Eto, pošto vidim da ovde nema nešto puno o Aurora dashu, odlučio sam ja malo koliko znam, pojasnim i pokažem svim buudćim korisnicima.
Dakle da počnemo. Moji utisci, mnogo stabilniji i brži od svog suparnika Freestyle Dasha, nema bugova i veoma lepo radi… Možda je za nijansu komplikovaniji, ali u suštini po mom mišljenju bolji.
Kada upalite konzolu, odmah vas vodi u library, koji izgleda ovako:
Dole imate jasne opcije, launch, view, browse, i slično, o tome neću više, mislim da je jasno.
Zatim mnogo dobre opcije su
Kada stisnete BACK dugme na gamepadu, izbaciće vam meni sa opcijama za File Manager, Rebot, Restart, Shutdown i Launch DVD ukoliko igrate igru sa DVD-a,
Kada pritisnete START dugme izbaciće vam novi meni, uglavnom su tamo podešavanja u vezi povezivanja preko LAN, podaci o putanjama i slično, o tome malo više kasnije.
No, da krenemo sa nečim konkretnim…
Instaliranje igara, dakle kada ste vaše igre raspakovali sa Xbox Backup Creator ili Iso 2 God, zavisi šta koristite, to je vaše i neću vam to objašnjavati. Treba da podesite putanje za očitavanje igara, kako bi vam se igre pojavile u Library.
Na primer u File Manager ste na HDD napravili folder igre, za vaše igre, XBLA za arcade i Content za igre u kojima se ručno ubacuje content, kao što su GTA 5 i slično.
Dakle stisnete start na gamepadu i uđete u Content Scaning, tamo će vam se pojaviti već postojeće putanje, ako ih imate kao što je kod mene, a ako hoćete da ih dodate idete kod Manage Paths i Add, tu označite foldere u koje ćete stavljati igre, arcade i slično i samo ih dodate, pojaviće se ispod.
Kada ste podesili putanje, uđete u FILE MANAGER
U njemu ovde imate sve opcije, hdd, ako ste ubacili usb i slično. Sa leve strane su vam sve bitne opcije, kreiranje foldera, cut, copy, delete i slično.
Recimo da prebacujete igru sa USB, uđete u usb0 ili kako god će ga prepoznati konzola, i stavite samo da je zeleno uokviren folder sa igrom (kao što je na predhodnoj slici kod mene označena Aurora) i zatim pritisnete levu strelicu na vašem gamepadu, i prebaciće vas na komande o kojima sam malopre pisao, u padajućem meniju izaberite copy ili cut, šta god želite, dobićete obaveštenje da je jeedan folder izabran za kopiranje ili katovanje i onda idete u vaš hdd, i folder koji ste podesili putanju za igranje, uđete u njega opet strelica u levo na gamepadu pa stisnete paste, sačekate da se igra prebaci i to je to. Zatim da bi vam se odmah pojavile igre u library, idete opet u glavni meni sa start, pa onda content scaning i kod manage paths, samo sada stisnete scan now, sacekate da završi i ukoliko ste dobro podesili putanje, igre treba da vam se pojave u library.
Skidanje covera:
Covere skidate tako što opet uđete u glavni meni sa start, pa onda na Xbox Marketplace i dole samo kod Download Missing Assets stisnete download i sacekate da skine, i igre vam imaju covere.
Dodatne opcije kod igara, kada stanete kod neke igre u library i stisnete Y, otvoriće vam se meni za te igre, ovde možete da obrišete igru, skinete title update ili da je ocenite, dodate u favorite, šta god. Sve će vam biti ponuđeno, samo listajte, da pošto je brisanje malo skriveno, samo skrolujte na skroz donju opciju u meniju i idite u levo sa strelicom i biće vam nuđeno hide, delete i još par opcija… U koliko vaša igra ima više dvd-eva a potreban vam je kao uvek samo jedan da se pokrene igra, ostale možete da hidujete, pošto su vam tamo nepotrebni. Ukoliko želite da obrišete igru, samo zastanete na opciji delete i stisnete A, sačekate da odradi i to je to…
Toliko od mene za sada, ovo je samo nešto osnovno, pisaću još nekoliko tutoriala, samo da uhvatim vremena, ukoliko vas još nešto zanima, slobodno pitajte.