Vaše omiljene TV serije? - Vol. 2

Pa svidja se i meni lore, ali ono u seriji prikazano je tragedija. Sta je tesko da se ispostuje igra…

Po meni warcraft film jedan od najjacih fipmova po igrama. Straight forward sto se kaze. Steta sto necemo videti nastavak.

1 Like

iznenađenje je da su uopšte snimili bilo šta nakon prve sezone. Kao i Star Wars, zaposlili su tim pisaca koji nisu fanovi franšize niti su bili zainteresovani za izvorni materijal, čak su se i ponosili time i razglašavali gdje god su stigli.

Frank O’Connor kao executive producer je bio jasan znak da će biti loše, taj čovjek kad bi dotakao Jordana pretvorio bi ga u Kostu Peroviča, jednostavno gdje god je bio neki faktor, napravio je užasan posao.

Od ogromnog univerzuma i preinteresantne priče oni su kao najbitnije priče izdvojili Jahn-ovo zaljubljivanje u Makee, onu malu što šatro vidi budućnost, i klinca koji je sin spartanca. Ništa iz ove prethodne rečenice nema veze sa Halo niti je ikada bilo govora o tome u igrama.

Jen Taylor i Natasha su svijetle tačke serije, sve ostalo je bilo katastrofalno. Da ne bude da pljujem samo pisce, kostimografija je takođe bila užasna, sekvence borbe veoma neinspirativne, Master Chief je redovno dobijao po dupetu od svakoga ko se pojavio kao protivnik, a to isto dupe mogli ste da vidite na ekranu većinu prve sezone.

Kao neko ko kompletira svoju transformaciju u čangrizavog starca moram reći da mi se puno više dopadao Holywood na kokainu 80-ih i 90-ih, a ovi mindful likovi koji ne mogu da izdrže da ne ubace sebe i svoje svetonadzore u svaku priču mogu lagano da propadnu.

4 Likes

Halo je jak kao Nottingham Forest otprilike. Bili su jaki i slavni, al pre 15 godina

1 Like

Pa dobro, i dalje je “ime” u gamingu.

Druga sezona ima gomilu akcije.

Ovi showrunneri navodno traže neku drugu kuću da ih potpiše za 3. sezonu, tako da nije 100% da je neće biti.
Kontam sav hejt, nije serija kanon, ali kad to prihvatiš, solidan show.

Prince of Persia isto odlično odrađen film po igri. Sve su ispoštovali uboli glumca perfektno. Kostim, gluma, efekti, sve top :ok_hand:

2 Likes

Da, to sam isao da gledam u bioskop i gledao ga kuci posle jos 5x :grin:
Kazu nije dobro prosao… steta. Retko dobra adaptacija.

1 Like

Jeste, rodjenina do ‘97e … :grin:
Danasnje klince apsolutno Halo ne zanima, vrv vecina i ne zna sta je, njima je Halo skin u Fortnite.

Ja najvise volim Halo apsolutno, ali jednostavno ne da nije relevantan nego…
Mi smo sad stare dede koji se sećaju slavnih vremena njihove borusije mehengladbah, to ti je jednostavno tako.
I jedini krivac je MS.

2 Likes

Ne, cak nema niko ni skin u Fortnite :rofl:
Posto niko to ne zna i ne zanima ga. Neki novi heroji su moderni.
Znam posto gledam taj grozni Fortnite svaki dan…
klinac 10god jase svaki dan.

3 Likes

Prvi trajler za Like a Dragon: Yakuza seriju.
24.10. na Amazon Prime

Ko nije pogledao Midnight Mass, ovo je napomena da ste uradili dobru stvar.

Odavno nisam pogledao nesto ovoliko dosadno, doduse ostala mi je jedna i po epizoda. Seriju je radio Mike Falanagan, koji je radio odlican Hounting og the Hill House, pa malo losiju Haunting of the Bly Mannor, pa jos losiju Fall of House of Usher (uglavio je jos par filmova za Neflix), ali ovo je definitivno nesto najgore.

Svaka scena je istresanje ekspozicije, obicnk dva lika pricaju, te svako ima neki kvazi dubok monolog po pet minuta gdje mi, gledaoci, trebamo valjda da ostanemo patosirani od te dubine i sirine. Ovo se desavalo i u Fall of House of Usher, ali ovde ga je brat pretjerao, 80% serije su scene dva lika kako sjede i kvazi pametuju.

Jedini momenat kad je serija bila dobra je kad sam pojeo kilu sladoleda i zaspao.

E da, imaju i vampire, jej.

6 Likes

Sasvim slucajno poceo sam da gledam Poker Face - ima na SkyShowtime.
Posle tri epizode veoma mi je zanimljiva, created by Rajan Dzonson, mislim da je rezirao Knives Out serijal, i vidi se da ga radi taj murder mystery fazon, doduse ovde je obrnuta procedura. Da ne davim i spojlujem.
Glavni lik je Natasha Lyonne, glumila je u Russian Doll ako je neko gledao, i opet fura taj neki ekscentricni fazon - nekad pretera, nekad je taman. Sve u svemu, ne znam kad sam se poslednji put radovao sledecoj epizodi neke serije.

Takodje, odgledao sam The Offer, isto na SkyShowtime, o tome kako je sniman Kum.
Podeljen sam po pitanju ovoga - ima glumaca i momenata koji su izvrsni, a ima i nekih gde je moralo na silu da se pokaze da je Paramaunt snimio Kuma.
I to je ono sto je najveci minus - serija prosto ne moze da postoji nezavisno, kao delo. Svakih pet minuta je referenca na neku scenu, derivat na kvadrat.

Prve dve epizode, koliko se sećam su me zainteresovale, i onda se sve raspalo a ja naivno gledao do kraja “kao možda se popravi”. House of Usher je meni bilo gledljivije, dinamičnije od MM, mada je cela serija sažeta u naslovu lol.

1 Like

Ja bih gradirao ovako - Hill House, pa dva mesta prazno, Usher pa tek onda Bly Manor koji je bleda
kopija Hill House-a sa vrlo losim raspletom.

Vampiri su mi intrigantni moram priznati, ali sad vise nisam siguran da li ima smisla gledati, ako je bas tako kao sto kazete. Tanka je linija izmedju suspensa i dosade.

E cekajte, jesam gledao. Toliko je bezveze da sam vec zaboravio :smile:

Ma vampir upakovan u neku pricu o “dubljem znacenju religije”, a duboko je kao lavor vode. Glavna negativka je direktno dignuta iz fenomenalnog filma The Mist, doslovno su sve iskopirali.

I ovo sto robotnjik kaze, kao zaintrigirala me misterija na pocetku, ali brate smorili su ga za medalju sa dijalozima.

Vrhunac krindza je bio kad dvoje od deset glavih likova pricaju sta misle da se desi kada neko umre. Otprilike beba otkriva svoje prve misli fazon, naravno uz neku muziku koja treba da nam docara dubinu tih misli. Gluma, naravno, u ovoj sceni je malo bolja nego u Krv nije voda, ali ovo je otprilike citava serija. Obicno kazu serije imaju ups and downs, ovde je samo downs.

2 Likes

Taj dijalog dvoje glavnih glumaca je trenutak kada je serija potonula. Smešno mi što Hideo Kojima kuje seriju u nebesa :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:.

Novi Boys dobar. Malo me smara taj eksplicitan blood & gore, kao i preteran fokus na Homelandera koji doduse jeste iconic psychopath mozda i negde u rangu sa cuvenim Hanibal Lektorom ili Dzofrijem iz GoT-a. Ostali su pored njega male mace, A-Train koji postaje dobar i zbunjeni Deep koji j. oktopoda, Butchera sa roditeljskom krizom. Svidja mi se pametna crnkinja. Homelander ipak nije potpuni psihopata i moze da prepozna talenat, uz vrlo solidne menadzerske sposobnosti. Ostali karakteri - takodje slabo. Hjui, French… njihova uloga je samo da popune prostor.

Odgledao i 1. sezonu White Lotus-a, znam da sam late to the party, i dosta mi je posle prve sezone. Dobija prolaznu ocenu kao kritika ispraznog americkog zivota (i turizma generalno), u drugoj polovini srozava se na nivo apsurda nakon sto menadzer hotela poludi, okrene se drogi i gej fantazijama i pocne da terorise (nepodnosljive) goste. Moguce da su planirali rasplet kao neku crnu komediju. Ipak, bledunjavo to na kraju deluje, i ne motivise me na drugu sezonu.

Druga sezoan White Lotusa je super. Popravili su sve što je bilo višak u prvoj, posebno su prizemnili motive likova. Takođe sezone nisu vezane, mogu se gledati standalone. Jeste da ima lik iz obe, ali nije toliko bitno. Voleo bih sa su prvu sezonu uradili kao što su pristupili drugoj, ali šta je tu je, treća se upravo snima koliko mi se čini.

1 Like

Zavrsio seriju IT Crowd. Komplet sam je obrnuo za 4 dana. Kakav legendarni britanski klasik. I dalje na yt pustam iconic moments iz serije :grin:

2 Likes