Upoznavanje sa Aurora Dashboard (Osnovne komande, izgled, prebacivanje igara, skidanje covera i slično)

Eto, pošto vidim da ovde nema nešto puno o Aurora dashu, odlučio sam ja malo koliko znam, pojasnim i pokažem svim buudćim korisnicima.

Dakle da počnemo. Moji utisci, mnogo stabilniji i brži od svog suparnika Freestyle Dasha, nema bugova i veoma lepo radi… Možda je za nijansu komplikovaniji, ali u suštini po mom mišljenju bolji.

Kada upalite konzolu, odmah vas vodi u library, koji izgleda ovako:


Dole imate jasne opcije, launch, view, browse, i slično, o tome neću više, mislim da je jasno.

Zatim mnogo dobre opcije su
Kada stisnete BACK dugme na gamepadu, izbaciće vam meni sa opcijama za File Manager, Rebot, Restart, Shutdown i Launch DVD ukoliko igrate igru sa DVD-a,


Kada pritisnete START dugme izbaciće vam novi meni, uglavnom su tamo podešavanja u vezi povezivanja preko LAN, podaci o putanjama i slično, o tome malo više kasnije.


No, da krenemo sa nečim konkretnim…

Instaliranje igara, dakle kada ste vaše igre raspakovali sa Xbox Backup Creator ili Iso 2 God, zavisi šta koristite, to je vaše i neću vam to objašnjavati. Treba da podesite putanje za očitavanje igara, kako bi vam se igre pojavile u Library.
Na primer u File Manager ste na HDD napravili folder igre, za vaše igre, XBLA za arcade i Content za igre u kojima se ručno ubacuje content, kao što su GTA 5 i slično.
Dakle stisnete start na gamepadu i uđete u Content Scaning, tamo će vam se pojaviti već postojeće putanje, ako ih imate kao što je kod mene, a ako hoćete da ih dodate idete kod Manage Paths i Add, tu označite foldere u koje ćete stavljati igre, arcade i slično i samo ih dodate, pojaviće se ispod.


Kada ste podesili putanje, uđete u FILE MANAGER


U njemu ovde imate sve opcije, hdd, ako ste ubacili usb i slično. Sa leve strane su vam sve bitne opcije, kreiranje foldera, cut, copy, delete i slično.

Recimo da prebacujete igru sa USB, uđete u usb0 ili kako god će ga prepoznati konzola, i stavite samo da je zeleno uokviren folder sa igrom (kao što je na predhodnoj slici kod mene označena Aurora) i zatim pritisnete levu strelicu na vašem gamepadu, i prebaciće vas na komande o kojima sam malopre pisao, u padajućem meniju izaberite copy ili cut, šta god želite, dobićete obaveštenje da je jeedan folder izabran za kopiranje ili katovanje i onda idete u vaš hdd, i folder koji ste podesili putanju za igranje, uđete u njega opet strelica u levo na gamepadu pa stisnete paste, sačekate da se igra prebaci i to je to. Zatim da bi vam se odmah pojavile igre u library, idete opet u glavni meni sa start, pa onda content scaning i kod manage paths, samo sada stisnete scan now, sacekate da završi i ukoliko ste dobro podesili putanje, igre treba da vam se pojave u library.

Skidanje covera:
Covere skidate tako što opet uđete u glavni meni sa start, pa onda na Xbox Marketplace i dole samo kod Download Missing Assets stisnete download i sacekate da skine, i igre vam imaju covere.


Dodatne opcije kod igara, kada stanete kod neke igre u library i stisnete Y, otvoriće vam se meni za te igre, ovde možete da obrišete igru, skinete title update ili da je ocenite, dodate u favorite, šta god. Sve će vam biti ponuđeno, samo listajte, da pošto je brisanje malo skriveno, samo skrolujte na skroz donju opciju u meniju i idite u levo sa strelicom i biće vam nuđeno hide, delete i još par opcija… U koliko vaša igra ima više dvd-eva a potreban vam je kao uvek samo jedan da se pokrene igra, ostale možete da hidujete, pošto su vam tamo nepotrebni. Ukoliko želite da obrišete igru, samo zastanete na opciji delete i stisnete A, sačekate da odradi i to je to…


Toliko od mene za sada, ovo je samo nešto osnovno, pisaću još nekoliko tutoriala, samo da uhvatim vremena, ukoliko vas još nešto zanima, slobodno pitajte.

Gde mogu da skinem Aurora dash?

Hvala

Imas ovde:

Ako moze jedno pitanje vezano za Aurora 0.5b. Posto sam skorije promenio FSD na Aurora 0.5b primetio sam da u njoj ne postoji opcija fan speed tako da mi se konzola greje nenormalno(ali kad ucitam opet FSD pocne da radi ventilator). Zeleo bi da znam kako da namestim da se kao na FSD pali hladjenje odmah a da ne moram svaki put da ulazim u FSD pa nazad u Auroru zbog fan speed-a. Unapred hvala na odg.

Dashlauch installer pokreni, skroz na desni tab system info, pise na vise mesta ovo ali evo ti kako to izgleda. Direktno je na ploci nema sta da diras odrzava temparature koje zelis, koristi 65-68c za slim a 70-72c za phat. Vise ti nije potreban FSD :slight_smile:

Tnx :smiley:

Kako da instaliram ovaj Dash na moj Phat RGH?

Kao i fsd samo folder nazovi FSD, inace aurora je FSD sa ispravljenim i poboljsanim skinom, interfejsom… :slight_smile:

Folder Aurore preimenujem u FSD i onda kopiram na HDD i to je to?

Ispratis tutorijal za instalaciju fsd sve isto samo sto je folder fsd u kome je aurora, nista lakse :slight_smile:

e JA SAM ga ugasio :smiley: Uradim ja tako kao sto si ti rekao, kad ono mosa, nece da pokrene nista, digne se xbox sa onim njegovim fabrickim i sad sam zabo ne znam sta da radim , jel moze pomoc? izgleda da sam skroz na pocetku…

Jel sam mozda pogresio sto sam editovao ini fajl i stavio Aurora.xex?

Ih ne mogu vise da editujem post, uglavnom zamenio sam usb i sada mi je digao auroru ali problem je nece da mi kopira fajlove sa usba na hdd kaze mi da je kopiranje neuspesno… bukvalno sam otisao u onaj njegov manager i pokusao da kopiram folder fsd na hdd i nece, jel neko mozda zna u cemu je stos?

Problem je što aurora radi iz toga foldera i ne možeš ga kopirati jer se trenutno koristi. Ja sam ga ovako instalirao kod sebe:


Dakle launch.ini u kojemu je namješteno da se aurora podiže sa usb sticka (iz mape aurora). U drugoj mapi postoji poseban launch.ini koji je postavljen da se aurora pokreće sa hdda(skriven u mapi “aurora hdd launch” da se sustav ne bi pokušao pokrenuti sa njega) i na kraju još jedna mapa u kojoj se nalazi instalacija aurore koju samo treba kopirati na interni hdd.
Možda sam i ja zakomplicirao stvar, ali nisam mogao drugačije jer je izbacivao pogrešku

Kako mi to nije palo na pamet, kakav sam noob pa to nema nigde… Sad cu da probam tako, ae hos jedno brzo pitanje kad smo vec ovde, jel ima mozda nekih malih oglasa na forumu? Vijam neki uredjaj da mi snima xbox gameplay na eksterni hdd ima takk nesto?

propo SAM skroz nece da digne sa hdd nzm zasto, sve sam probao , evo kako izgleda moj ini


Pokreni xexmenu sa dvd ili sa hdd ako imas na hdd-u, zatim pokreni fsd, auroru ili sta hoces pa izvrsi instalaciju.

Ja recumo uzasno mrzim kada me ljudi pitaju neke gluposti na kompu kako se rade, i sad isto tako mrzim sebe , ali ako mozes malo da mi pojasnis kako da namestim xexmenu na xbox i kako da je pokrenem kad je iskopiram ili sta vec, znaci iskreno samo 1 godisnje sednem za xbox i onda se samo iznerviram jel i ono malo sto sam znao zaboravim.

Uspeo sam da namestim sve, moze drugo pitanje sada? Dal postoji opcija da se razdvoje igre, arcade posebno kinect i td? Vidim da postoje ovi filteri ali on uvek pokaze sve igrice… i jos jedno pitanje slim konzola na temperaturama 70-62-62-42 treba da brinem ili ne? Posto je jako tiha u odnosu na fs3

Treba posebno da ih stavljas u foldere i tako kada podesavas putanje da stavis sta je sta, arcade, itd…

A ja pametan otisao na ipt i skinuo 800gb igrica ( kao najboljih) i sve otpakovani spremi ( samo copy paste) za rgh , i sad prc nigde ne pise sta je sta nego sve neki brojevi :wink:

pozdrav, jel mi neko moze pomoci oko igre “Rage” koja ima 3 DVD-ea… i sad kako to da kad raspakiram sa Xbox Backup Creator kako da rasporedim da mi radi ta igra s obzirom da je iz tri dijela?