Nije tu stvar tenera, neda mi se objasnjavati, duga je to prica
Inace kada vec spominjemo Ronaldicicu pa jucer u svih 90 min. nije niti jednom zapucao prema golu, za razliku od drugih Hrvatskih igraca…toliko o Ronaldicici.
I ja ga nesto ne volim, ali je ocigledno resio da podredi svoju igru timu. Jeste zapucao prema golu jer je Q. iz odbitka posle njegovog suta dao gol.
Portugal samo ima najboljeg igraca na svetu, ali cak i ako zanemarimo tu sitnicu, nisam uopste siguran u to sto pricas. Meni nije jasno kako igraci takvog potencijala kao Quaresma i Nani zavrsili u Turskoj, isto kao sto mi nikada nece biti jasno zbog cega Hulk tavori u Zenitu godinama.
[quote=“padawan, post:89, topic:10920, full:true”]
I ja ga nesto ne volim, ali je ocigledno resio da podredi svoju igru timu. Jeste zapucao prema golu jer je Q. iz odbitka posle njegovog suta dao gol.
[/quote]U pravu si, ispravio sam 120 min. na 90 min. , tacnije u 90 min. nije niti jednom zapucao prema golu, u produzetcima jeste taj jedini put.
Ronaldo cini mi se uopste ne igra na svom nivou vec neko vreme. Mnogo trosi lopte na neke bezvezne suteve, previse bazira igru na fizici, skokovima i remplovanju, a to ne daje rezultate bez obzira na to sto je najveci atleta modernog fudbala i ima savrsenu gradju. Njegova zelja za golom je neverovatna, skoro patoloska, i to je ono sto ga najvise izdvaja ali to gusi svaki tim… Mislim da je odlucio da to promeni, to je za mene pozitivna promena, ali se jos ne snalazi bas najbolje u toj ulozi. Njegov ego je velicine mont everesta i zato je tu gde jeste. Ipak tim cini 11 igraca i sam Ronaldo apsolutno nije u stanju da iznese celo EP.
Oba tima su juče bila jadna. Bez šuta u okvir gola u 90 minuta. Cela utakmica je bila užasna, jedna od najgorih u ne znam koliko dugo vremena. Reći da je Hrvatska bila bolja je smešno.
O cemu ti pricas???
Ti si izgleda gledao neku drugu utakmicu, Hrvatska je ima oko 15 suteva na gol, Portugal oko 3.
U okvir gola.
Procitao sam u pocetku sve jedno nebitno…lupetas, neda mi se niti komentirati, post.
Baš zrelo, kada ti se ne svidja istina odma zalepiš da neko lupeta.
Ronaldo nije najbolji igrac na svetu (a i juce se nije video) , a Kvarezma jeste zaista vrhunski tehnicar i jako talentovan igrac ali nesportski zivot malo uzima maha i malo ga kosta nekog bas ozbiljnog ugovora , Nani jeste vrhunski igrac , prakticno u najboljim igrackim godinama ali opet sudeci po klubovima gde je igrao i gde sada igra reklo bi se da je njegova karijera u silaznoj putanji, recimo onaj mali sa dredovima Sancez je zaista vrhunski potencijal i mogao bi da bude jedan od najboljih veznjaka na svetu.
Takodje imaju recimo i Danija iz Zenita koji je po meni isto vrhunski igrac i iznenadjenje je sto ga nema na ovom prvenstvu, pogotovo kad uzmemo u obzir da su tanki na sredini terena.
Znaci to su tih 3,4,5 igraca sto imaju, ostatak tima uglavnom prosek.
Mada generalno celo prvenstvo zasad je dosta mlako , recimo na Copa America (koji se igra paralelno sa ovim prvenstvom) se igra dosta bolji i lepsi fudbal , dosta dinamicniji, manje kalkulantski, ima dosta iznenadjenja, takodje atmosfera na tribinama je bolja…itd.
Poljska ima odlične igrače. Golman Fabijanski, odbrana Glik iz Torina i Pazdan, desni bek Pišček iz Borusije. Sredina terena Krihovjak iz Sevilje i krila Blaščikovski (Fiorentina) i odlični Grosicki. Tandem u navali Levandovski (Bajern), Milik (Ajaks).
Mene je oduševio Glik iz Torina.
Portugalija: golman Rui Patricio, odbrana Pepe iz Reala i novi centarhalf Fonte iz Sautemptona. Na sredini odlična desetka Žoao Mario i novi igrač Bajerna koji ulazi kao rezerva, Renato Sančez, veoma nezgodan.
Alfa i omega Kristijano Ronaldo je bez sumnje jedan od najvećih zvezda u istoriji fudbala. Statistike koje ostvaruje deluju veoma surovo kada se uporede sa bilo kojim njegovim konkurentom.
Na zalost takve price ce mladjim narastajima uvek izgledati pateticno, kao i nama kada su nam pricali o Ziku, Peleu, Sokratesu, Garinci, pa kad ukljucis neki crno beli snimak i vidis gomilu zulufana kako trckaraju sa dokolenicama u sexy sorcicima i dodaju se u slow motionu pa to uporedis sa nekim danasnjim terminatorom a la Ronaldo… svako vreme ima svoje heroje, u danasnje vreme bukvalno ujedaju i lome noge.
Bio je zato sto su se igrale slabije odbrane pa je bilo prostora za leprsavom i oku ugodnom igrom.
Fenomenalan gol Azara. Igrač utakmice i jedan od najboljih na prvenstvu. Danas dve ekstra utakmice i dva super igrača, Grizman i Azar.
Iako kasno, moram da se nadovezem na ovo. Definitivno jedna od najgorih utakmica koju sam gledao u zivotu, ono nije licilo na fudbal sa obe strane. Cak smo izasli da ne gledamo produzetke sa planom da se vratimo na penale jer je delovalo nemoguce da ce iko postici gol.
Svakako mi mnogo zao Hrvate jer su prethodnom igrom zasluzili da prodju dalje.
Belgija me sinoc odusevila…
I ja moram da se slozim da je mec hrvatska - portugal bio jako dosadan. Ne kazem da nije bilo nista ali da je bio smor, bio je. I meni je zao Hrvata. posle grupne faze oni su meni bili u top 3 za osvajanje titule. Ali jbg,
Belgijanci on the other hand su zlo zla
iako sam vecinu vremena navijao za komsije, mislim da bi stvarno bilo nepravedno da su recimo umuvali jedan za egal i ponda pobedili na penale. Ovako jeste bilo malo izivljavanje na kraju ali Belgija zasluzeno ide dalje.
I za mene su hrvati nekako naši, prirodno mi je da za njih navijam, pogotovo ako igraju dobro. Protiv Portugalije mi je ipak bilo drago kada su izgubili iz dva razloga. Prvo ipak nisu igrali protiv Nemačke kada bi po instinktu navijao protiv nemaca i drugo video sam im na klupi onog Šimunića, sramota da su ga poveli nakon svih dešavanja oko rasizma i neonacizma.
Četvrtfinale Vels - Belgija će biti zanimljivo, mada je očekivano da se vidi nešto slično kao sinoć kada su belgijanci leteli po terenu i bez problema pobedili Mađarsku.
Sa jedne strane Garet Bejl, ali ipak je favorit tim u kome su golman Kurtoa (Čelzi), odbrana Alderveireld (Totenhem) i super trojka Karasko (Atletiko), De Brujne (Mančester siti) i Azar (Čelzi).
Ako u Belgiji nešto ne štima to su odnosi ostatka tima sa Lukakuom, stalno nešto prigovaraju jedni drugima. U tom smislu su najbolje ostrvske reprezentacije, a mene je oduševila Republika Irska svojim jedinstvom i iako nemaju neke vrhuske fudbalere, baš su namučili Francusku, koja je bila veliki favorit.
Možda i Vels uspe da se izbori sa Belgijom boljom atmosferom u reprezentaciji.