Vaše omiljene TV serije? - Vol. 2

Gleda li ko Star Trek : Discovery , u toku je 5. sezona ?

Po meni ono svakako slabija serija od Picard-a i Strange New Worlds-a ali i dalje skroz Ok serija i skroz gledljiva i super je došla ovako za prekratiti vreme do nove sezone Picard-a ili Strange New Worlds-a (kao recimo i ona animirana serija Star Trek : Prodigy koja mi je baš ovako prijatno iznenadjenje i super skroz), inače da se razumemo ima u Discovery-ju stvari koje se ni meni ne svidjaju, recimo forsiranje te “woke” priče i dženderizma, na momente ne baš uverljiva gluma i ono kvalitet zna da varira od epizode do epizode, ali ono sve u svemu nije loše, takodje treba imati u vidu da je ova serija došla pre Picard-a i Strange New Worlds-a i da je bila prva Star Trek serija posle pauze od 15-ak godina (i završetka Star Trek : Enterprise-a) i ono trebalo je to sve posložiti i napraviti kako treba i istovremeno da to sve deluje bolje, uverljivije ali da i dalje ostane prepoznatljivo i autentično, kao i ugoditi onim starim Star Trek fanovima ali istovremeno privući i neke nove mladje fanove a to sve nije baš lako, tako da ono za neke možda propuste treba malo progledati kroz prste, kasnije kad su pravili Picard-a i Strange New Worlds već im je bilo lakše, jer su videli reakcije na Discovery i šta se publici svidja, šta im se nije svidelo, ono što im se nije svidelo prestali su da forsiraju (baš kao što je ta “woke” i lgbt priča), videli su i da publika želi da vidi i neka stara, poznata lica, itd i ono već su imali neke parametre šta publika očekuje i kako to da ispadne baš kako treba, ali ipak je na neki način od Discovery-ja sve krenulo i Discovery je utabao put ovim novim, modernim Star Trek serijama.

Dobra mi je bila ova nova epizoda koja je izašla prekjuče :wink:

Napokon svo videli lice Brina i kako oni izgledaju bez maske :wink:

1 Like

Pogledao sam najzad True Detective…
Ako se izuzme prva epizoda koja izgleda kao klasican “check box” da se zadovolje sve manjine, pacijenti, i ostali… pa se nepotrebno naglasavaju gluposti. Sve ostalo je ok.
Malo me samo cudi sto koketiraju sa natprirodnim silama… nista previse ali ima.
Kada se sve to zanemari serija je odlicna i vredna gledanja.

https://x.com/falloutonprime/status/1785023676263567452?s=46&t=0dk2SkP4ZHqzThKNo-pOpQ

2 Likes

IMG_5136
Predobra serija

Evo jedna opustajuca i smesna.

Odgledah Clarkson’s Farm novu sezonu. Bas mi je dobra. Onako opustajuca.

Posle toga sam nesto trazio i naletim na ovo. Odgledao jednu epizodu i obecava bas.

Prva sezona je u Japanu (@MikiBanter) druga Italija a treca Indija.

2 Likes

Ja krenuo da gledam Tokyo Vice. Sinoc sam bas pogledao prvu sezonu i svidja mi se za sad, videcemo kako ce se razvijati prica. Nikako da se nateram da gledam nesto i reko ajde da probam ovo.

2 Likes

Spartacus… :shushing_face:

Evo i Liama, bes mi sve ako ja vidim razliku

1 Like

Rijetko kad nešto preporučujem ali evo sad sam u prilici da vam preporučim seriju rađenu po istinitoj priči o krizi opijata u, pogađate, Sjedinjenim Američkim Državama.

Radi se o mini seriji Dopesick a strimuje se na Dizniju.

Da ne kvarim priču nepotrebnim detaljima, uživajte.

1 Like

Ovo će biti teško realizovati koliko i Fallout s obzirom kako su igre na momenat ozbiljne, na momenat skroz goofy.

1 Like

Uzeo da bindžujem (iako nemam baš tu praksu tj. naviku) Terminator : Sarah Connor Chronicles , sa jedno 15-ak godina zakasnjenja, ono serija je negde iz 2008. ali iz nekog razloga nisam je nikad gledao ranije.
Iskreno mogu reci da je zaista veoma dobra serija i ovako prijatno iznenadjenje, sad naravno nema tih specijalnih efekata i onih dugih bombastičnih akcionih scena kao u Terminator filmovima i nema Švarcenegera, Linde Hamilton, Edvarda Furlonga i tih likova tj. glumaca za koje smo se vezali kroz filmove, ono vidi se da je serija radjena sa znatno kromnijim budžetom i da je za razliku pravljena da se gleda kod kuće na TV-u a ne u bioskopu kao nekakav blokbaster, ali je priča zaista dobra, ono radnja, likovi, plot twistovi, scenario je zaista dobro odradjen, glumci iako ne toliko poznati (jedino mi je onaj Richard T. Jones bio poznat da sam ga gledao u raznim filmovima i serijama i beše i onaj lik iz Oza, onaj Irac, mislim da se O Rajli zvao u toj seriji) mislim da su odradili zaista dobar posao i svakako i više nego korektan, Sara Konor (liči dosta na jednu stariju cicu sa kojom sam se vidjao i muvao ali da sad ne privatizujemo :smile:) iako nema tu energiju i pojavu kao originalna Sara Konor (Linda Hamilton) opet mislim da joj je dosta dobro legla uloga i da je zaista dobar posao odradila.
Inače serija ima 2 sezone i nekih 30-ak epizoda sve skupa, ono prva sezona je dosta kraća i ima znatno manje epizoda i prvu sezonu sam pogledao maltene ono u dahu što se kaže, druga onako iako isto vrlo dobra na momente razvučena uz po meni par suvišnih epizoda.

Sve u svemu ovako veoma dobra serija i prijatno iznenadjenje i s obzirom na to koliko se priča o AI u poslednje vreme i u kakvoj je to ekspanziji ono serija je sad verovatno i aktuelnija nego onda kad je izasla pre 15-ak godina.

1 Like
1 Like

Konačno pogledao novu sezonu The Boys i ono što je izašlo do sada. Mega dobro :).

1 Like

Ne znam ko je video ovo ali stiže nam i Terminator anime. :wink:

Deluje zanimljivo, u svakom slučaju ispratiće se. :wink:

2 Likes
1 Like

E do k… koji smor. Bas sam se radovao da ce biti jos.

I treba. Ono je sramota za tako jaku fransizu

Onaj Halo film od pre 15ak godina je bolji od serije…

1 Like

Ali bolje i to nego nista… a meni se bas svidja HALO prica. Mislim da su pukli zato sto su bacili mnogo akcenat na nevazne likove.

Nema akcije, prva sezona je samo razvlacenje sa klinkom i spanska serija kako je Chief iskoriscen i budi se iz vojnickog rezima.

Ne znam sta je problem u danasnje vreme da malo vise uposle CGI, jasno je da te scene kostaju vise nego da glumci medjusobno razgovaraju, placu, svadjaju se i zaljubljuju, ali Halo je akciona fransiza, CGI ne kosta bas toliko.

Los je i scenario, Cortana mi je samo bila cool.

2 Likes