox i nakačih ga na stremio…svega 5min posla.

Ali jeste malo bezveze što si kupio RD za pola god :laughing:

btw TorBox čak ima i male prednosti u odnosi na RD, a to je da ne banuju ljude kad streamuju serije sa više različitih IP adresa u isto vreme. Možeš da ga podeliš sa koliko god hoćeš ljudi.

1 Like

Dobra je i ova, kad smo kod Apple. Skorseze, Spilberg, Bardem…

1 Like

Ha, baš sam ovo hteo da postavim. Upravo na epizodi 9.

1 Like

Jao ljudi noćas sam odgledao prvu epizodu 4. sezone Star Trek : Strange New Worlds (koja je počela prošlog četvrtka) i woooow epizoda je baš brutalna 10/10, mislim da je ono nešto najbolje, najgenijalnije i najluđe na temu putovanja kroz vreme i vremenskog paradoksa možda ikad što sam pogledao , zaista genijalna epizoda, sve preporuke od mene i to ne kao Goxxi-ja već mene kao oficira za vezu Galaktičke Federacije za planetu Zemlju , sad ne znam kakve će naredne epizode biti ali ova prva je bila zaista genijalna i otvorila novu sezonu na zaista sjajan način , nadam se da će se nastaviti u tom maniru. :wink:

2 Likes

I meni je super nova epizoda, bas visokobudzetni spektakl. :ok_hand: :100:

1 Like

Pa ja sam pre svega mislio na ideju, kreativnost, scenario a ne na tehnikalije, mislim skroz svejedno dal je budžet za ovu epizodu bio 100 dolara ili 10 miliona dolara jer prosto ideja, kreativnost i scenario je to što je izdvaja i čini posebnom.

Inače onaj deo kako je pre 65 miliona godina civilizacija koja je postojala na Marsu ratovala sa onim insektoidima, bubama ili šta su već , to se u solidnoj meri naslanja na one neke priče prema kojima se tako nešto stvarno i desilo.
Recimo jedan ufolog i istraživač je objevio knjigu pod nazivom “Alien World Order” i u njoj on opisuje tako neke kosmičke događaje iz pradavnina a te događaje mu je preneo jedan američki Indijanac čiji je deda nedaleko od jednog rezervata sa još nekolicinom njih naleteo na jedan srušeni NLO i spasao jednog vanzemaljca unutra koga su odveli u rezervat i neke vreme lečili i negovali i on im je navodno preneo sve te informacije koje je ovaj preneo unuku a unuk tom istraživaču i piscu.
Naime prema toj priči , kolevka ljudske humanoidne rase je Lira sazvežđe gde su nekada davno živeli svi ljudi i naseljavali više planeta u tom sistemu , živeli su u izuzetnom skladu i harmoniji i bili vrlo napredni što duhovno i intelektualno što tehnološki (iako su više živeli u skladu sa prirodom) i nisu znali za ratove i sukobe ali onda u jednom momentu pre nekih 380-390 miliona godina otprilike napala ih je jedna veoma agresivna i predatorska reptilska rasa , nanela im ogromne gubitke, čak i potpuno uništila jednu planetu u tom sazvežđu nakon čega su ljudi bili primorani da beže i da se raštrkaju širom galaksije (a verovatno i malo šire) što su sazvežđa Plejade i razne druge, a vremenom je formirana i ta tzv. Galaktička Federacija (mada ne znam da li se uistinu tako i zove tj. da li je oni tako zovu ili je to naša interpretacija) kojoj su se priključile i brojne druge rase i civilizacije koje su bile ugrožene ili koje bi mogle biti potencijalno ugrožene od reptila.
No kako je rat besneo i ljudi bili primorani da se raštrkaju po raznim sazvežđima tako su neki od njih završili u našem Sunčevom sistemu gde su postojale 3 naseljive planete Mars, Zemlja i Maldek, međutim kako su ljudi došli u ovaj naš Sunčev sistem njihovi progonitelji im ni ovde nisu dali mira pa se rat raširio i na naš Sunčev sistem tokom koga je planeta Maldek (koja se nalazila između Marsa i Jupitera) u potpunosti uništena i pretvorena u asteroidni pojas koji postoji i dan danas a Mars pretvoren u nenaseljivu i jalovu pustoš.

Sad kod takvih priča njihova autentičnost kao i izvori su uvek upitni, iako slične priče postoje i u legendama nekih naroda i nekakav globalni praistorijski rat (koji po svoj prilici nisu vodili ljudi već pripadnici nekih drugih razvijenijih civilizacija za kontrolu nad ovom planetom a možda i ovim Sunčevim sistemom) se po svoj prilici i zbio, pa o tome ima opisa i u Mahabharati i Ramajani, pa između ostalog drevni Grci su imali legende o ratu bogova i titana, Nordijski narodi o ratu dve rase bogova Asa i Vana odnosno Asira i Vanira, pa u hindu mitologiji takođe rat između dve rase “bogova” Asura i Deva (od kojih se Asure smatraju dobrim bogovima i božanskim bićima a Deve zlim i negativnimm), pa onda i u mitologiji Kelta i Iraca imamo rat rasa Tuata De Danaa i Fomorijanaca gde se predstavnici rase Tuata De Danan smatraju milosrdnim i bogovskim bićima koja imaju magične moći a Fomorijanci negativnim, čudovišnim donosiocima mraka i haosa), itd i slične motive i priče imamo i u raznim drugim kulturama više ili manje poznatim ali po svoj prilici to su samo različita imena i interpretacije jednih te istih globalnih događaja kojima su preci pripadnika tih različitih kultura širom sveta nekada davno i svedočili.

1 Like